14 Aralık 2009 Pazartesi

Mahlepli susamlı toplar


Malzemeler

-1 Paket (250 gr) Oda sıcaklığında tereyağı (İsterseniz margarinde kullanabilirsiniz)
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta sarısı ( akını ayırıyoruz kullanılacak )
-Yarım tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı mahlep
-Alabildigine un (All Purpose)

Yapılışı

- Tüm malzemeler yoğurulup istenilen şekil veriliyor

-Önce yumurta akına daha sonra susama batirilip 350F (175-180C) pisiriliyor....

Şimdiden afiyet olsun hepinize,

8 yorum:

  1. denedim,gerçektende çok güzel oluyorlar.
    hem bereketli hemde uzun süre taze kalabiliyor.denemek isteyenlere tavsiye ederim.
    ellerine sağlık kardeşim.çok güzel bir tarif.

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun ablacim :)
    Gercektende cok bereketli oluyorlar, gecen yapmistim, ye, ye hala bitiremedik :))

    YanıtlaSil
  3. vildan ablan1 Mart 2010 04:51

    ikram menümde en baş sıralarda.
    şimdilik 3 kere yaptım.çok güzel oldu.misafirlerim çok beğendiler.hem bereketli oluyor,hem tadı çok güzel hem de uzun süre saklanabiliyor.
    ben bu tarifi tuttum kısacası ;)
    yapmayan herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Soyledigin gibi gercekten de harika oluyorlar, bende bi ara baya bi yapmistim, artik yeni tariflerimi yapiyorum, eskilere pek zaman kalmiyor :)
    Tarifi begenmene sevindim ;)

    YanıtlaSil
  5. şükriye annen17 Mart 2010 01:03

    ablan çok övdü
    görüntü çoook güzel,tadı da eminim güzeldir ellerine sağlık minik kuşum ben gelince de yapar mısın??

    YanıtlaSil
  6. Ovdugu kadar varmis diyeceksin tatdiginda eminim :) Sen gel hele neler yaparim ben sana neler, sen yeter ki gel :))

    YanıtlaSil
  7. teyzeciğim annem yaptı,yedim,tadını çok beğendim. umarım bize gelince annem sanada yapar.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Tahacim, canim yegenim, afiyet bal seker olsun, geldigimde hep birlikte yeriz insallah :)

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers