Bir Ramazan iftarında yemek sonrası yediğim bu harika tatlıyı unutmam mümkün değildi, kreması ekler kreması tadında, milföyün çıtır çıtır taptaze lezzetiyle bütünleştiğinde ortaya bambaşka bir tad çıkıyor. Pratik ve bir o kadarda kolay ve hafif olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
- Milföy hamuru (1 paket)
- Raspberyy Reçeli
- Pudra Şekeri (Süslemek için)
Dolgu Malzemeleri
- 2,5 su bardağı süt (600 ml)
- 1 su bardağından biraz az şeker (200 ml)
- 4 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Öncelikli olarak krema hazırlanır.
- Vanilya dışında bütün malzemeler pişirme kabına alınıp çırpılır, orta ateşde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Pişince ocağın altı kapanır ve muhallebi ılıdıkdan sonra vanilya eklenip karıştırılır.
- Buzlukdan çıkarttığınız milföyler oda sıcaklığına gelıp yumuşadıklarında istediğiniz şekilde kesilir. (Desenli kurabiye kalıplarını da kullanabilirsiniz)
- Kestiğiniz milföyleri tepsiye dizip, önceden ısıttığınız 375 F (180C) fırında yaklaşık 15-20 dakika hamurlarmız kabarıp, kızarana kadar fırında pişirilir.
- Fırından çıkınca biraz soğuması için bekletilir.
- Her bir milföy dilimi ortadan ikiye kesip arasına krema sürün.
- Rasberyy reçeli koyu bir kıvamda olduğu için suyla biraz inceltilir.
- Servis tabağının tabanına reçelden dökülür ve üzerine kremalı milföyler yerleştirilir.
- Milföylerin üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir.
- Arzu edilirse servis edilmeden hemen önce milföylerin üzerine de reçelden dökülebilir. Servis öncesinde üzerine reçel dökülürse milföyler yumuşayacağı için istenilen tadı vermeyecektir.
- Buzdolabında soğuması için 10-15 dakika üstü açık bir şekilde bekletilebilir. Üstü kapatıldığında yumuşayacağı için istenilen çıtır tad elde edilemeyeceği için buna dikkat edilmesi gerekir.
- Misafirleriniz gelmeden bir kaç saat önce yaparsanız çıtırlığını ve tazeliğini korumuş olursunuz.
- Buzdolabında birgünden fazla bekletildiğinde istenilen çıtırlıkda olmayacağı için günü gününe yapılmasını tavsiye ederim.