14 Aralık 2009 Pazartesi

Şambali


Malzemeler

  • 3 bardak un (Bardaklar yaklaşık 125 ml büyüklüğünde)
  • 6 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 6 bardak toz şeker
  • 4,5 bardak su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

  • önce yogurdumuzu çırpma teli ile bir güzel çırpıyoruz
  • Başka bir kapda unu irmiği şekeri harmanlıyoruz
  • Sonraki aşamada hazırladığımız bu karışımı yoğurtla buluşturuyoruz
  • En son kabartma tozumuzu katıp, önceden yağlanmış tepsimize döküyoruz.


  • isteğe bağlı üzerine istediğiniz tarzda(Ceviz, fındık, fıstık, badem) süsleyebilirsiniz.


  • 180 C de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
  • Serbetini de şeker eriyene kadar kaynatıyoruz, fokurdamaya başlayınca limon suyumuzu sıkıyoruz.
  • şambalimiz fırından çıkınca üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz.

*** Biz verdigim tarifin yarisini yaptik, dilerseniz siz tamamini uygulayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Tarif için teşekkürler emek harcamışsınız.
    Sizin yaptığınız ölçüde yani yarım ölçü yaptım fakat yoğurt sulu olması gerekiyor yoksa karışık katı oluyor akmıyor ben yarım ölçü arttırdım yoğurdu.2. olarak şerbet eksik geldi mümkünse yapan arkadaşlar biraz arttırsın şerbeti yoksa kuru oluyor.

    YanıtlaSil
  2. arife tarif gerek12 Ekim 2011 18:24

    Sevgili Semra,
    Rica ederim, tarifi begenmenize sevindim,
    olculerden ziyade kullanilan malzemenin farkliligindan kaynakli veya firindan kaynakli degisiklikler olmasi olasi,
    Yorumu okuyan arkadaslar bu ayrintiyi da degerlendirebilirler

    Tesekkurler.

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers