Eşimi tanıyanlar balık tutma konusunda ne kadar yetenekli, ne kadar meraklı olduğunu bilirler.
Eşimin iş yerinden arkadaşı Wesley ile birlikte çıktıkları tekne turlu balık tutma operasyonundan eşimin oltasına takılan balıklardan birkaçı, kendisi zevk olarak tutuyorum sonra balıkları tuttuğum gibi geri atıyorum dese de ve ben hernekadar kılçıklı balık yiyemesem de bu haftaki bedavadan balıklarımızı bahaneyle yemiş olduk, fırında alabalık tarifi arayanlar doğru yerdesiniz.
Malzemeler
- Kişi sayısına göre alabalık
- 4-5 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet limon
- 3-4 adet orta boy domates
- 50 ml sıvıyağ(Arzuya göre daha az veya daha fazla kullanabilirsiniz.)
- 1/2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Balıkların içini güzelce temizleyin arzuya göre başını da keserek temizlenen balığı güzelce yıkayın.
Balığı kuyruğuna kadar enine kesin ama iki parçaya ayırmayın.
Patateslerin kabuklarını soyup halka şeklinde yaklaşık 1,5 cm eninde kesin.
Sosta yer alan bütün malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın.
Balıklarınızın büyüklüğüne göre yağlı kağıtları balık sayısınca kesin.
Soğanları ince halkalar halinde kesin.
Domatesleri yıkadıktan sonra halka halka doğrayalım.
Limonları da ince halkalar halinde keselim.
Patatesleri balıkların uzunluğuna göre yağlı kağıdın üzerine teker teker yan yana dizin ve üzerine soslu karışımdan ilave edin.Arzuya göre biraz daha tuzlayabilirsiniz.
Balığı patateslerin üzerine alarak balığın içini ve dışını baharatlı sos karışımdan fırça yardımıyla sürelim.
Soğanlarımız büyükse ortadan ikiye keselim, üzerine baharatlı sosdan sürerek balıkların içine yerleştirelim.
Domatesleri de soğanların üzerine yerleştirip sosumuzdan sürelim.
Yağlı kağıdımızı resimdeki gibi kapatalım.
Balıklarımızı sırayla tepsiye dizelim, önceden ısıtılmış 400F-200C'de fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için fırında balığı çıkartıp kontrol edebiliriz, etleri pembeye yakınsa biraz daha pişebilir. Herkesin fırını ve ayarı farklı olduğu için pişirme süresini kendinize göre de ayarlayabilirsiniz.Mevsim salata eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz, ellerinize sağlık...
harika, ellerine sağlık. enfes görünüyor.
YanıtlaSilgüzel farklı bir tarif.
YanıtlaSilben daha değişik yapıyordum ama bu tarifi de en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.
teşekkürler canım,ellerine,emeğine sağlık :)
ellerine saglık.
YanıtlaSilHilal'cim tesekkur ederim,
YanıtlaSilAblacim,
Bilirsin ben kilcikli balik yiyemem, buna ragmen yapip yiyebildigim tek tarif, acaba ben yaptigim icin mi bu kadar guzel oluyor(mutevazilikte sinir tanimiyorum gordugun gibi:) Simdiden afiyet olsun...
Eylem hanim tesekkur ederim
Tam bir balıkseverim. Ve tarifin nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSiloooffff, ne kadar da lezzetli gorunuyo nurdancim.
YanıtlaSilinan agzim sulandi. bu tarifi kesinlikle denemeyi dusunuyorum insallah taze balik buldugumda . tesekkur ederim paylastigin icin....
Esra
çok sağlıklı ve lezzetli görünüyor. ilk kez deneyeceğim. umarım başarabilirim :)
YanıtlaSilTEBRİKLER ÇOK BAŞARILI FAKAT KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK BULMAK ZOR, BU GARİBİMİN BİRİ DAHA ÖNCE ELEKTRİK YEMİŞ KUYRUĞU EĞRİ! BU BALIKLARIN DEĞERİNİ BİLMEK LAZIM BUNLARI YEMEK İNSAN OĞLUNUN %10 NA ANCA NASİP OLUR!
YanıtlaSil