Bayatlayan ekmeklerinizi dert etmeyin tarifimiz tam size göre, üstelik oldukca basit, pratik ve bir o kadarda lezzetli ve yine tarifimiz sevgili kayınvalidemden
Malzemeler
- Dilimlenmiş ekmek dilimleri (Tercihen kuru ekmek dilimleri)
- 5 dilim için 1 yumurta (dilim sayısı arttıkça yumurta miktarını da arttırabilirsiniz)
- peynir
- maydanoz
- (isteğe göre kırmızı biber, kekik vs.)
Yapılışı
- Peynir, dilimlenmiş maydanoz, yumurta bir kapda çırpılır
- Hazırlanan karışım ekmek üzerlerine sürülür
- önceden 175C veya 350 F ıstılan fırınımıza dilimlenmiş ekmeklerimiz verilir.
- Üzerleri kızarana kadar pişirilip servis tabağına alınır.
Afiyet olsun, tarifi veren Zehra anneme teşekkürler
bayat ekmekleri değerlendirmek için birebir.güzel gözüküyor.
YanıtlaSildenemem lazım.
Ayy evet cok haklisin inan, citir citir lezzetli ve de besleyici oluyor,
YanıtlaSilablana dedim yarın sabah bana bu tariften yap.
YanıtlaSilkahvaltıda yiyelim nurdanın kulaklarını çınlatalım .
teşekkürler.
Gece yarisi kulaklarim cok cinliyordu, demek sebebi sizmissiniz :))
YanıtlaSil:) bu benim cocuklugumun tarifi nurdancim:) cok biliyorum tezel firinin karsinda pismelerini sabirsizlikla bekledigimiz:)
YanıtlaSilAhh ahh ne guzel bak tarifi okuyunca cocuklugunu hatirlamissin, bana bu lezzet, Istanbul'daki son kahvaltimi hatirlatiyor
YanıtlaSil