12 Temmuz 2010 Pazartesi

Fırında Tilapia

Hem hafif, hem lezzetli, hem pratik, hemde sağlıklı bir akşam yemeği için hangi tarifi yapsam diye düşünüyorsanız hiç düşünmeden tarifin devamını okumanızı tavsiye ediyorum.

Hazırladığınız bu akşam yemeği ile hem siz hemde bu lezzetli yemeği yiyenlerin sofradan mutlu mesut kalkacağını garanti ediyorum.

Malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet limon
  • 3 adet orta boy domates
  •  10 Adet Tilapia
Sosu için
  • 50 ml sıvıyağ(Arzuya göre daha az veya daha fazla kullanabilirsiniz.)
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Arzuya göre istediğiniz baharatları kullanıp verdiğim baharatlarda ekleme veya çıkarmalar yapabilirsiniz.

Yapılışı
 Patateslerin kabuklarını soyup yaklaşık 1,5 cm eninde doğrayarak önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Sosumuzu hazırlamak için sıvıyağı bir kaseye alıp bütün baharatları ilave ederek karıştıralım.
Sosumuzu iyice karıştırıp baharatların dibe çökmesini engelliyoruz. Fırça yardımıyla sosumuzdan alarak herbir patates tanesinin üzerini yağlıyoruz. Patateslerin üzerine damak tadınıza göre biraz daha tuz ilavesi yapıyoruz.
Tilapia balıklarımızın buzlarını çözdürdükten sonra güzelce yıkayıp havlu peçete ile kuruluyoruz. Önünü ve arkasını sosumuzla lezzetlendirip patateslerin üzerine diziyoruz. Bu aşamada yine damak tadınıza göre biraz daha tuz ilavesi yapabilirsiniz.
Soğanları, domatesleri ve de limonları halka halka doğrayıp balıkların üzerine gelişigüzel dizip kalan sosu üzerlerinden gezdirip yine damak tadına göre tuz ilavesi yapıyoruz. Dilerseniz domateslerin üzerine kekik ilave ederek daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Tepsiyi 400F-200C'ye ayarlayıp tepsinin üzerini folyo ile sıkıca kapladıktan sonra fırınımıza veriyoruz ve yaklaşık 1 saat pişmesi için bekliyoruz.
Son 10 dakika üzeri açık birşekilde pişirip domateslerin kızarmasını sağlıyoruz. Mevsim salatası eşliğinde afiyetle yiyiyoruz.

5 yorum:

  1. fırında yapılmış olması bence çok saglıklı.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Hem saglikli hemde pratik olmasi yonunde firinda pisirmistim, sizin bildiginiz baska yontemlerde varmi acaba?

    YanıtlaSil
  3. merhaba. bugun hava soguk oldugu içinmi ne bir şey yapasım gelmedi blogda avare avare dolaşırken senın güzel tarıflerınle karşılaştım.balık tariflerinde ayrıca harıka.tilapıa balık ilk defa duydum.acaba ben adını başkamı biliyorum?hayırlı günler.

    YanıtlaSil
  4. arife tarif gerek12 Ekim 2011 18:27

    Sevgili Gul,
    Burada ismi tilapia diye geciyor, Trdeki ismi nedir bilemiyorum ama anavatani Afrikaymis :)

    YanıtlaSil
  5. Selamlar,
    Benim en buyuk sorunum tilapia'nin nasil pisirirsem pisireyim yavan kalmasi. Bu tarifte cok kuru olmuyor degil mi?

    YanıtlaSil