30 Haziran 2010 Çarşamba

Çikolatalı Islak Kek


Tarifimizin asıl adı ağlayan kek, beni pek agladığına ikna edemediği için ben adını çikolatalı ıslak kek olarak değiştirdim ;)

Her yaptığımda tarifi muhakkak istenen, bloğumda yayınlanması ısrarla talep edildiği için geç de olsa yayınlayabildiğim, pratik, hafif, lezzetli mi lezzetli olan tarifimin buyurun devamını okumaya, Haziran ayının son tarifi...
 
Malzemeler
  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı (200 ml) şeker
  • 1 su bardağı (200 ml) un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao (dilerseniz kakaonuzun markasına göre daha az veya daha fazla ilave edebilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için
  • 1 su bardağı (250 ml) soğuk süt (Bence evinizde varsa hazelnutlı kahve cremasını kullanmanızı tavsiye ederim, yarısı süt yarısı cremadan olursa süper oluyor)
  • 1 paket krem şanti veya küçük bir kase whipped cream
  • Hazır çikolata sosu veya buradaki çikolata sosu tarifimden yararlanabilirsiniz.
  • Vişne reçeli
Yapılışı


Şeker ve yumurtayı cam bir kaseye alarak krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin.Çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız karışımı önceden yağladığımız büyük boy borcamımıza döküp,

Önceden ısıttığımız 350F-160 C de fırınımızda yaklaşık yarım saat, fırından fırına pişirme süresi farklılık gösterebileceği için kekimize batırdığımız kürdanımız temiz çıkana kadar kekimizi pişiriyoruz.

Kekimiz soğuduktan sonra 1 bardak soğuk sütümüzü kekin üzerine döküyoruz.

Sütü iyice içine çektikten sonra
kekin üzerini krem şanti ile kaplıyoruz.
Çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlıyoruz, soğuduğuna emin olduktan sonra

Kaşıkla gelişigüzel dökerek istediğiniz şekli oluşturuyorsunuz.

Dilimler halinde keserek her bir dilimin üzerini vişne reçeli tanesi ile süslüyoruz.

Servis tabağına almadan önce buzdolabında en az 1-2 saat bekletip sonrasında afiyetle yiyiyor veya yediriyoruz.

9 yorum:

  1. himmmmmmm, coook lezzetli gorunuyor. Mutfaga gecelim bakalim:))

    YanıtlaSil
  2. Cok lezzetli ve de hafif bir tatli. Evde kakao olsaydi cok kotu fena diette olmama ragmen hemen simdi "evdekilerie" yapardim :) ben diet yapcam diye cocuklar bundan mahrummu kalsin dimi ama :)

    YanıtlaSil
  3. Sehnazcım,
    Mutfaga gecıp yaptın mı? Sonuc nedir merak ettim :))

    Feride ablacim,
    Soyledigin gibi gercekten de cok lezzetli oluyorlar, kakao aldiginda yapip afiyetle yedirmen dilegiyle, sende kokusuyla mi doyarsin, yoksa goz hakki deyip, azici ucundan mi tadarsin bilemiyorum :)
    Ailecek afiyet olsun simdiden...

    YanıtlaSil
  4. Galiba benim tercihim krem santi surmeden direk cikolata sosunu kekin uzerine koyup, afiyetle yemek olacak....

    YanıtlaSil
  5. Nuray Ablaaaa,
    Soyledigin sekilde yapinca bizi de cagirsana :)
    Nasil oluyormus bi tadiverelim :D

    YanıtlaSil
  6. arkadaslar,hic whipped cream le deneyen oldu mu?merak ettim...

    birde evde krem santi yoksa nasil evdeki malzemelerden krem santi yapabilirim?internetten arastirdigimda heavy cream kullanarak yapanlar var..ben evdeki basit malzemelerle,markete gitmeden krem santi yapilabilir mi onu merak ediyorum..nurdan cigim okuyorsan,bebisten vakit kaliyorsa,keske yazabilsen:)))

    seni tekrardan tebrik ediyorum,hem hamarat hemde guzel annecik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. whipped creamle de yaptim dokusu cok yumusak oldu ve uzun sureli sunumlar icin degilde hemen servis etmek icin ideal yoksa dokusundan kaynakli hemen yumusayabiliyor, nette cok fazla alternatif krem santi tarifleri var ben denemedim ama arastirip bulabilirsin ablacigim, gec cevap icin kusura bakma ne olur opuyorum sevgiler

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz mail olarak geldi ama buradan silmissiniz sanirim dogru yolu buldunuz :) ama ben yine de yazmak istiyorum kek tamamiyle sogumazsa kekin dokusundan kaynakli olarak kekinizin sonme ihtimali yuksektir bu noktaua dikkat ederseniz istediginiz gibisine ulasirsiniz selamlar

      Sil