6 Temmuz 2010 Salı

Petifur


Bu harika tattaki tatlıyı yediğimde ve de gördüğümde aklıma hep bizim evin ordaki ES-PA pastanesinin yapmış olduğu petifurlar aklıma geliyor, birde tabi sırf ben çok seviyorum diye canım arkadaşım Esra'nın bize her gelişinde getirdiği zamanlar...

Profiterol tarifini daha önceden verdiğim için tekrardan nasıl yapıldığını anlatmıyorum, tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Kreması içinse Nuray Abla'nın yapmış olduğu muhallebili cevizli kadayıfın muhallebisinden yaptım, onun tarifine de buradan ulaşabilirsiniz veya kendi damak tadınıza göre farklı bir kremada kullanabilirsiniz.

Yapılışı

Kremasını mümkünse bir gün öncesinden hazırlayıp buzdolabında bir gün bekletirseniz daha lezzetli bir sonuç elde etmiş olursunuz.

 Petıfur hamurlarını da birkaç saat öncesinden hazırlayıp soğumasını bekledikten sonra krema doldurma işlemine geçebilirsiniz.
 Yapacağınız herbir petifur tanesini temiz bir tabağa alıp,
 Bıçakla tepesini düzgün birşekilde kesin, içi tam pişmemişse içinde pişmeyen hamur parçalarını çay kaşığı ile temizleyin, içini boşaltın.
 Kremayı dilerseniz krema torbasına doldurup petifurlerin içini öyle doldurabilir veya kaşık yardımıyla da aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
 Petifur toplarının içini krema ile doldurduktan sonra üzerini dilediğiniz süsleme malzemesi ile süsleyebilirsiniz.
Benim kullandığım nut topping di, siz dilerseniz fındık, ceviz ve  bademleri kırarak herbir petifur tanesine  ayrı ayrı uygulayabilirsiniz.
 Nut topping dışında kullandığım süsleme malzemeleri hindistan cevizi ve burda çok  değerli olan antep fıstığı tozuydu.
 Ağzı kapalı saklama kabına alıp, buzdolabında servıs yapacağınız güne kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 yorum:

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bu arada hazır Aslıhan buradayken ondan bol bol antep fıstığı tozu istemeyi unutmayın:))

    YanıtlaSil
  3. Aslihaaaaaaaan bana antep fistigi tozu gondersene, inan cok dua alirsin yatar kalkar sana bol bol dua ederuk :))

    Hilalcim, goruntu de tadi da harika mutlaka denemeni tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  4. ne kadar guzel seyler bunlar, buyuk oglumun sevdigi lezzetlerin karisimi olmus adeta, ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  5. Buarada Nurdan cim; kremsantisiz yaptigim zaman islak keki, sana haber vericem ins. annene selamlar... :))

    YanıtlaSil
  6. Nuray Ablacim,
    Goruntuleri yakindan cektigim icin cok buyuk cikmislar, ama bu kadar buyuk olmuyorlar, tadi ise gercekten de harika oluyor, tavsiye ederim,
    Islak kek sozun icin tesekkur ederim,
    Annemin de sana selami var :)

    YanıtlaSil
  7. Nurdancım bu şirin lokmacıklar çok güzel görünüyorlar, eline sağlık ve yeme şansına nail olanlarada şifa olsun :)

    Hilalin kardeşi Aslıhan'ın, arkadaşı Aslıhan (benim gıyaben tanıdığım), demek seninde arkadaşın oluyor, dünya küçük.

    Miraç kandilin ve Cuman mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  8. ben de espa'yı hatırladım :))

    en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.

    ellerine sağlık...

    yeni tarifini de merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Jibekcim,
    Guzel dusuncelerin icin tesekkur ederim,
    Aslinda ne Hilali ne de Aslihan'i taniyorum, Dusun-c'de yazarken tanismistik ikisiyle de, giyaben tanisamasakda gonul tanisikligimiz var tipki senin gibi :))
    Seninde kandilin ve cuman mubarek olsun, selamlar

    Ablacim,
    Denemeni siddetle tavsiye ederim, zira bu lokmaciklar cok ama coook lezzetli oluyorlar

    YanıtlaSil
  10. Canın sağolsun Nurdancım. İnş bir dahaki gidişime =)

    YanıtlaSil