Malzemeler
1 Orta boy kabukları soyulmuş domatesiki adet (İsteğe bağlı daha az veya daha çok) az acılı biber200 gr pastırma (isteğe bağlı daha az veya çok)1 su bardağı (200 ml) rendelenmiş kaşar peyniriKızartmak için 1 bardak sıvıyağDomates, pastırma ve biberleri sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağYapılışı
Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ocağın altını yakın.Domatesleri küp küp doğrayın ısınan yağa ekelyin.Domatesler suyunu bırakmadan ince ince doğradığınız biberleri ekleyin.
Sebzelerin renkleri değişince pastırmaları ekleyip soteleyin.
Karışım hazır oldukdan sonra servıs tabağına alıp biraz ılımasını bekleyin.
Daha sonra kaşarı ekleyerek karıştırın.Üçgen yufkaların geniş kısımlarına 1 ya da 2 kaşık karışımdan koyun.Sigara böreği sarar gibi sarın.
1 bardak sıvıyağımızı kızartma tavasına alıp kızdıralım, iyice kızdıkdan sonra börekleri sırayla yağa koyalım. önlü arkalı kızartıp peçete serili tabağımıza alalım.Börekler ılıyınca ortadan kesip servis tabağımıza koyalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder