Malzemeler
- 1 kg Yeşil (yaş) incir
- 2 kg şeker
- 1 su bardağı su
- 2 adet limon suyu
- Damla sakızı (dövülmüş) (Limonun ekşiliğini alması için)
- Karanfil
- incirinizin kabukları soyulmamışsa incecik soyun
- soyulan incirleri yıkayın ve orta boy bir tencereye alın.
- üzerini kaplayacak kadar suyu tencereye koyun.
- kaynayana kadar orta ateşte ocağın üzerinde tutun.
- Kaynadıkdan sonra suyu dökün.
- Tel süzgece alıp incirlerin ılımasını bekleyin.
- ılıyan incirleri birer ikişer avucunuza alarak nazikçe sıkıp sularını akıtın.
- Bu arada şerbeti hazırlayın.
- İncirlerin bir kısmına (yaklaşık 8-10 tanesine) incirlerin alt kısımlarındaki minik deliklere karanfilleri yerleştirin.
- Bir kısmına da dövülmüş damla sakızlarını yerleştirin.
- İncirleri kaynamakda olan koyu kıvamlı şerbetin içine atın.
- incirler şeffaf renk alana kadar orta ateşte kıvamı gelene kadar pişirin.
- Piştikden sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için tencerede bekletin.
- Kavanozların içine koyup buzdolabında muhafaza edin.
- Kahvaltı ve ikindi çayında servis etmeyi sakın ama sakın unutmayın.
fotoğraflar bir harika.
YanıtlaSilreçeli pek sevmem ama incir reçeli harika olur.
zehra annenin ve senin ellerine sağlık.çok güzel gözküyor.
incir zmanı dnemek isterim .
bende receli sevmem ama incir receli ve visne receline bayiliyorum, ama en cok da incir receline, mutlaka dene, hatta bi kavanozda benim icin yap geldigimde alirim :)))
YanıtlaSilben bu incirleri bir yerlerden taniyor olabilirmiyimmmm:)))) eskiden bir oturusta bi kaseyi bitidigim recelin yapimina dahil olunca her gune bir incir receli kivaminda yemege karar verdim:)incie zamanida geldi sayilir recel mi yapsak;)
YanıtlaSilbu incir recelini unutmak mumkun mu aysecim ne gundu ama kabuklarini soy soy bitirememistik :))
YanıtlaSilBen zahmetine ragmen hala kisamadim yememden, getirdiklerim bitti :( burda da incir yok, oraya incir zamani gelmis, ahh ahh ben kaldim buralarda,
ev yapimi incir receli gibi yok yahuu