Malzemeler
- Parçalanmış kuzu kolu-but ya da bel eti
- Tava tabanını saracak kadar sıvı yağ
- Salça
- Tuz
- Maydanoz (süslemek icin)
Yapılışı
- Önce yağımızı kızdırıp etleri alt üst kızartlır.
- Kızaran etlerın üzerini kapatacak kadar su ilave ediyoruz.
- Haşlanana kadar pişirilir.
- Haşlandıkdan sonra tepsiye veya borcama alınır.
- Başka bir tavada yağ ve salça kavrulur.
- Hazırlanan sos etin üzerine dökülüp önceden 150 C ye ıstılmış fırına verilir.
- Kızarana kadar 15-20 dk pişirilir.
Pilav Malzemeleri
- 1 bardak pirinç
- 2 bardak et suyu
- Tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Pirinçlerimizi yıkadadıkdan sonra ılık suda yarım saat kadar bekletin.
- Tereyağını eritelim.
- Pirinçlerimizi süzelim ve eriyen tereyağı ile biraz kavuralım.
- Pirinçler kavruldukdan sonra et suyumuzu dokelım, tuzumuzu ekleyelim.
- Kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilav piştikden sonra servis tabağına alıp, üzerine fırından çıkarttığımız etimizi koyalım, üzerine biraz et suyu gezdirip maydonoz ile süsleyelim.
Afiyet olsun yiyenlere, kolay gelsin tarifi denemek isteyenlere, teşekkürümüz yemeği yapıp tarifi veren Şevkiye teyzem ve Zehra anneme...
şevkiye teyzene ve zehra annene selamlar.ellerine sağlık.
YanıtlaSilgüzel bir yemeğe benziyor.ben yemesemde taha ve said abin için yemek menüme alayım hemen.
tarif için teşekkürler.
Aleykum selamlar :))
YanıtlaSilEvet evet guzel bir yemekti, tavsiye ederim, kokusuz, pratik bir ana yemek :)
Rica ederiz canim...
:) diyorum ki buralarda bir yerde cekme tarifi olacakti:)buldum uldum burdaymis:) kesinlikle tavsiye ederim ozellikle buyuk sofralarda buyuklerle cok daha lezzetli oluyor:) gelde yapalim Nurdancim insallah:)
YanıtlaSilNe kadar da lezzetliydi, tadi hala damagimda,
YanıtlaSilSoyledigin gibi buyuklerle yemesi de ayri bir zevkli, insallah bir sonraki cekme gununde butun aile bir arada olur :)
çok güzel bir yemektir burdurumuza özgü sağolun tarif için
YanıtlaSil