23 Haziran 2014 Pazartesi

Erikli Limonata


Yaz aylarinda erigin bolca oldugu bu gunlerde, kacirmamaniz gereken bir tarif oldugunu dusunuyorum, erik ve limon kombinasyonunu cok begendim tavsiye ederim, cok begeneceksiniz :)

Erikli Limonata
  • 3-4 adet orta buyuklukte limon
  • 5-6 adet orta buyuklukte kirmizi erik
  • 1 su bardagi toz seker(Daha tatli seviyorsaniz miktarini arttirabilirsiniz)
  • Dilediginiz kadar aroma vermesi icin taze nane yapraklari
  • Arzu edilen koyuluga gore su

Yapilisi
  • Limonlari guzelce yikayip kullanmayi dusundugunuz kadar limonun yarisinin kabuklarini peynir rendesi veya rendenizin en ince kismiyla rendeleyin (4 limon kullanacaksaniz 2 limon kabugu rendesi) 
  • Toz sekerin yarisini  ilave edip limon kokusunun ve renginin sekerlere gecmesi icin guzelce parmaklarinizla yogurun 
  • Uzerine bir bardak kadar sicak su ilave edin sekerlerin erimesi icin kasikla karistirin 
  • limonun suyun sIKIn 
  • Eriklerin uzerine seker ilave edip bir bardak suyla yumusayana kadar cekirdekleriyle birlikte pisirin. Pisince kolayca kabuklarindan ayrilacaktir, kabuklarini ayirip rondodan gecirin. (Rondonuz yoksa suzgecten de en son asamada gecirebilirsiniz) 
  • Limon suyunu kabuklarini rendeledigimiz sicak sulu karisimin icine dokup karistirin,  
  • Ezilmis erikleri ilave edin 
  • Yogun nane tadi seviyorsaniz 4-5 yaprak nane yapragi ilavesiyle bir gece buzdolabinda bekletin. 
  • Ertesi gun tum karisimi suzgecten gecirin. 
  • Arzu ettiginiz koyulugu elde edene kadar su ilavesi yapabilirsiniz. 
  • Daha konsantre bir kivam icin az su ilavesi yeterlidir, buz ilave edince zaten koyulugu seyrelecektir.
  •  
Sizde dilediginiz meyvelerle benzer tatlari elde edebilirsiniz,

5 yorum:

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers