- 1 demet deniz börülcesi
- 1 adet limon
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Çok tuzlu bir sebze olduğu için kesinlikle tuz koymuyoruz.
Yapılışı
- Deniz börülcelerini önce sudan geçirin.
- Haşlayacağınız tencereye alın ve sıcak suyla kaynatın.
- Sosu için sarımsaklarsı soyup rendeleyin, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın.
- Haşlanan börülcelerin suyunu dokup suzelim,
- Başlarından tutarak aşağıya doğru sıyırın.
- İçindeki kılçıkları çıkartın.
- Servis yapacağınız tabağın içine kılçıkları ayıklanmış börülceleri koyun.
- Üzerine hazırladığınız limonlu sosu gezdirin.
Afiyet olsun :))
Hic Amerika'da deniz borulcesi gormedim. Nereden aldiniz? so yummmmy gorunuyor:))
YanıtlaSilTurkiyede iken kayinvalidem yapmisti, tarifi diger sitede verirken on bi aciklama yazmistim, buraya sadece tarifi ekleyince o kismi da eklemeyi unutmusum, burda goremedim bende, ahh olsada yesek keske :)
YanıtlaSilAlmaya cesaret edemediğim bir bitki ziyan olmasından korkuyorum..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık sevgiler
Bence cesaret edip almalisiniz, gercektende tadi arika, yediginizde cektiginiz zahmete degdigini anliyorsunuz :)
YanıtlaSil