18 Temmuz 2010 Pazar

Kısa Bir Ara...

Artık ara alma zamanı geldi de geçiyor bile, bloğumun açıldığı günden bu yana beni takip eden, yorumlarıyla yalnız bırakmayan tanıdığım tanımadığım bütün herkese çok teşekkür ediyorum, ilginiz ve desteğinizle beni çok mutlu ettiğinizi belirtmek isterim, ara alma sebebimi tanıyanlar bildiği için bloğumu yeni takip eden ve edecek olan misafirlerim için yazma gereği hissettim.

İki kişilik hayatımız anneciğimin bize gelmesiyle üç kişi olmuştu ve inşallah birkaç gün sonra minik prensimizle birlikte dört kişilik bir hayata merhaba diyeceğiz, bu süreç içinde çok yoğun olacağımızı tahmin ettiğim için izninizle ufak bir ara alarak sizlere kısa süreliğine veda ediyorum, bu süreç içerisinde dualarınızda bana da yer verirseniz çok mutlu olurum.

Yeniden merhaba demek üzere izninizle Allaha ısmarladık...

Merakla bekleyecek olanlar için sıradaki tarifler...

Haşhaşlı Cevizli Kek

Cevizli Ay Kurabiyesi


Ferda Abla'nın Karamelli Çikolatalı Topları

Sümeyye'nin Krem Karameli

Esra'nın Göce Salatası


Sevinç Teyze'nin Cevizli Makarna Salatası

Esra'nın Mısırlı Tavuk Salatası

Yengem'in Havuçlu Yeşil Soğanlı Makarna Salatası
Sodalı Börek

Fillodan Kıymalı Börek

Esra'dan Sarıyer Böreği
Esra'dan Porsiyonluk Köstebek Pasta
Fatma Yengem'den Hindistan Cevizli Kurabiye
Fatma Yengem'den Havuçlu Mozaik Pasta
Bilgenur Halam'dan Kalbura Bastı
Ablam Vildan'dan Mercimek Köftesi
Ablam Vildan'dan Kısır
Ablam Vildan'dan İçli Köfte
Ablam Vildan'dan Buhariye Pilavı
Anneciğimden Mayalı Çiğ Börek
Bilgenur Halam'dan Armut Kurabiye
Fahriye Abla'dan Tarhana
Kolay Tantuni
Fahriye Abla'dan Pamuk Poğaça
Fahriye Abla'dan Tahinli Çörek

Anneciğim'den Cimcik
 Fatma Yengem'den Hamursuz

Topkek tadında Üzümlü Kek

15 Temmuz 2010 Perşembe

Fırında Alabalık


Eşimi tanıyanlar balık tutma konusunda ne kadar yetenekli, ne kadar meraklı olduğunu bilirler.
Eşimin iş yerinden arkadaşı Wesley ile birlikte çıktıkları tekne turlu balık tutma operasyonundan eşimin oltasına takılan balıklardan birkaçı, kendisi zevk olarak tutuyorum sonra balıkları tuttuğum gibi geri atıyorum dese de ve ben hernekadar kılçıklı balık yiyemesem de bu haftaki bedavadan balıklarımızı bahaneyle yemiş olduk, fırında alabalık tarifi arayanlar doğru yerdesiniz.


Malzemeler
  • Kişi sayısına göre alabalık
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet limon
  • 3-4 adet orta boy domates
Sosu için


  • 50 ml sıvıyağ(Arzuya göre daha az veya daha fazla kullanabilirsiniz.)
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı


Balıkların içini güzelce temizleyin arzuya göre başını da keserek temizlenen balığı güzelce yıkayın.
Balığı kuyruğuna kadar enine kesin ama iki parçaya ayırmayın.
Patateslerin kabuklarını soyup halka şeklinde yaklaşık 1,5 cm eninde kesin.
Sosta yer alan bütün malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın.
Balıklarınızın büyüklüğüne göre yağlı kağıtları balık sayısınca kesin.
Soğanları ince halkalar halinde kesin.
 Domatesleri yıkadıktan sonra halka halka doğrayalım.
 Limonları da ince halkalar halinde keselim.
 Patatesleri balıkların uzunluğuna göre yağlı kağıdın üzerine teker teker yan yana dizin ve üzerine soslu karışımdan ilave edin.Arzuya göre biraz daha tuzlayabilirsiniz.
Balığı patateslerin üzerine alarak balığın içini ve dışını baharatlı sos karışımdan fırça yardımıyla sürelim.
Soğanlarımız büyükse ortadan ikiye keselim, üzerine baharatlı sosdan sürerek balıkların içine yerleştirelim.
Domatesleri de soğanların üzerine yerleştirip sosumuzdan sürelim.
Balığımızı kapatıp, üzerine limonlarımızı da yerleştirdikten sonra
Yağlı kağıdımızı resimdeki gibi kapatalım.
Balıklarımızı sırayla tepsiye dizelim, önceden ısıtılmış 400F-200C'de fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için fırında balığı çıkartıp kontrol edebiliriz, etleri pembeye yakınsa biraz daha pişebilir. Herkesin fırını ve ayarı farklı olduğu için pişirme süresini kendinize göre de ayarlayabilirsiniz.
Mevsim salata eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz, ellerinize sağlık...

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Fırında Tilapia

Hem hafif, hem lezzetli, hem pratik, hemde sağlıklı bir akşam yemeği için hangi tarifi yapsam diye düşünüyorsanız hiç düşünmeden tarifin devamını okumanızı tavsiye ediyorum.

Hazırladığınız bu akşam yemeği ile hem siz hemde bu lezzetli yemeği yiyenlerin sofradan mutlu mesut kalkacağını garanti ediyorum.

Malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet limon
  • 3 adet orta boy domates
  •  10 Adet Tilapia
Sosu için
  • 50 ml sıvıyağ(Arzuya göre daha az veya daha fazla kullanabilirsiniz.)
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Arzuya göre istediğiniz baharatları kullanıp verdiğim baharatlarda ekleme veya çıkarmalar yapabilirsiniz.

Yapılışı
 Patateslerin kabuklarını soyup yaklaşık 1,5 cm eninde doğrayarak önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Sosumuzu hazırlamak için sıvıyağı bir kaseye alıp bütün baharatları ilave ederek karıştıralım.
Sosumuzu iyice karıştırıp baharatların dibe çökmesini engelliyoruz. Fırça yardımıyla sosumuzdan alarak herbir patates tanesinin üzerini yağlıyoruz. Patateslerin üzerine damak tadınıza göre biraz daha tuz ilavesi yapıyoruz.
Tilapia balıklarımızın buzlarını çözdürdükten sonra güzelce yıkayıp havlu peçete ile kuruluyoruz. Önünü ve arkasını sosumuzla lezzetlendirip patateslerin üzerine diziyoruz. Bu aşamada yine damak tadınıza göre biraz daha tuz ilavesi yapabilirsiniz.
Soğanları, domatesleri ve de limonları halka halka doğrayıp balıkların üzerine gelişigüzel dizip kalan sosu üzerlerinden gezdirip yine damak tadına göre tuz ilavesi yapıyoruz. Dilerseniz domateslerin üzerine kekik ilave ederek daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Tepsiyi 400F-200C'ye ayarlayıp tepsinin üzerini folyo ile sıkıca kapladıktan sonra fırınımıza veriyoruz ve yaklaşık 1 saat pişmesi için bekliyoruz.
Son 10 dakika üzeri açık birşekilde pişirip domateslerin kızarmasını sağlıyoruz. Mevsim salatası eşliğinde afiyetle yiyiyoruz.

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers