14 Aralık 2009 Pazartesi

Beze


Malzemeler
  • 1 Yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
***Ölçüyü birebir arttırıyorsunuz ( 2 yumurtaya,2 çay bardağı şeker gibi)
Yapılışı
  • Yumurta tuz ve şekeri ısıya dayanaklı bir kabın içine alıyorsunuz.
  • Mikserle biraz ocağın üzerindeyken biraz tezgahın üzerindeyken krema kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuz,
  • şekerler pütür pütür elinize gelmiyorsa olmuş demektir.
  • Pasta şırıngası yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsimize istediğimiz büyüklükte sıkıyoruz.
  • Arzu ederseniz üzerine damla çikolata, M&M antep fıstığı, fındık veyaz ceviz kırığı da serpepilirsiniz.
  • Fırınımızın en düşük ayarında yaklaşık 1 saat pişiriyorsunuz.
  • Pişerken kapağını açmıyorsunuz.
*Resımlerı buyuk gormek ustersenız resmın uzerını tıklamanız yeterlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder