Bir Ramazan iftarında yemek sonrası yediğim bu harika tatlıyı unutmam mümkün değildi, kreması ekler kreması tadında, milföyün çıtır çıtır taptaze lezzetiyle bütünleştiğinde ortaya bambaşka bir tad çıkıyor. Pratik ve bir o kadarda kolay ve hafif olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
- Milföy hamuru (1 paket)
- Raspberyy Reçeli
- Pudra Şekeri (Süslemek için)
Dolgu Malzemeleri
- 2,5 su bardağı süt (600 ml)
- 1 su bardağından biraz az şeker (200 ml)
- 4 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Öncelikli olarak krema hazırlanır.
- Vanilya dışında bütün malzemeler pişirme kabına alınıp çırpılır, orta ateşde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Pişince ocağın altı kapanır ve muhallebi ılıdıkdan sonra vanilya eklenip karıştırılır.
- Buzlukdan çıkarttığınız milföyler oda sıcaklığına gelıp yumuşadıklarında istediğiniz şekilde kesilir. (Desenli kurabiye kalıplarını da kullanabilirsiniz)
- Kestiğiniz milföyleri tepsiye dizip, önceden ısıttığınız 375 F (180C) fırında yaklaşık 15-20 dakika hamurlarmız kabarıp, kızarana kadar fırında pişirilir.
- Fırından çıkınca biraz soğuması için bekletilir.
- Her bir milföy dilimi ortadan ikiye kesip arasına krema sürün.
- Rasberyy reçeli koyu bir kıvamda olduğu için suyla biraz inceltilir.
- Servis tabağının tabanına reçelden dökülür ve üzerine kremalı milföyler yerleştirilir.
- Milföylerin üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir.
- Arzu edilirse servis edilmeden hemen önce milföylerin üzerine de reçelden dökülebilir. Servis öncesinde üzerine reçel dökülürse milföyler yumuşayacağı için istenilen tadı vermeyecektir.
- Buzdolabında soğuması için 10-15 dakika üstü açık bir şekilde bekletilebilir. Üstü kapatıldığında yumuşayacağı için istenilen çıtır tad elde edilemeyeceği için buna dikkat edilmesi gerekir.
- Misafirleriniz gelmeden bir kaç saat önce yaparsanız çıtırlığını ve tazeliğini korumuş olursunuz.
- Buzdolabında birgünden fazla bekletildiğinde istenilen çıtırlıkda olmayacağı için günü gününe yapılmasını tavsiye ederim.
Harika olmus ellerine saglik canim
YanıtlaSilmerhaba.
YanıtlaSilbu bloğu yeni keşfettim.tam inceleyemedim ama incelediğim kadarıyla beğendim.tarfileriniz güzele benziyor.
Sevgili Sibel,
YanıtlaSilSiteyi nasil kesfettim merak ettim simdi? Atlanta'dan misin sende yoksa, oylesine gezinirken mi buldun?
Blogumu begenmene sevindim,
Herzaman bekleriz,
merhaba.
YanıtlaSilben türkiyede yaşıyorum.internette öylesine gezinirken buldum.her zaman gelirim.ilginize teşekkürler.
Himm, memnun oldum tanistigima o zaman sibel hanim,
YanıtlaSilpratik ve güzel bir tarife benziyor.
YanıtlaSilikram menüme girmeye aday.
ellerine sağlık.
Hakikatende dusundugun gibi, inanilmaz pratik ve lezzetli, en azindan burdaki malzemelerle boyle mukemmel bir sonuc cikiyor ;)
YanıtlaSilesralarda yapmıştın çok güzeldi burada sunumun farklı olmuş değişik bir tarif herhalde dedim.
YanıtlaSilikram menüme ekledim.
teşekkürler :)
Ayy evet yapmistim ama buradakiler daha bi lezzetli oluyorr :)
YanıtlaSil