Bu lezzetli boregi kim yediyse tarifini blogda mutlaka yayinlamalisin demislerdi, kismet buguneymis, bunun daha farkli versiyonunu Rumeysa'da yemistim tarifte biraz ekleme ve cikarmalar yaparak bu haline getirdim.
Iftara misafirlerinize hazirlayabileceginiz doyurucu, lezzetli ve guzel boregin tarifi icin yazinin devamini okuyabilirsiniz.
Malzemeler
- 3-4 adet orta boy kuru sogan (kup kup dogranmis, dilerseniz daha fazla veya az da kullanabilirsiniz.)
- 2 adet Orta boy patates (kucuk kup kup dogranmis)
- 2 adet orta boy kabuklari soyulmus domates (kup kup dogranmis)
- 2adet orta boy havuc (kup kup dogranmis veya havucunuz inceyse yuvarlak kesilmis)
- 1 adet kucuk konserve bezelye (1 su bardagi haslanmis veya dondurulmus bezelyede olabilir)
- 2-3 adet tavuk gogsu (kup kup dogranmis, haslanmis ben kemiksiz chicken ties kullaniyorum cok lezzetli oluyor) (1 freezer bag tavuk kullandigim icin tam adet versemde az olabilir)
- 2 yemek kasigi salca (domates veya biber)
- 2-3 dis sarimsak (rendelenmis veya minik minik dogranmis)
- Istediginiz baharatlar ben karabiber, kirmizibiber ve kekik kullandim.
- 1 paket ucgen yufka
- 1 su bardagi yogurt
- yarim su bardagi siviyag
- 1 yumurta
- yarim su bardagi sut
- damak tadiniza gore tuz
- 1 su bardagi yogurt
- 2-3 yemek kasigi mayonez
- 1-2 dis rendelenmis sarimsak.
- 1-2 kasik tereyagi
- biraz zeytinyagi
- kirmizi biber,
- nane
Kup kup dogranmis soganlara damak tadiniza gore tuz ekleyip yagda kavurun.
Kavrulan soganlarin uzerine kup kup dogranmis patatesleri ilave edin.
Patateslerle soganlari kavurduktan sonra havuclari ekleyin.
Kucuk dogranmis domatesleri ve sarimsagi ekleyin. Salcayi da ekleyerek karistirin.
Tavuklari onceden haslayin, sonra kup kup dograyin, ben birgun oncesinden yaptigim icin bu islemi goruntusu biraz garip geldi simdi :)
Patatesler yumusamaya basladiktan sonra tavuklari ilave edip karistirin.
En son bezelyeleri ekleyin.
Su ilavesinden once baharatlari ekleyip sebzelerin baharatlarla ozdeslesmesi icin biraz pisirin en son uzerini hafif kaplayacak kadar kaynamis su ilave edin )hasladiginiz tavugun suyunu ilave ederseniz kesinlikle daha lezzetli olur.)
Suyunu cekene kadar pisirin, karisimin bu sekilde birbiriyle ozdeslesmis olmasi gerekiyor, suyunu cekmezse lezzetli olmuyor karisim sulu kaliyor, isin puf noktasi suyunu tamamiyle cekmesi.
Yufkanin sos malzemelerini karistirma kabina alip hepsini karistiralim
Yufkadan bir tane alip uzerine 1.5-2 kasik sostan dokelim fircayla yufkanin heryerine sostan surelim.
Ikinci yufkayi alip diger yufkanin uzerine koyalim ve tekrar 1-2 kasik sosumuzdan dokerek yufkanin heryerine fircayla surelim.
Yufkanin genis kisminin ortasina dolu bir yemek kasigi tavuklu ic harcimizdan koyalim.
Kenarlarini ice dogru kiviralim.
Sigara boregi sarar gibi saralim.
Onceden yagladigimiz tepsiye dizelim. Kalan sosu boreklerin uzerlerine surelim.
375F 180 C'de uzerleri kizarana kadar pisirelim.
Mayonez, yogurt, sarimsak ve tuzu karistirip servis tabagina aldigimiz
boregin uzerine bol miktarda dokelim, yag sosu icin tereyagini
kizarttiktan sonra biraz zeytinyagi ilave edelim, ocaktan almaya yakin
kirmizi biber ve nanemizi ilave edelim, servis tabagina aldigimiz
boreklerin uzerine yogurtdan sonra istedigimiz miktarda ilave ederek
sicak servis yapalim.
Afiyet olsun.
Mimmmm harika gorunuyor Nurdancim. En yakin zamanada deneyecegim hatta yarin:)Eslemin bile agzinin sulari akti;)Ellerine saglik fevkaledenin fevkinde gozukuyor
YanıtlaSilSagolasin Aysecigim, senin ellerinde de daha guzelleri cikar eminim, afiyet olsun simdiden
Silellerinize saglik nurdan hanım en kisa zamanda denemek istiyorum bende.
YanıtlaSilTesekkur ederim ice tea :)
SilSossuz bir sekilde yemistim bu boregi..sosla daha bir lezizdir!,yapacagim en kisa zamanda..
YanıtlaSilsosun katdigi ayri bir tat var tavsiye ederim mukemmel oluyor
SilCok guzel gorunuyor nurdancigim eline saglik ,sunuda anladimki ac karnina senin bloga bakilmiyor :)))
YanıtlaSilbetul ablacigim ac karnina ne markete gidilir ne de boyle yemek siteleri kontrol edilir yoksa yoksa :))
Silellerine sağlık canım.çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilhemen davet menüme ekliyorum.
en kısa zmanda deneyip buraya yazarım.
teşekkürler.
canim ablammm cok tesekkur ederim, denediginde yorumunu bekliyor olacagim selamlar
SilEnfes gorunuyor. Ellerinize saglik. Yufka bulunca deneyeceklerim arasinda:)
YanıtlaSiltesekkur ederim, simdiden afiyet olsun
Silsüper gözüküyor ellerine sağlık. Bende bloğuma beklerim.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
tesekkur ederim, en yakin zamanda blogunuzu ziyaret edecegim selamlar
Silthey seem yummy i will try it asap,happy to see you ın this blog,i miss you my friend..
YanıtlaSilcanimm benimm bende seni cok cok coook ozledim, mutlaka bu tarifi denemelisin gercekten de cok guzel
SilHayirli aksamlar Nurdan Hanim sitenizi yeni kesfettim ve inanilmaz mutlu oldum cunku gurbet ellerde ozledigim tum tatlara ulastim tesekkur ederim.Sokak simidini cok severim gorunce hemen yaptim sonuc mukemmeldi yerken gozyaslarima engel olamadim Allah sizden razi olsun.Bircok tarifinizi denedim en sonunda da kaymagi yaptim hepsi cok guzeldi kaymakta cok guzel oldu.Yazilarinizi sabirsizlikla bekliyorum....(Bende Amerika'da yasiyorum)Sevgilerle...Canan
YanıtlaSilCok tesekkur ediyorum Canan hanim yazdiklarinizla beni cok mutlu ettiniz, ayy nasil mutlu oldum simdi anlatamam, amin Allah cumlemizden razi olsun,
Silgurbetde olunca degeri cok farkli oluyor degil mi afiyet olsun herbiri icin selamlar
diyette olmasam hemen kalkip yapardim yani okadar sahane gozukuyor, ellerinize saglik blogunuzu izlemeye aldim
YanıtlaSilbenim bloguma da beklerim
http://tatlikiraz.blogspot.nl/
tesekkur ediyorum, en yakin zamanda bende blogunuzu ziyaret edecegim selamlar
Silellerinize sağlık.bu da diğerleri gibi çok güzel.ayrı ayrı fotolama işi gerçekten şahane..
YanıtlaSilsanırım tarif göremiyorum dediğim telefondan baktığım için görememişim.bilgisayardan hepsi görünüyor :)
---yeni yazı yayınladığınızda mail ile bildirim sistemi olsa ne güzel olurdu...selamlar..............
mail listeme kayit olursaniz tarifi bloguma ekledigimde size de hemencecik ulasir :)
Silguzel duygu ve dusunceleriniz icin tesekkur ediyorum
selamlar
Ben bu tarifi dukan diyetine uyarlarim ama :)
YanıtlaSilKolay gelsin :)
Silmerhaba.....mail listesine nereden kayıt olunacağını bulamadım :)
YanıtlaSilGECEDEN YAPILSA BEKLESE ERTESİ GÜNE PİŞSE TADINDA BİR DEĞİŞİKLİK OLUR MU ACABA?
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil