Yaz aylarinda erigin bolca oldugu bu gunlerde, kacirmamaniz gereken bir tarif oldugunu dusunuyorum, erik ve limon kombinasyonunu cok begendim tavsiye ederim, cok begeneceksiniz :)
Erikli Limonata
- 3-4 adet orta buyuklukte limon
- 5-6 adet orta buyuklukte kirmizi erik
- 1 su bardagi toz seker(Daha tatli seviyorsaniz miktarini arttirabilirsiniz)
- Dilediginiz kadar aroma vermesi icin taze nane yapraklari
- Arzu edilen koyuluga gore su
Yapilisi
- Limonlari guzelce yikayip kullanmayi dusundugunuz kadar limonun yarisinin kabuklarini peynir rendesi veya rendenizin en ince kismiyla rendeleyin (4 limon kullanacaksaniz 2 limon kabugu rendesi)
- Toz sekerin yarisini ilave edip limon kokusunun ve renginin sekerlere gecmesi icin guzelce parmaklarinizla yogurun
- Uzerine bir bardak kadar sicak su ilave edin sekerlerin erimesi icin kasikla karistirin
- limonun suyun sIKIn
- Eriklerin uzerine seker ilave edip bir bardak suyla yumusayana kadar cekirdekleriyle birlikte pisirin. Pisince kolayca kabuklarindan ayrilacaktir, kabuklarini ayirip rondodan gecirin. (Rondonuz yoksa suzgecten de en son asamada gecirebilirsiniz)
- Limon suyunu kabuklarini rendeledigimiz sicak sulu karisimin icine dokup karistirin,
- Ezilmis erikleri ilave edin
- Yogun nane tadi seviyorsaniz 4-5 yaprak nane yapragi ilavesiyle bir gece buzdolabinda bekletin.
- Ertesi gun tum karisimi suzgecten gecirin.
- Arzu ettiginiz koyulugu elde edene kadar su ilavesi yapabilirsiniz.
- Daha konsantre bir kivam icin az su ilavesi yeterlidir, buz ilave edince zaten koyulugu seyrelecektir.