7 Aralık 2011 Çarşamba

Kolay Cheesecake



Aslinda kolay bir cheesecake tarifi aramiyordum, aslinda bilgisayarin basina oturacak kadar vakti de bulamiyorum, aslinda canim cheescake istemesine ragmen yapamiyorum da, aslinda, aslinda, aslinda... diye baslayan dusuncelerimi acaba yapsam mi? denesem mi? diye icimden gecirdigim bir gun Sevde'nin canim cok cheescake istiyor, siz nasil yapiyorsunuz sorusunun farkli bir cevabi olacakti belkide, birde Saliha'nin daha onceden denemediginiz bir tarifi misafirlerinize yaptiginiz oldu mu sorusuna binaen bir cesaret kapladi icimi sevgili Seyma'nin da ilk defa denemis olmasina ragmen misafirlerinden tam not almasinin sonucu olarak haydi bismillah yapayim, dedim, ee olmazsa ne olacak peki, ya tutmazsa? butun karizma yerlerde mi kalacak yani, cevap hazir, ilk defa denedigim bir tarifti olmadi birdaha denemem :)

Velhasili kelam, evdeki malzemelerin olmasini da kendimce bir avantaj sayip vira bismillah dedim ve basladim yapmaya, yapmadan once de ne olur ne olmaz belki misafirlerim cok begenir dusuncesi ile de resimlerini cekmistim, yiyenlerden begenmeyen olmadigi ve geneli tarifini istedigi icin haydi bloga da ekliyim, benimde elimin altinda pratik bir tarifim olsun istedim ve basladim yapmaya

Malzemeler
  • 1 paket limonlu jole
  • 2 paket philadelphia veya labne peynir
  • 1 limon kabugu ve rendesi
  • 1 paket (2 poset) krem santi veya 1 kucuk boy hazir krem santi (whipped cream)
  • 1 paket kedi dili biskuvisi
  • 1 bardak sut (kedi dillerini islatmak icin)
Oncelikli olarak jole paketinin arkasinda yazan tarife gore jolenizi hazirlayin (benim kullandigim jole paketin arkasinda 200 ml sicak suya 200 ml soguk su ekleyin diyordu ben birdaha yaparsam 100 ml'e 100 ml yapacagim cok sulu geldi ve artti)
Kullanacaginiz malzemeleri disari cikartarak oda sicakliginda olmasini saglayin.

Limon suyunu joleli karisima ilave edip limon kabuklarini rendenin en ince tarafiyla rendeleyin




 Once krem santi ve krem peyniri mikserle karistirin, krema kivaminda olunca...

 Limonlu karisimdan azar azar ilave edin. Benimkisi fazla geldigi icin yarisini uyguladim.
 Kedi dili biskuvisini sute batirip cikartin, cok bekletmeyin, az yumusak kivamda seviyorsaniz da kedi dili biskuvisinin uzerine kasikla sut dokun.
 Kremayi kedi dili biskuvilerinin uzerine dokun.
 En az bir gece buzdolabinda bekletin. Uzerini dilediginiz gibi susuleyip bu cok hafif lezzetteki cheesecake'i afiyetle yiyin :)
Tarifi Seyma cherry toppingle suslemis mesela,

Ben uzerine surdaki whipped cream'den kullanmistim, hemen servis edilecek olan cheescakein uzerini susleyin yoksa hemencecik eriyiveriyor, bu ayrintiyi bilmiyordum mesela :(

Afiyet olsun, bu harika tatla tanismama vesile olan Seyma'ya da buradan tesekkur ediyorum...



Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers