Malzemeler
- 1 lt süt.
- 3 kahve fincanı un.
- 3 Yemek kasigi misir nisastasi
- 10 yemek kaşığı şeker.
- 1 stick (8 yemek kaşığı veya 125 gr) tuzsuz tereyağı ya da yarım stıck tereyağı + 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet falım damla sakızı (benim gibi damla sakızını çok seviyorsanız iki tane de kullanabilirsiniz)
- İsteğe göre 1 paket vanilya
- 1 paket tuzsuz Etimek (Bulamaz iseniz herhangi bir tanesi de olabilir)
- 1 su bardağı şeker.
- 1 su bardağı ılık su
- Yag orta ateste eritilir, kopurmeye basladiginda un ilave edilir.
- Un, nişasta ve yağ ortalama birkaç dakika kavrulur, süt yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır.
- Kıvamı muhallebi gibi olduğunda şeker ilave edilir, eğer çok sert kıvamlıysa birazdaha süt ilavesiyle inceltebilirsiniz ya da benım gibi hazelnut cremasından biraz ekleyebilirsiniz.
- Damla sakızı küçük parçalara ayırıp muhallebinin içine atıp sakızların erimesini sağlayın.
- Ocağı kapatmadan önce şekerimizi de ilave edip 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapattıkdan 5 dakika sonra vanilya ekleyip karıştırın.
- Şekeri orta ateşte hafif yakıp üzerine ılık su ilave ederek pürüzsüz bir şerbet elde edene kadar karıştırın.
- Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
- Muhallebinin yarısını robotda en az 10 dakika çırpın (El mikseri aynı tadı vermiyor)
- Büyük boy borcamı hafifçe ıslatın ve suyunu süzün.
- Çırpılan muhallebiyi borcama dökün. Kalan diğer yarısını da en az 10 dakika çırpın.
- Etimekleri birer birer şerbetin içine atıp önlü arkalı şerbetleyelin.
- Muhallebinin üzerine etimekleri sırayla dizin. Artan şerbeti kaşıkla etimeklerin üzerine tekrardan dökebilirsiniz
- Çırpılan diğer muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.
- En az 1 gece buzdolabında bekletin.
- Dilimleyerek üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Nurdancim, simdi tarifini deniyorum yapilisini okudum kendi kendime guldum cnm,hersey cok guzelde o malzemeler icindeki nisasta ne ise yariyo sadece sus diye mi duruyo merak ettim:)))Hani eskiden bir tavuk gogsu tarifi verilirdi tavuk gogsu malzemede gecerdi ama koymazlardi bununla da tatlinin yanina tavuklu pilav yapip afiyetle yiyin denirdi en sonunda onun gibim olmus kiz:)))
YanıtlaSilMeryem ablacim sen cok tatlisin yaa,
YanıtlaSilsaban sabah yazdiklarinla beni guldurdun :)
Unla birlikte katiyoruz tabi ki, onu eklemeyi unutmusum :) sagolasin hatirlattigin icin