Tarifimizin asıl adı ağlayan kek, beni pek agladığına ikna edemediği için ben adını çikolatalı ıslak kek olarak değiştirdim ;)
Her yaptığımda tarifi muhakkak istenen, bloğumda yayınlanması ısrarla talep edildiği için geç de olsa yayınlayabildiğim, pratik, hafif, lezzetli mi lezzetli olan tarifimin buyurun devamını okumaya, Haziran ayının son tarifi...
Malzemeler
Şeker ve yumurtayı cam bir kaseye alarak krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin.Çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı önceden yağladığımız büyük boy borcamımıza döküp,
Önceden ısıttığımız 350F-160 C de fırınımızda yaklaşık yarım saat, fırından fırına pişirme süresi farklılık gösterebileceği için kekimize batırdığımız kürdanımız temiz çıkana kadar kekimizi pişiriyoruz.- 4 Yumurta
- 1 Su bardağı (200 ml) şeker
- 1 su bardağı (200 ml) un
- 4 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı kakao (dilerseniz kakaonuzun markasına göre daha az veya daha fazla ilave edebilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı (250 ml) soğuk süt (Bence evinizde varsa hazelnutlı kahve cremasını kullanmanızı tavsiye ederim, yarısı süt yarısı cremadan olursa süper oluyor)
- 1 paket krem şanti veya küçük bir kase whipped cream
- Hazır çikolata sosu veya buradaki çikolata sosu tarifimden yararlanabilirsiniz.
- Vişne reçeli
Şeker ve yumurtayı cam bir kaseye alarak krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin.Çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı önceden yağladığımız büyük boy borcamımıza döküp,
Kekimiz soğuduktan sonra 1 bardak soğuk sütümüzü kekin üzerine döküyoruz.
Sütü iyice içine çektikten sonra
kekin üzerini krem şanti ile kaplıyoruz.
Kaşıkla gelişigüzel dökerek istediğiniz şekli oluşturuyorsunuz.
Dilimler halinde keserek her bir dilimin üzerini vişne reçeli tanesi ile süslüyoruz.
Servis tabağına almadan önce buzdolabında en az 1-2 saat bekletip sonrasında afiyetle yiyiyor veya yediriyoruz.