14 Aralık 2009 Pazartesi

Sakızlı Etimek Tatlısı


Malzemeler
  • 1 lt süt.
  • 3 kahve fincanı un.
  • 3 Yemek kasigi misir nisastasi
  • 10 yemek kaşığı şeker.
  • 1 stick (8 yemek kaşığı veya 125 gr) tuzsuz tereyağı ya da yarım stıck tereyağı + 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet falım damla sakızı (benim gibi damla sakızını çok seviyorsanız iki tane de kullanabilirsiniz)
  • İsteğe göre 1 paket vanilya
  • 1 paket tuzsuz Etimek (Bulamaz iseniz herhangi bir tanesi de olabilir)
Karamelize için
  • 1 su bardağı şeker.
  • 1 su bardağı ılık su
Yapılışı
  • Yag orta ateste eritilir, kopurmeye basladiginda un ilave edilir.
  • Un, nişasta ve  yağ ortalama birkaç dakika kavrulur, süt yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır.
  • Kıvamı muhallebi gibi olduğunda şeker ilave edilir, eğer çok sert kıvamlıysa birazdaha süt ilavesiyle inceltebilirsiniz ya da benım gibi hazelnut cremasından biraz ekleyebilirsiniz.
  • Damla sakızı küçük parçalara ayırıp muhallebinin içine atıp sakızların erimesini sağlayın.
  • Ocağı kapatmadan önce şekerimizi de ilave edip 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
  • Ocağın altını kapattıkdan 5 dakika sonra vanilya ekleyip karıştırın.

  • Şekeri orta ateşte hafif yakıp üzerine ılık su ilave ederek pürüzsüz bir şerbet elde edene kadar karıştırın.
  • Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
  • Muhallebinin yarısını robotda en az 10 dakika çırpın (El mikseri aynı tadı vermiyor)
  • Büyük boy borcamı hafifçe ıslatın ve suyunu süzün.
  • Çırpılan muhallebiyi borcama dökün. Kalan diğer yarısını da en az 10 dakika çırpın.
  • Etimekleri birer birer şerbetin içine atıp önlü arkalı şerbetleyelin.

  • Muhallebinin üzerine etimekleri sırayla dizin. Artan şerbeti kaşıkla etimeklerin üzerine tekrardan dökebilirsiniz

  • Çırpılan diğer muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.
  • En az 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Dilimleyerek üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
***Afiyet olsun, Resimlerin daha yakından incelemek isterseniz üzerlerini tıklayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Nurdancim, simdi tarifini deniyorum yapilisini okudum kendi kendime guldum cnm,hersey cok guzelde o malzemeler icindeki nisasta ne ise yariyo sadece sus diye mi duruyo merak ettim:)))Hani eskiden bir tavuk gogsu tarifi verilirdi tavuk gogsu malzemede gecerdi ama koymazlardi bununla da tatlinin yanina tavuklu pilav yapip afiyetle yiyin denirdi en sonunda onun gibim olmus kiz:)))

    YanıtlaSil
  2. Meryem ablacim sen cok tatlisin yaa,
    saban sabah yazdiklarinla beni guldurdun :)
    Unla birlikte katiyoruz tabi ki, onu eklemeyi unutmusum :) sagolasin hatirlattigin icin

    YanıtlaSil