14 Aralık 2009 Pazartesi

Deniz Börülcesi Salatası


Malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 1 adet limon
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • Çok tuzlu bir sebze olduğu için kesinlikle tuz koymuyoruz.

Yapılışı

  • Deniz börülcelerini önce sudan geçirin.
  • Haşlayacağınız tencereye alın ve sıcak suyla kaynatın.
  • Sosu için sarımsaklarsı soyup rendeleyin, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın.

  • Haşlanan börülcelerin suyunu dokup suzelim,
  • Başlarından tutarak aşağıya doğru sıyırın.
  • İçindeki kılçıkları çıkartın.
  • Servis yapacağınız tabağın içine kılçıkları ayıklanmış börülceleri koyun.
  • Üzerine hazırladığınız limonlu sosu gezdirin.

Afiyet olsun :))

4 yorum:

  1. Hic Amerika'da deniz borulcesi gormedim. Nereden aldiniz? so yummmmy gorunuyor:))

    YanıtlaSil
  2. Turkiyede iken kayinvalidem yapmisti, tarifi diger sitede verirken on bi aciklama yazmistim, buraya sadece tarifi ekleyince o kismi da eklemeyi unutmusum, burda goremedim bende, ahh olsada yesek keske :)

    YanıtlaSil
  3. Almaya cesaret edemediğim bir bitki ziyan olmasından korkuyorum..:)

    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bence cesaret edip almalisiniz, gercektende tadi arika, yediginizde cektiginiz zahmete degdigini anliyorsunuz :)

    YanıtlaSil