14 Aralık 2009 Pazartesi

Mevsim Pastası


Pandispanyası için
  • 5 yumurta.
  • 5 kahve fincanı toz şeker.
  • 2,5 kahve fincanı un
  • 2,5 kahve fincanı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu ( 1 tatlı kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limon suyu, 1 kahve fincanı ılık su
Ara kreması
  • 2 poşet krem şanti veya 1 yogurt kasesi büyüklüğünde whipped cream
Pandispanyayı ıslatmak için
  • Fındıklı kahve kreması veya istediğiniz herhangi bir meyve suyu
Süslemek için
  • Muz
  • Çilek
  • Kiwi ( Veya arzu ettğiniz meyveler)
Meyvelerin kararmaması için
  • 1 su bardagı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya (Pastayı süsledikden sonra meyvelerın havayla temasını engellemek için bu karışımı pişirip ılıdıkdan sonra meyvelerın üzerine fırçayla sürebilirsiniz)
Yapılışı
  • Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Un ve buğday nişastasını ekleyin.
  • Kabartma tozu ve ılık suyla birlikte limon suyunu ekleyin.
  • Kek kalıbına dökmeden vanilyayı ekleyerek yağlanmış yuvarlak pasta kalıbınıza dökün.
  • 350 F da 20-25 dakika pişirin
  • Piştiğinden emin olmak için kürdan batırın.
  • Islak çıkarsa pişene kadar fırında bekletin.
  • Piştikden sonra pandispanyanın ılıması için bekleyin.
  • Ilıdıkdan sonra ekmek bıçağı yardımıyla enine üç eşit parçaya bölün.
  • Aralarını önce meyve suyuyla ıslatın daha sonra krem şantiyi sürün ve üzerine küp küp doğradığınız meyveleri dizin.
  • Diğer katlar içinde aynı işlemi uygulayın.
  • Üstü süsleyerek en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. deryamarasli18 Ocak 2010 15:53

    nurdancigim,bir dene bakalim istedigin cupkek bu olabilir,deneyince olup olmadigini yaz demistin...

    bu keki cupkek gibi uyguladim,ama istedigim aradigim tad maalesef bu degil.seklen cok superdi,coook kabardi.bence pandispanya olarak daha uygun ,sungerimsi ve yumusacikti...

    benim aradigim tad boyle browniye benzer bir cupkek,hani eti browni varya,iste onun gibi...

    baska cupkek tariflerini bekliyorum...yagsiz bir kek olmadigi kesin...optum canim benim...

    YanıtlaSil
  2. Derya ablacim sen yumusacik cok kabaran birsey istiyorum diyince acikcasi ben muffin tarzi bisi anladim, ona en yakinda pandispanya tarifi geldi aklima, eger brownie tadinda bir kek istiyorsan kesinlikle fransiz kekini tavsiye ederim, cok lezzetli oluyor, cup cake boyutunda denemistim, harika oldu :)

    YanıtlaSil
  3. şükriye annen30 Mart 2010 10:19

    pastacıların kraliçesi çok harika gözüküyor iştahım arttı burada olsaydın hemen yapardın gelince yapacağından eminim .

    YanıtlaSil
  4. Ayy canim annem benim tesekkur ederim guzel dusuncen icin :))
    Geldigimde yaparim elbet birlikte afiyetle yeriz insallah :))

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers