23 Haziran 2014 Pazartesi

Erikli Limonata


Yaz aylarinda erigin bolca oldugu bu gunlerde, kacirmamaniz gereken bir tarif oldugunu dusunuyorum, erik ve limon kombinasyonunu cok begendim tavsiye ederim, cok begeneceksiniz :)

Erikli Limonata
  • 3-4 adet orta buyuklukte limon
  • 5-6 adet orta buyuklukte kirmizi erik
  • 1 su bardagi toz seker(Daha tatli seviyorsaniz miktarini arttirabilirsiniz)
  • Dilediginiz kadar aroma vermesi icin taze nane yapraklari
  • Arzu edilen koyuluga gore su

Yapilisi
  • Limonlari guzelce yikayip kullanmayi dusundugunuz kadar limonun yarisinin kabuklarini peynir rendesi veya rendenizin en ince kismiyla rendeleyin (4 limon kullanacaksaniz 2 limon kabugu rendesi) 
  • Toz sekerin yarisini  ilave edip limon kokusunun ve renginin sekerlere gecmesi icin guzelce parmaklarinizla yogurun 
  • Uzerine bir bardak kadar sicak su ilave edin sekerlerin erimesi icin kasikla karistirin 
  • limonun suyun sIKIn 
  • Eriklerin uzerine seker ilave edip bir bardak suyla yumusayana kadar cekirdekleriyle birlikte pisirin. Pisince kolayca kabuklarindan ayrilacaktir, kabuklarini ayirip rondodan gecirin. (Rondonuz yoksa suzgecten de en son asamada gecirebilirsiniz) 
  • Limon suyunu kabuklarini rendeledigimiz sicak sulu karisimin icine dokup karistirin,  
  • Ezilmis erikleri ilave edin 
  • Yogun nane tadi seviyorsaniz 4-5 yaprak nane yapragi ilavesiyle bir gece buzdolabinda bekletin. 
  • Ertesi gun tum karisimi suzgecten gecirin. 
  • Arzu ettiginiz koyulugu elde edene kadar su ilavesi yapabilirsiniz. 
  • Daha konsantre bir kivam icin az su ilavesi yeterlidir, buz ilave edince zaten koyulugu seyrelecektir.
  •  
Sizde dilediginiz meyvelerle benzer tatlari elde edebilirsiniz,

9 Haziran 2014 Pazartesi

Kayisili Limonata

Yaz aylarinda icinizi serinletecek ev yapimi harika tatlarda degisik meyve suyu tarifleri ariyorsaniz bunu da mutlaka denemenizi tavsiye ederim, sade limonata midemi eksittigi icin asidini cesitli meyvelerle sekillendirip farkli aromalar esliginde afiyetle iciyorum, iciriyorum,
oldukca kolay olan tarifimizi bir gun oncesinde yaparsaniz aromasinin tadini daha cok yakalayabilirsiniz. 
Kayisili Limonata
  • 3-4 adet orta buyuklukte limon
  • 5-6 adet orta buyuklukte taze kayisi
  • 1 su bardagi toz seker(Daha tatli seviyorsaniz miktarini arttirabilirsiniz)
  • Dilediginiz kadar aroma vermesi icin taze nane yapraklari
  • Arzu edilen koyuluga gore su

Yapilisi
  • Limonlari guzelce yikayip kullanmayi dusundugunuz kadar limonun yarisinin kabuklarini peynir rendesi veya rendenizin en ince kismiyla rendeleyin (4 limon kullanacaksaniz 2 limon kabugu rendesi) 
  • Toz sekerin yarisini  ilave edip limon kokusunun ve renginin sekerlere gecmesi icin guzelce parmaklarinizla yogurun 
  • Uzerine bir bardak kadar sicak su ilave edin sekerlerin erimesi icin kasikla karistirin 
  • limonun suyun sIKIn 
  • Kayisilari cekirdekilerinden ayirip, uzerine seker ilave edip bir bardak suyla yumusayana kadar pisirin. Pisince kolayca kabuklarindan ayrilacaktir, kabuklarini ayirip rondodan gecirin. (Rondonuz yoksa suzgecten de en son asamada gecirebilirsiniz) 
  • Limon suyunu kabuklarini rendeledigimiz sicak sulu karisimin icine dokup karistirin,  
  • Ezilmis kayisilari ilave edin 
  • Yogun nane tadi seviyorsaniz 4-5 yaprak nane yapragi ilavesiyle bir gece buzdolabinda bekletin. 
  • Ertesi gun tum karisimi suzgecten gecirin. 
  • Arzu ettiginiz koyulugu elde edene kadar su ilavesi yapabilirsiniz. 
  • Daha konsantre bir kivam icin az su ilavesi yeterlidir, buz ilave edince zaten koyulugu seyrelecektir
**Bu tariften yaklasik bir surahi limonata elde edebilirsiniz🍹

Serin serin simdiden afiyet olsun efendim :)

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers