14 Aralık 2009 Pazartesi

Beze


  • 1 Yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker (Ajda Çay bardağından :)
  • Birkaç damla limon suyu (Yoksa hiç problem değil limonsuzda oluyor ama limonlu olunca daha az çırpıyorsunuz)
**Bu Tarifden ortalama 6-7 kaşık beze çıkıyor daha fazla olmasını istiyorsanız yumurtayla eşgüdümlü olarak şeker miktarını artırabilirsiniz (2 yumurta akı+2 cay bardağı şeker gibi)

YAPILIŞI

Bileğe ve mikserin motoruna kuvvet şeker ve yumurtayı (mümkünse cam bir kapda) en az 10 dakika çırpıyorsunuz. Kıvamı en katı krem şanti kıvamı olacak. Birde tattığınızda ağzınıza pütür pütür şeker tadı gelmeyecek. Hepsi bu :)


Yağlanmış tepsiye dilerseniz bir kaşık yardımıyla kaşık kaşık dökebilir, varsa büyük uçlu pasta şırınganızla şekilli tepsiye sıkabilir en kötü ihtimalle küçük uçluda olsa illa şekilli olsun diyorsanız normal pasta şırınganızın yıldızlı ucuyla fırın tepsisine şekiller vererek sıkabilirsiniz.
Önceden ısıttğınız 250F'de en az 1 saat pişiriyorsunuz. Pişme esnasında kapağı açıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kapağı açmak bezenin pişmesine ya da kabarıklığına etki etmiyor.


Afiyet olsunn :))


***Tepsiyi sprey yağla yağlayın, sprey yağınız yok ise yağlı kagıt kullanabilirsiniz.
***Renkli bezeler olmasını dilerseniz gıda boyalarından birer damla kullanabilirsiniz.
*** Alternatif olarak üzerine damla çikolata, fındık, fıstık da serpebilirsiniz.
*** Tarifi TR'de denemedigim icin garanti veremiyorum TRdekiler icin, ama bu tarifin garantili versiyonu TR'ye geldigimde kayinvalidemden ogrenir, resimler, birde onun tarifini paylasirim sizlerle, zira kendisi de cok guzel yapmakda :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder