Düşünüyorum, taşınıyorum, bu kurabiyeden daha lezzetlisini, daha ağızda dağılanını yediğimi hatırlamıyorum.
Bu kurabiyenin bir numaralı fun'ı ben olmadığım için, Atlanta'da tadan herkes tarafından çok beğenilen bir kurabiye ünvanı aldığından dolayı, bende blogumda yayınlamazsam çok fazla şey kaybedeceğimi düşünüp, tarifi bekleyen sevgili arkadaşlarımı daha fazla bekletmeme adına hemen yayınlıyim dedim.
Bilin bakalım, bu lezzetli mi lezzetli, harika taddaki, kurabiyemizi kim yapmış olabilir?
Malzemeler
- 2 su bardağı (400 ml) mısır nişastası
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağından biraz az pudra şekeri (180 ml)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket (2 stick)oda sıcaklıgında eritilmiş tuzsuz margarin veya tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı (200 ml) un
Üzerini Süslemek için
- Tarçın
Yapılışı
Un Hariç, bütün malzemeler yoğurma kabına alınır.
Yoğrularak hamurun içindeki malzemeler birbirine iyice karışması sağlanır. Un sonradan yavaş yavaş ilave edilir. Un miktarını ayarlamak çok önemli, az ilave edilirse kurabiyeler pişerken biraz dağılıyorlar, çok ilave edilirse kurabiyeler pişerken sertleşiyor ve ağızda dağılan kkurabiye çeşidinden olmuyor malesef, unu sonradan ve azar azar eklemenın sebebi budur. Lokum gibi yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Kurabiyeyi kimin yaptığını tahmin edemeyenler için burdan ismini deşifre etmek istiyorum :) O Atlanta'dakı gelmiş geçmiş pastane tadında kurabiyeler yapan yegane isim,
O Kurabiye denilince akla gelen ilk isim
Tabiki bu isim Remziyeeeee, Atlanta'ya ve blog dünyasına bu tadı tattırdığın için sana sonsuz teşekkürler :)
Remziye bir de diyorsunki , ben hic yemek yapmadim evlenmeden once. Gercekten super tutturuyorsun kurabiyeleri.Ellerine saglik canimm
YanıtlaSilSukran
Soylediklerine aynen katiliyorum sukrancigim, bide Tr'de bisiler bilseymis evlenmeden once, kimbilir neler yaparmis hayal edemiyorum :))
YanıtlaSilNurdancım bloğun hayırlı olsun. Çok iyi etmişsin açarak ama keşke daha önce haber etseydin :) Kaç tane tarif yayınlanmış bile. Artık takibindeyim inş.
YanıtlaSilMerhabalar Nurdan;
YanıtlaSilben Aslıhan'ın ablasıyım. düşün-c den takipçindin, şimdi buradan da o güzel tariflerini takip edeceğim kısmetse
bloğun hayırlı olsun
Aslihancigim selamlar canim, siteme hosgeldin sefalar getirdin :)) Cok fazla tarif yayinlayipda insanlari cook oncesinden bilgilendirmedim, arsivim birazcik doldukdan sonra herkese ayni anda haber verdim, yani senin sonradan haberin olmadi :))
YanıtlaSilHilalcim, cok tesekkur ederim, izleyici kitlemin giderek cogalmasi beni cok mutlu ediyor :)
YanıtlaSilTanistigima cok memun oldum,
Selamlar :)
en kısa zamanda deneyip yorumumu yapacağım.
YanıtlaSilçok teşekkürler böyle bir güzel tarifi bizlerle paylaştığın için.
Tarifi denemeni ve bu harika kurabiyeleri tatmani sabirsizlikla bekliyor olacagim :)
YanıtlaSilNisasta paketini gorunce ne kadar tanidik geldi :))
YanıtlaSilBoza satan bir yer bilmiyorum, aradigim bir lezzet olmadigi icin olabilir ama sorararim gittigim Turk cafelere varsa sana yazarim :)
Bu arada ellerine saglik kurabiye cok guzel gorunuyor.
Nurdancığım bloğun hayırlı olsun.Diğer blgdayken de zaman zaman tariflerine göz atıyordum.Ama bu blog fikrini de çok iyi düşünmüşsün.Seni buna teşvik eden arkadaşlarına da buradan teşekkürler:)Kurabiyelerin çok güzel görünüyor bir ara deneyeceğim inşaallah.
YanıtlaSilTesekkur ederim Elifcigim :)
YanıtlaSilKurabiyelerin goruntusu kadar lezzeti de harika :)En yakin zamanda denemen dilegiyle...
NURDANIN YEMEKLERI, PASTALARI BOREKLERI, COREKLERI ANNE ELI DEGMIS GIBI...
YanıtlaSilHALA PEK GIDIP EVINE TADAMASAMDA FOTOLARDAN ANLADIGIM O... :)
Goncacim tesekkur ederim canim, insallah yaptigim seyleri taddigin zamanlarda gelir :)
YanıtlaSilbenimkiler boyle tombis tombis olmadi, hatta piserken epey korkuttular beni dagilacaklar diye (benim firin biraz daha yavas pisiriyor bi de) ama azicik yassi da olsalar, yiyen herkes cok begendi. icindeki yag orani beni kotu hissettirmedigi anlarda yapacagim bir kurabiye tarifim var artik. tesekkurler canim!
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilFatmacim canim, muhtemelen unu az gelmistir,benimkisi de bi kere oyle olmustu, sonrasinda yapa yapa kivamini tutturdum :))
YanıtlaSilEllerine saglik canim,
dun yine denedim, ama bu sefer de benim akilsizligim yuzunden toparlamakta epey zorlandim hamuru, ama azmettim ve oldu sonunda, yiyen herkes cok begendi ve Amerikali bir kiz tarifini istedi. Tarifi verirken olculeri Amerikalilarinkine gore yazayim diyorum da simdi bu kiz ml yi gorup katiyi sivi olcusuyle nasil olcucem diye dusunmesin, ne kullanayim? (benim zorlanmamdaki sebep te turk su bardagim olmadigi icin normal bi bardakla olcmem, 1,5 olcu yapmam ve de margarin/tereyagi kombosu kullanmam). bilmem acik oldu mu sorum canim?
YanıtlaSilmuhabbetle
Fatmacim,
YanıtlaSilml yazma sebebim Amerikan olculerine uygun olmasi icindi, sen bile zorlandiysan onlar hayli hayli zorlanir gibime geldi simdi,
olcu cuplari oluyor ya bunlarin bardak seklinde, orda 200 ml yazdigi icin bende oyle yazmistim, simdi baktim bardaga
200 ml= 3\4 cup+50 ml
50 ml de 1 yemek kasigi oluyor canim,
yani 200 ml= 3\4 cup+ 1 yemek kasigi,
180 ml= 3\4 cup,
Margarin veya tereyagi da zaten oda sicakliginda oldugu icin, ve paketde stick kullanildigi icin yag olcumunde zorlanacaklarini zannetmiyorum,
umarim benim yazdigimda aciklayici olmustur,
Anlatamadigim nokta olursa lutfen yaz, seve seve yardimci olurum :)
Ellerine saglik bu arada...
hmm, bu daha iyi oldu ama sormamin sebebi kati ve sivi olcum kaplarinin farkli olmasi ya da benim oyle bir izlenime sahip olmamdi. Ben simdi verdigin olculerle soyliyim o zaman... Asil tesekkurler sana canim, benim gibi beceriksiz biri bile bu kurabiyeyle meshur olacak yakinda...:)
YanıtlaSilCanim benim ben hic duymamistim sivi ve kati olcu kaplari diye bir ayrim oldugu, zira food chanelda gorduklerim beni bu sekilde dusunmeme sebep olmusda diyebilirim,
YanıtlaSilEstagf canim, duyanda seni hakkaten beceriksiz zannedecek, mutevaziligie luzum yok Fatmacim, aramizda yabanci yok biz bizeyiz :)
Kurabiyenin favori kurabiyeler arasina girmesine sevindim, ne mutlu bana :)
Selamlar canim
ya benim yorumlarim niye cikmazki anlamadim:)nese canim takipcinim buralarda da unun yayilmaya basladi kurabiyeyi yaptim ama begenmedim yag kokuyordu tarife uydum demek el degisikligide farkedio tariflerde ama agizda dagiliyordu helva gibiydi hadi gari gel ara bitsin artikin:)
YanıtlaSilZelihacigim,
YanıtlaSilGeldim gari hala beni takip ediyor musun :)
Tarifi her yapisimda tuttu sekerim muhtemelen Azerbeycandaki yaglarin dokusundan kaynaklaniyordur kokusu, birde Trde dene bakalim, hala yag kokacak mi :D
Nurdan ablacığım,bu tarifinizi de yaptım.Önce hersey çok güzel gitti ta ki Unu katmaya başlayınca, çok dikkat etmediğim için zorlandım ama sizin tavsiyeniz üzerine hafif sıvıyağ kullandım daha iyi oldu.Püf noktası;unu koyarken dikkat etmek sabırla azar azar koymak gerek.Ama tadı süper ve ağızda dağılıyor ne diyim?Eşimde, bende çok beğendik.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNurdan hanïmcığım ben de instegramda yayınladıktan sonra kurabiyeleri yaptım.yalnız čok lezzetli olmasına rağmen biraz śekillri yayïldı ,un miktarını yavaş yavaś ilave etmeme rağmen top top olmadı.unun olčusü 1bardaktan cok azı bardakta kaldı yumsak bir hamur kivami demistiniz o yuzden ilave etmedim.Dondurma kasigi ilede denedim ondada sizinki gibi olmadı, bir puf noktasi varmı acaba? Sevgilerimle ....Mutfakkolik.net Emel
YanıtlaSilEline saglik olsun. Harika gozukuyor..
YanıtlaSilEline saglik olsun. Harika gozukuyor..
YanıtlaSil