Bu böreği ilk defa 2 sene önce yapılan Türk festivali cooking class standında canlı performansla Aydan Abla yapmıştı, Amerika'lı, Türk herkesden tam not aldı, üstüne birde Cooking Class ikramı için yaptığımda yine çok beğenildi ve herzamaki gibi tarifi istendi geçen seneki son cooking class dersinde gösterdiğim son tarifimdi
Malzemeler
- 1 paket (8 yaprak) large tortilla (Tercihen la banderita)
- 3 yumurta
- 1/2 cup sıvıyağ
- 1/2 cup su
- 2 çay kaşığı tuz
İç Malzemesi
- Peynir
- Maydanoz
Üstünü süslemek isterseniz susam veya çörek otu
Tortillaları ıslatmak için büyük bir kase ılık su
Yapılışı
- Ilık suyun içine tortillaları tek tek koyarak ıslatalım, yumuşayana kadar bekleyelim.
- Yumuşadıklarına emin oldukdan sonra kaseden alıp sularını nazikçe süzelim.
- Yumurta, yağ ve suyu bir kapta karıştırıp tuzu da ilave edelim ve sosumuzu hazırlayalım.
- Maydonozlar ince ince doğrayıp ezilmiş peynirlerle karıştıralım.
- Büyük boy borcam yağlayalım, tortıllaları büzerek yerleştirelim. Bir katda yanyana büzülmüş iki yaprak tortılla olması lazım.
- Sosumuzu tortillaların üzerine bolca döküp fırçayla her yerine eşitce yayalım.
- Ve tortillaları yine aynı işlemlere tabi tutup ikinci katı oluşturalım.
- İki kat (toplam 4 adet) tortilladan sonra iç malzememisi dökelim.
- Diğer katlara da aynı işlemleri uygulayın.
- Bıçakla dilimlere ayırıp üstüne kalan sosu dökelim susam ve çörek otu ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 350F(175 C) yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
Afiyet olsun.
Nurdancim oncelikle tebrik ederim. Web sitesi hem sayfa gorunumu hem de isim olarak hos olmus. Artik SIKILMISTIK zeytin dali,armut copu,kiraz sapi gibi benzetme isimlerden.:)
YanıtlaSilBu tarifi muhakkak denemek istiyorum insallah.
Her yaptigin tarif gibi mukemmel gorunuyo...
Esra
Esracim, cok tesekkur ederim canim,
YanıtlaSilSitemin icerigini ve de tariflerimi begenmen beni cok mutlu kildim canimcigim :))
Bu tarifi muhakakk denemelisin, gercekden de harika oluyor, yaptiginda yorumlarini bekliyorum :))
Nurdancim, gecenlerde ben misafirlerime yaptim bu tarifi.Herkes hamuru ben elde actim zannetti.Su boregine benzettiler ve tortilladan oldugunu duyunca sokkk oldular.Cok pratik bir tarif 10-15 dakikda hazir oluyor ve bir gece pisirmeden dolapta bekletilmesini siddetle tavsiye ediyorum, cok daha guzel kabariyor daha cok su boregine benziyor.Ellerine kollarina saglik canim...
YanıtlaSilAyy Meryem abla, oyle guzel yazmissin ki aksamin su saatinde kalkip yapasim geldi, o derece heveslendim yazdiklarini okuyunca :)
YanıtlaSilAsil senin ellerine saglik ablacim, sen yaparsinda guzel olmaz mi hic :))
Ben de bu boregin ispanaklisini denedim. Gercekten cok pratik bir tarif, 10-15 dk'da hazir. Borek piserken gozlerime inanamadim, inanilmaz kabardi. Meryem Abla'nin dedigi gibi bir gece buzdolabinda bekletilirse daha da kabaracagina eminim:)
YanıtlaSilSonuc mu? Tepsinin yarisi daha sogumasina firsat birakilmadan gecenin 11 bucugunda tuketildi. Kalan yarisi da ertesi gun aniden gelen misafirlere ikram edildi. Ikramlar arasinda en cok begenilen lezzet oldu ve hanimlarinin cok maharetli olduguna emin oldugum abilerden tam not aldi :D
NOT: Bu su boregimsi boregi eggroll hamuruyla yapanlari da okudum. Hatta onu da denemistim bir aserme krizi sonrasi:) Kesinlikle tortilladan yapilani tercih ederim eggroll ile yapilana. Bos yere zaman kaybetmesin kimse :)
Gulcancigim, ben ispanaklisini hic denememistim, birgun ispanagim oldugunda insallah bende denerim :)
YanıtlaSilGercektende pistikden sonra hemen tuketmek istiyor saatin kac oldugunu umursamadan, lzeetli bir lokma, bir lokma daha alirken bir bakmissin tepsi yarilanivermis :)
Eminim ki senin guzel ellerinin degmesi de boregi daha da lezzetli kilmistir :)
Egg roll'un iki turlusu var, biri yumurtali hamur gibi kalin, ben ondan su boregi yapiyorum, digeriyse ince yaprakli, birbirine yapismayan incelikte hamurlar, onunla cok guzel sigara boregi kizartmasi oluyor,
Ellerine saglik arkadasim ne diyim, yakinda komsuda oluyoruz insallah, yeni yesyeni tarifleri dener, birbirimize ikna ederiz insallah...
Ya ben bu borege yorum yapmistim uzun uzun ama dayanamayacagim bir daha yapacagim. Kurtaricim oldu bu borek benim resmen. Peynirlisi gercekten bir harika. KIm yediyse de mutlaka tarif istedi:)Akil edenden, yapandan, buraya tasiyandan Allah razi olsun:) Her yapisimda dua ediyorum:)
YanıtlaSilAhh canim benim dualarin makbul olur insallah,
YanıtlaSilGecenlerde bende kiymalisini yedim harikaydi, hic anlasilmiyordu tortilladan oldugu, denemediysen mutlaka denemeni tavsiye ediyorum, bende ispanak aldigim bir zamanda, ispanaklisini deneyecegim insallah
Guzel dusuncelerin icin cok tesekkurler...
merhaba. bir sorum olacakti. acaba bu tortilla uncooked mu? yoksa normal pismis tortillami veya herhangi marka mesela mission marka gibi bir tortilladan olabilir mi? :) veya uncooked tortilladan yapsam yine olur mu? ;) cok soru sordum. tesekkur ederim sevgiler..
YanıtlaSilBende ilk firsatta deniyecegim.arkadasin dedigi gibi marka onemli mi? Cunku mission marka helal,digerleri icin supheli deniliyor hatta haram,icerigi icin.bende gecenlerde sprouts diye bir market acildi burda trader's Joe ayarinda.orda helal,organik ,gmofree,ve alcohol free bir tortilla buldum.sprouts markanin.mesela ondan yapabilir miyim?
YanıtlaSilBirde kiymali ve ispanakli icin tarifini alsak,cigden mi koyuyorsunuz,yari pismis mi?
Ben de yapmak istiyorum.taaa 2010 senesinin tarifini simdi deniycem nasipse...
Yillar ne kadar da cabuk geciyor.
Herkesin eline saglik.hemen cevap yorum bekleyen ablacigin,yanaklarindan oper...
We miss you.
merhaba,
YanıtlaSiltarifinizi yaptım ancak 8 adet tortilla bende küçük kaldığı için 4 adet daha ekledim. Harika açma börek gibi oldu, ellerinize sağlık teşekkür ederiz.
Selam canim... Bugunlerde aklimda geziniyorsun cesitli vesilelerle. Ozledim seni cok!
YanıtlaSilAksama iftara misafir var senin boregin aklima geldi. Opuyorum yanaklarindan guzel insan, cocuklarini da gozlerinden...