14 Aralık 2009 Pazartesi

Pacanga boregi


Malzemeler

  • 1 Orta boy kabukları soyulmuş domates

  • iki adet (İsteğe bağlı daha az veya daha çok) az acılı biber

  • 200 gr pastırma (isteğe bağlı daha az veya çok)

  • 1 su bardağı (200 ml) rendelenmiş kaşar peyniri

  • Kızartmak için 1 bardak sıvıyağ

  • Domates, pastırma ve biberleri sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

    • Yapılışı

    • Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ocağın altını yakın.

    • Domatesleri küp küp doğrayın ısınan yağa ekelyin.

    • Domatesler suyunu bırakmadan ince ince doğradığınız biberleri ekleyin.
    • Sebzelerin renkleri değişince pastırmaları ekleyip soteleyin.

      • Karışım hazır oldukdan sonra servıs tabağına alıp biraz ılımasını bekleyin.
      • Daha sonra kaşarı ekleyerek karıştırın.

      • Üçgen yufkaların geniş kısımlarına 1 ya da 2 kaşık karışımdan koyun.

      • Sigara böreği sarar gibi sarın.

      • 1 bardak sıvıyağımızı kızartma tavasına alıp kızdıralım, iyice kızdıkdan sonra börekleri sırayla yağa koyalım.

      • önlü arkalı kızartıp peçete serili tabağımıza alalım.

      • Börekler ılıyınca ortadan kesip servis tabağımıza koyalım.

        • Afiyet olsun

          Hiç yorum yok:

          Yorum Gönder

          Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

          Followers