14 Aralık 2009 Pazartesi

Raspberryli Sürpriz Pasta

Malzemeler

Keki İçin

  • 4 Yumurta
  • 4 Kahve fıncanı toz şeker
  • 4 Kahve fıncan un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 damla limon suyu
Keke sürmek için
  • Yarım kavanoz Raspberry reçeli
  • 4-5 çorba kaşığı incir veya kayısı reçeli
Yapılışı
  • Şeker ve yumurtaları bembeyaz krema olana kadar en az 10 dakika çırpın. Sırasıyla kabartma tozu, limon suyunu ve en son unu ekleyin.
  • Yaglı kağıt serilmiş tepsiye kek karışımını dökün.
  • 350F de 15 dakika pişirin ( Pişip pişmediğimi kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Islak çıkarsa pişirmeye devam edin)


  • Tezgahı kekin büyüklüğünde strech wrap sermeden önce tezgahı ıslatın ve strech wrapı serin.
  • Strech wrapın üzerine de çok az su serpinve kek olan tepsiyi ters çevirin.
  • Yağlı kağıdı kekin üzerinden sıyırın. (sıyrılmakta zorluk çekerseniz kağıdın üzerini ıslatın)
  • Yarım kabanoz raspberyy reçelini kekin üzerine sürün.
  • Kekin kenarından sıkıca sarmaya başlayın.
  • Keki rulo haline getirince üzerine strech wrapla kaplayıp buzlukda en az 2 gün bekletin. (1 ay kadar da buzlukda saklayıp tazeliğini muhafaza edebilirsiniz)
  • Rulodan ince dilimler kesin.
  • Çukur bir karıştırma kabının içini strech wrapla kaplayın.
  • Dilimlediğiniz parçaları kaseye dizin.
  • Kremasını hazırlayıp kasenin içindeki keklerin üzerine dökün.
Kreması için (Kendi isteğiniz çok cıvık olmayan herhangi bir kremayı da deneyebilirsiniz)
  1. 250-300 gr beyaz çikolata. (Bıçakla ince ince keserseniz daha kolay eritirsiniz)
  2. 1,5 cup heavy cream
  3. Kaynatmak için su.
Yapılışı
  1. Hevay Cream crema haline gelene kadar mikserle çırpın.
  2. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin (Küçük bir kapta suyu kaynatırken kabın üstüne bır kase koyup çikolataları eritme işlemi)
  3. Üzerine eritilmiş ve ılımış beyaz çikolatayı dökün ve mikserle karıştırmaya devam edin. Eğer karışım cıvık olur katılaşmazsa 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyerek karışımı katılaştırabilirsiniz.
  • Kremanın üzerini kalan kek dilimleriyle kapatın.
  • En üstü kurumasın diye strech wrapla kaplayıp üzerine tabak koyun ve buzdolında en az 1 gece bekletin.
  • Servis yapacağınız gün tabağa alıp keki ters çevirin ve üzerine kayısı veya incir reçelini fırça yardımıyla sürün.

Afiyet olsun :)
**Aynı tarifin iki farkli alternatif resmini de ekledim :)

4 yorum:

  1. Ben bu pastayi cooooook ozledim :(

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Adsiz,

    Kim oldugunuzu belirtseydiniz belki hasretinize care olarak birseyler dusunebilirdik :)

    YanıtlaSil
  3. bu muazzam guzel pastayi yeme serefine ulasanlardanim ama yapma serefine henuz nail olamadim, canimcim remziye ile yapsaniz yine diyorum bizide cagirsaniz diyorum, guzel olmazmi? ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  4. Sevgili adsiz, ismini bilseydim bu pastayi yaptigimda kimi davet edecegim diye dusunmeme gerek kalmazdi degil mi?
    Ismini belirtirsen, yaptigimda cagiririm elbet, hem Remziye de cok ozlemis bu pastayi :))

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers