15 Ekim 2012 Pazartesi

Uzumlu Kek


 Normalde beyaz kekleri sevmem, ama icinde uzum ve ceviz olursa fikrim degisebilir, hele birde kekin dokusu  guzelse iste o keki hem bloguma, hemde favori kek listeme ilave edebilirim, eger sizde benim gibiyseniz bu kekin tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler
  •  3 tane oda sicakliginda orta boy yumurta
  • 1,5 stick oda sicakliginda (180 gr) tuzsuz tereyagi)
  • 1 su bardagindan biraz az (180 ml) toz seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardagi kuru uzum (sari uzumde olabilir)
  • 2 su bardagi un (400 ml)
  • Istege bagli olarak 1 su bardagi kirilmamis butun ceviz
Yapilisi

Oncelikle oda sicakliginda erimis olan tereyagini ve sekeri cirpacagimiz kaseye aliyoruz.

krema kivamina gelinceye kadar mikserle cirpiyoruz.
Krema kivamina gelen karisimimiza teker teker yumurtalarimizi ilave ediyoruz ve cirpmaya devam ediyoruz.
En son un, kabartma tozu ve vanilyayi ilave ederek krema kivamindaki karisimimizi cirpmaya devam ediyoruz.
Butun malzemeler birbirine karisip guzelce cirptiktan sonra
Butun cevizlerimizi ve de uzumumuzu ekliyoruz. Dilerseniz cevizleri kucuk parcalara da ayirabilirsiniz, ben kekin icinde butun ceviz parcaciklari sevdigim icin bu sekilde tercih ediyorum.
Onceden yagladigimiz kek kalibimiza dokuyoruz.
Onceden isitilmis olan 160C, 325F da keke batirdigimiz kurdanimiz temiz cikana kadar pisiriyoruz. Firindan firina farklilik gosterecegi icin sure yazmiyorum, gazli firinda yaklasik 40-45 dakikada pisiyor.
Kekimiz ilidiktan sonra servis edecegimiz tabaga ters cevirip, kekimiz soguduktan sonra servis edecegimiz buyuklukte dilimlere kesip afiyetle yiyiyoruz yediriyoruz :)

**Bu post otomatik olarak yayinlandi, oncesinde hazirlayip bloguma ekledigim bir tariftir cevap veremedigim yorumlar icin simdiden ozur dilerim, yakin zamanda donmek umuduyla

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers