17 Aralık 2009 Perşembe

Portakalli Kurabiye

Bu kurabiyeleri Atlanta'ya yenı gelen çiçeği burnunda hamarat gelinimiz Hatice yaptı, bu enfess taddaki kurabiyeleri ilk defa evindeki Ramazan iftarında, sonrasında Türk Festivali nin cooking class standında satışa sunulan müstesna tatların arasında tattığımız, damaklarda kalan sayılı tadlar arasında olması münasebetiyle bizde kurabiyelere talip olup tarifini almak üzere Şükran gününde evine ziyarete gittik.

Resimlerde görüldüğü üzere özene bezene bütün malzemeleri ayrı ayrı rengarenk tabaklara koymuş, bu jesti resimlere ayrı bir renk katmıştı, hızlı ve pratik bir şekilde abartısız 10 dakikada hepsini hazırlayıp fırına verdi, itiraf etmeliyim ki, bu yediğim diğerlerinden daha da güzeldi.

Öncelikle güleryüzlülüğünle bizi evine davet edip tatil gününü bizimle paylaştığın için sonrasında iyi bir ev sahibesi olduğun ve bu güzel tarifi bizimle paylaşıp o günkü masadaki diğer harika taddaki ikramlarını bizlerle paylaştığın için teşekkür eder yeni ikramlarından tadmayı dört gözle beklediğimizi buradan ilan ederim.

Malzemeler

İç Harcı

  • 1 portakal kabuğu ( kabuk beyazlarından ayrılık turuncu kısımları minik minik elde doğranacak)
  • cevız
  • tarçın

Şerbeti

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Yapılışı

  1. Margarini eritin ve ılıması için bekleyin.
  2. Fırını 350 F veya 175 C ye getirip önceden ısıtın.
  3. Un ve kabartma tozu dışındaki bütün malzemeleri karıştırma kabına döküp karıştırın,
  4. Karışıma unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde top alıp elinizle bastırıp avucunuzda düzleştirin,
  6. Portakallı harcımızdan bir kaşık koyup hamurun kenarlarından tutup ortaya doğru bohça şekinde büzün.
  7. Sonra elinizle yuvarlak yapıp kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinize tek tek dizin.
  8. Fırında pişene kadar bekletin.
  9. Şerbet malzemelerini pişirme kabına alıp şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin
  10. Kurabiyeler fırında çıkınca ılıması için bekleyin.
  11. Şerbet ve kurabiyeler ılıyınca şerbeti kaşıkla tek tek üzerlerinden gezdirelim.
  12. Çikolatalı Fudgemizden 2-3 kaşık alıp cezvemizde orta ateşte eritelim.
  13. Şerbetini çeken tatlılarımızı servis tabağına alıp, üzerlerine dolu dolu birer kaşık çikolata dökelim.
Afiyet olsun efendim,

***El mankenimiz Remziye'yede teşekkür ederiz :)

12 yorum:

  1. öncelikle yeni yerin hayırlı olsun.inanki çok sevindim.gerçektende güzel hazırlamışsın tebrik ederim.
    portakallı kurabiyeler çok güzel gözüküyor.en kısa zmanda deneyip yorumumu yazacağım.kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. Canim siten hayirli ugurlu olsun. Cok guzel olmus. Cok da tesekkur ederim bizlere bu guzel tadlari tanittigin icin. Kurabiyeler cok guzel gorunuyor, en kisa zamanda deneyecegim. cok opuyorum

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederim Melikecigim :)
    Resimde sadece guzelliklerini gorebiliyorsun, tadlari da en az goruntuleri kadar muhtesem, tavsiye ederim mutlaka

    YanıtlaSil
  4. Evet bu kurabiyeler bi harika.Yedigimizde mest olduk topluca:))

    YanıtlaSil
  5. Ahh ahh cok guzeldi o gun yediklerimizin hepsi, hatta o kadar cok yemisim ki, bu guzel tadlardan sadece bir tane yiyebilmek nasip olmustu uhuu :(

    YanıtlaSil
  6. sibel pektaş8 Şubat 2010 09:33

    tarif güzel gözüküyor.
    hazır satılan çikolata soslarının tadını sevmiyorum.yerine nasıl bir sos hazırlayabiliriz.

    YanıtlaSil
  7. Aslinda bu tarifte kullanilan cikolatanin tadini hic almiyorsun, kurabiyenin tadi cikolatayi bastiriyor, ama istersen, begendigin bir cikolatayi benmari usulu eritip icine cok az cig krema veya heavy cream kyup eritebilir, sonrada tatlinin uzerine dokebilirsin, cig krema koymadan yaparsan, cikolata dondukdan sonra sertlesip kirilabilir, tamamen senin damak zevkine bagli, her iki turlude deneyebilirsin,

    YanıtlaSil
  8. şükriye eminseroğlu30 Mart 2010 09:44

    vazgeçilmez lezzetler sunmuşsun yine gözümüz gönlümüz açıldı...
    hemen tarif defterime ekledim.misafirlerime yapmayı düşünüyorum.
    değişik bir tarif olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ayy evet annecim, cok harika bir tatli, ve insan yediginde tadindan vazgecemiyor, tarifi arkadasim Hatice yapti, o olmasaydi bu guzel tadla tanisamayacaktik malesef :)
    Guzel dusuncelerin icin tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  10. şükriye eminseroğlu1 Nisan 2010 09:08

    ben teşekkür ederim :)

    yaptıktan sonra yorumlarımı yazarım .

    YanıtlaSil
  11. bu guzelligi gordukten sonra,keske haticenin evine turkiyeye donmeden once konuk oluverseymisim dedim. :) ben de bu tarifi denemeyi dusunuyorum. tarifi bizimle paylastigin icin tesekkurler nurdancim... esra

    YanıtlaSil
  12. Annecigim yaptiniz mi? yorumu yazmamissinda :)

    Sevgili Esracigim,
    Canim yolun buralara duserse birlikte gideriz Haticeye insallah :)
    Ama bak en azindan tariflerini vererek seni bu guzelliklerden mahrum birakmamis oluyorum :)

    YanıtlaSil