2015 yilinin ilk tarifi aslinda cikolata soslu cheese cake olacakti kayit islemini tamamlayamadigim icin ilk tarif bu guzel borekle olsun istedim ve tarifi vermek icin sabirsizlaniverdim. Tarifi Esra'ya ait olan bu lezzeti sizlerle bulusturmama vesile oldugu icin kendisine tesekkurlerimi gonderiyorum.
Bu arada telefonumdan ekledigim ilk yazim, video eklememe buradan izin vermedigi icin sadece tek bir resimle sizleri bu guzel boregin tarifiyle basbasa birakiyorum hepinize guzel bir hafta diliyorum
Kesinlikle deneyin pisman olmayacaginizin garantisini verebilirim
Nisastali Borek Tarifi
1 tepsilik
*2 yumurta aki
*1 cay bardagi su
*1 cay bardagi sivi yag
*1 cay bardagi sut
*1 fiske tuz
*1 fiske seker
*1 yemek kasigi elma sirkesi
*1 miktar yas maya (Ben 1 tatli kasigi toz maya kullandim)
*4 su bardagi un (800 ml) unu eleyerek ekleyin once 3 su bardagini ilave edin elisinize yapismayacak yumusak bir hamur olana kadar un eklemeye ilave edin, unun markasi, kalitesi, yogunlugu farklilik gosterebilir ben King Arthur'un kirmizi renkli All purpose olanini kullandim
Ic Malzemesi
*Beyaz Peynir
*Irice dovulmus ceviz
*Susam (Kavrulmus olup olmamasi farketmiyor)
Ic Malzemesi
*Beyaz Peynir
*Irice dovulmus ceviz
*Susam (Kavrulmus olup olmamasi farketmiyor)
Bu malzemeyi mutfak mikseriyle veya elinizle yogurun, unu ilave edip kulak memesi yumusakliginda yumusak bir hamur kivamina getirip iyice yogurun yaklasik 15 dk
Bu hamuru 2ye ayirip, bir kismini acabildigimiz kadar iyice acip bugday (ben misir kullandim) nisastasini acilan hamurun heryerine bolca suruyoruz incecik rulo yapip gul seklinde kivirip kenara koyuyoruz. Diger kisminada ayni islemi yaptiktan sonra bekleyen 1. kismi tepsi olcusunde yeniden aciyoruz. tepsiyi yaglayip yerlestiriyoruz. Arasina peynir, ceviz yada kiyma malzemesini koyuyoruz. Hamurun 2. kisminida acip malzemenin uzerine yerlestirip boregi kareler halinde kesip uzerine 2 yumurta sarisini suruyoruz. Corek otu veya susam ekiyoruz. 1 su bardagi sivi yagini (ben light zeytinyagi kullandim) hamurun uzerine dokuyoruz. Yarim saat tepsiyi dinlenmeye birakiyoruz ve isinmis firina 400 F- 200C'de pisiriyoruz
EN SEVDİĞİM LEZZET BÖREK,HELEDE AÇMAYSA:))ELLERİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine sağlık. El açması böreğin tadı bir başka oluyor.
YanıtlaSilKolay yemek tarifleri harika bir tarif elinize sağlık bu arada takipçinizim artık :)
YanıtlaSilmalatya haber Olarak Sizi Takip Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)
YanıtlaSilO yogunlukta 3 tatli boncukla,tarif yollayabildigin icin tebrik ederim.sen yapinca bir baska guzel oluyordur.her insanin elinin lezzeti baska.sen ve annenin bir baska,yummmy.
YanıtlaSilZor bir borege benzemiyor, carsaf boregi gibi degil.goruntusu harika.tadini sen begendiysen kesin enfestir.
Senin guzel cocuklarini buyutup bir aile pastanesi acman lazim.amerika da sart.herkes gelir harika lezzetlerine...
Seni cok ozledik.yuzu ve yuregi guzel,eli becerikli kardesim.
Birsey soracaktim,cevize ve susama allerjisi olanlar,ic malzeme baska ne olabilir nurdancigim.
YanıtlaSilBorek yapiminda kullandigin ic harclarida birgun bos zaman bulursan yazarsan sevinirim.
Bence lezzeti veren en onemli kisim.harc kotuyse borek fiyasko...
Harc cesitlerini ve hangi borekler icin tavsiye ettigiji yazarsan super olur.
Optum
Sayfanızı çok beğendim benim sitemdeki lezzetlere de göz gezdirmek istermisiniz. http://www.oktayusta-yemektarifleri.com
YanıtlaSilŞimdiden teşekkürler efendim.
Anne Köftesi Tarifi-http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/2016/02/anne-koftesi-tarifi.html
YanıtlaSilÜff üf çok lezzetli görünüyor, çayla beraber yemesi enfes olur heralde, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhünerli tarifler
Selam aleykum. Bologunuz kapanmismi? Yeni yazilarinz yok
YanıtlaSillight zeytinyağı hangisi türkiyede varmı
YanıtlaSilBaklava yapmanın püf noktaları için bakıp makale yazabilirsiniz... https://neydek.com/video/1986-yilindan-bugune-baklava-tarifinin-puf-noktalari.html
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilher şey çok leziz görünüyor Alanya satılık daire
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilgerçekten nişasta ile yapılan harika bir tarif ayrıca son yaptığım yumuşacık pasta tarifine bakıp yorumlarsanız teşekkür ederim
YanıtlaSilhttps://www.harikaevisleri.com/2018/04/yumusacik-pasta-tarifi.html
Merhabalar, size bu lezzetli tarif için teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık www.gumushaneden.com isimli sitemize sizide bekliyoruz.
YanıtlaSilNurdancigim, ben Meryem ablan. Sana ulasmak istiyorum.
YanıtlaSilEmail adresime email at lutfen.
omirkena@gmail.com
fagor servisi olarak taifinizi beğendik
YanıtlaSilhttp://fagorservisi.net/
Endüstriyel Mutfak Servisi olarak blogunuzu beğendik.
YanıtlaSilhttps://www.beratendustriyel.com.tr/
Ellerinize sağlık. güzel bir tarif olmuş. farklılık arayanlara tevsiye edilir. Eğitim Blog
YanıtlaSilEllerinize sağlık. güzel bir tarif olmuş. farklılık arayanlara tevsiye edilir. Eğitim Blog
YanıtlaSilHidroponik
Evden Eve Nakliyat
YanıtlaSilİstanbul Kiralık Asansör
Şehirler arası Nakliyat