Bu harika taddaki pastayı sevgili Meryem ablacığıma ne zaman gitsem seve seve yaptığı ikramlardan biriydi, pratik olması münasebetiyle Atlanta'daki hemen hemen herkes bu pastadan nasibini aldığı için Meryemin tatlısı diye de dillerde kalmıştı, kendisi buralarda olamasa da yaptıklarıyla hala akıllarda :) Geçen sene TRT Cooking Class çekimler için geldiğinde ikram olarak hazırlamıştım, herkes çok beğenince cooking calssda bir de tarifini vermiştim.Resimleri orjinal boyutda görmek isterseniz resimlerin üzerini tıklayabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 su bardağı damla çikolata tercihen semi-sweet çikolata
- 1 paket graham kraker veya eti kakaolu bisküvi
- 1 büyük paket whipped cream veya 1 paket krem şanti
- isteğe bağlı 1 bardak kırılmış veya bütün fındık
Çikolata sosu için
- 1 paket çikolata sosu
Veya
- 1\2 su bardağı çiğ krema ( heavy cream)
- 1 paket çikolata 100 gr (Dondurma toppinglerini de aynı şekilde uygulayabilirsiniz)
heavy cream kaynayana kadar ıstılır, kaynayan kremanın içine çikolata atılır, sos kıvamına gelince ocaktan alınır.
Yapılışı
- Çikolata sosunu hazırlayıp soğuması için kenarda bekletin.
- Graham kraker kullanılacaksa her bir kareyı yaklaşık 4 parçaya bölün (çok ufalanmaması lazım)
- Whipped creami bisküvilerin olduğu kabak döküp kaşıkla nazikçe karıştırın.
- Damla çikolata ve fındıkları ekleyip en büyük dikdörtgen borcama alalım.
- Borcamı önceden biraz ıslatın ki dilimlerken pastalar bütün çıksınlar.
- Kaşığın tersi ile düzleştirin
- Üzerine çikolata sosunu dökün.
- Süslemek isterseniz pasta şırınganızın yazı yazma ucunu kullanarak sosun üzerine şeritler çizin.
- Bir kürdan yardımıyla bir baştan başlayıp aşağı doğru çizgi çizilir diğer çizgi için aşağıdan yukarıya doğru çizilir.
- Tek kişilik porsiyonlar için ayni işlem borcama dökülmeden tek kişilik kupalar içinde uygulanabilir.
Afiyet Olsun :)
bende bu tatlidan nasiplenmistim. cok guzeldi sonunda tarifini buldum tesekkur ederim.
YanıtlaSildayanamadim tekrar tesekkur ederim diye yazayim dedim. yedigim en hafif ve lezzetli tatlilardan biriydi. meryem ablacigimada selamlar
YanıtlaSilCanim benim hizini alamaman cok guzel, enerjini diger tariflerim icinde harcayabilirsin :))
YanıtlaSilGuzel dusuncelerin icin tesekkur ederim, gercekden de pratik olmasinin yaninda cok da hafif :))
Nurdancgim, tek kisilik porsiyonlara koyuldugunda tipki pastanelerdeki gibi goruntu vermis. Super. Tatliya cok duskun degilim ama canim cekti. Harika gorunuyor.Ellerinize saglik
YanıtlaSilSukran
Sukrancigim soyledigine aynen katiliyorum canim, tek kisilik porsiyonlarda daha ozel ve guzel oluyor, tek kotu yani, buzdolabinda yer olmazsa tek tek nereye koyacagim SIKINtisi cekiyorsun, mutlaka dene bu versiyonu da gayet hos oluyor :)
YanıtlaSilCok guzel bir tatli herkese tavsiye ediyorum. Ama ozellikle Graham crackers kullanin diyorum. Ben turk krem shantisi ile yapiyorum ve iki posetide kulaniyorum. Okula yapip goturuyorum cok begeniliyor. Adini da triple chocolate dessert koydum.
YanıtlaSilSenin de bu tatliyi begeniyor olmana sevindim, soyledigin gibi graham crackers daha lezzetli kiliyor pastayi ama TR'dekiler icin alternatif olmasi acisindan onermistim onu :)
YanıtlaSilTurk krem santisi ile hic denemedim, birde ondan deniyim bkim nasol olacak,
ismini tuttum bu arada :)
tadı da gerçekten harika oldu..ben krem şanti ile denedim.
YanıtlaSilfındık yerine ceviz de çok yakışıyor.tavsiye ederim.
tarif için teşekkürler.
Gece gece yorumunu okurken, nasilda canim cekti simdi anlatamam, yapamam da :)) neyse sen benim yerime de ye o zaman :P
YanıtlaSilCevizle denemedim, guzel oluyorsa bende deniyeyim o zaman ;)
Rica ederim canimcim, herzaman beklerim
pastacı kızım milföy hamurlu pastanı esra da yemiştik görünce aklıma geldi.
YanıtlaSildiğer pastaların hepsi birbirinden güzel bloğunu gezdim
Pastayi yapmasini da yemesini de cok ama cook seviyorum :)
YanıtlaSilBlogumu begenmene sevindim, senin tariflerini de en yakin zamanda ekleyecegim insallah...
supersizniz ozelikle asamalari resimlediginiz icin coooook tesekurler.....cigdem.oxforshire united kingdom.thanks
YanıtlaSil