1 Haziran 2012 Cuma

Garniturlu Tavuklu Borek


Bu lezzetli boregi kim yediyse tarifini blogda mutlaka yayinlamalisin demislerdi, kismet buguneymis, bunun daha farkli versiyonunu Rumeysa'da yemistim tarifte biraz ekleme ve cikarmalar yaparak bu haline getirdim.
Iftara misafirlerinize hazirlayabileceginiz doyurucu, lezzetli ve guzel boregin tarifi icin yazinin devamini okuyabilirsiniz.


Malzemeler
  • 3-4 adet orta boy kuru sogan (kup kup dogranmis, dilerseniz daha fazla veya az da kullanabilirsiniz.)
  • 2 adet Orta boy patates (kucuk kup kup dogranmis)
  • 2 adet orta boy kabuklari soyulmus domates (kup kup dogranmis)
  •  2adet  orta boy havuc (kup kup dogranmis veya havucunuz inceyse yuvarlak kesilmis)
  •  1 adet kucuk konserve bezelye (1 su bardagi haslanmis veya dondurulmus bezelyede olabilir)
  •  2-3 adet tavuk gogsu (kup kup dogranmis, haslanmis ben kemiksiz chicken ties kullaniyorum cok lezzetli oluyor) (1 freezer bag tavuk kullandigim icin tam adet versemde az olabilir)
  • 2 yemek kasigi salca (domates veya biber)
  •  2-3 dis sarimsak (rendelenmis veya minik minik dogranmis)
  • Istediginiz baharatlar ben karabiber, kirmizibiber ve kekik kullandim.
  • 1 paket ucgen yufka
Yufka sosu icin
  • 1 su bardagi yogurt
  • yarim su bardagi siviyag
  • 1 yumurta
  • yarim su bardagi sut
  • damak tadiniza gore tuz
Servis sosu icin
  • 1 su bardagi yogurt
  • 2-3 yemek kasigi mayonez
  • 1-2 dis rendelenmis sarimsak.
Yag sosu icin
  • 1-2 kasik tereyagi
  • biraz zeytinyagi
  • kirmizi biber, 
  • nane
Yapilisi

 Kup kup dogranmis soganlara damak tadiniza gore tuz ekleyip yagda kavurun.


 Kavrulan soganlarin uzerine kup kup dogranmis patatesleri ilave edin.


 Patateslerle soganlari kavurduktan sonra havuclari ekleyin.
 Kucuk dogranmis domatesleri ve sarimsagi ekleyin. Salcayi da ekleyerek karistirin.
 Tavuklari onceden haslayin, sonra kup kup dograyin, ben birgun oncesinden yaptigim icin bu islemi goruntusu biraz garip geldi simdi :)
 Patatesler yumusamaya basladiktan sonra tavuklari ilave edip karistirin.
 En son bezelyeleri ekleyin.
Su ilavesinden once baharatlari ekleyip sebzelerin baharatlarla ozdeslesmesi icin biraz pisirin en son uzerini hafif kaplayacak kadar kaynamis su ilave edin )hasladiginiz tavugun suyunu ilave ederseniz kesinlikle daha lezzetli olur.)
 Suyunu cekene kadar pisirin, karisimin bu sekilde birbiriyle ozdeslesmis olmasi gerekiyor, suyunu cekmezse lezzetli olmuyor karisim sulu kaliyor, isin puf noktasi suyunu tamamiyle cekmesi.
 Yufkanin sos malzemelerini karistirma kabina alip hepsini karistiralim
 Yufkadan bir tane alip uzerine 1.5-2 kasik sostan dokelim fircayla yufkanin heryerine sostan surelim.
 Ikinci yufkayi alip diger yufkanin uzerine koyalim ve tekrar 1-2 kasik sosumuzdan dokerek yufkanin heryerine fircayla surelim.
 Yufkanin genis kisminin ortasina dolu bir yemek kasigi tavuklu ic harcimizdan koyalim.
 Kenarlarini ice dogru kiviralim.
 Sigara boregi sarar gibi saralim.
 Onceden yagladigimiz tepsiye dizelim. Kalan sosu boreklerin uzerlerine surelim.
 375F 180 C'de uzerleri kizarana kadar pisirelim.
Mayonez, yogurt, sarimsak ve tuzu karistirip servis tabagina aldigimiz boregin uzerine bol miktarda dokelim, yag sosu icin tereyagini kizarttiktan sonra biraz zeytinyagi ilave edelim, ocaktan almaya yakin kirmizi biber ve nanemizi ilave edelim, servis tabagina aldigimiz boreklerin uzerine yogurtdan sonra istedigimiz miktarda ilave ederek sicak servis yapalim.
Afiyet olsun.

27 yorum:

  1. Mimmmm harika gorunuyor Nurdancim. En yakin zamanada deneyecegim hatta yarin:)Eslemin bile agzinin sulari akti;)Ellerine saglik fevkaledenin fevkinde gozukuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin Aysecigim, senin ellerinde de daha guzelleri cikar eminim, afiyet olsun simdiden

      Sil
  2. ellerinize saglik nurdan hanım en kisa zamanda denemek istiyorum bende.

    YanıtlaSil
  3. Sossuz bir sekilde yemistim bu boregi..sosla daha bir lezizdir!,yapacagim en kisa zamanda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sosun katdigi ayri bir tat var tavsiye ederim mukemmel oluyor

      Sil
  4. Cok guzel gorunuyor nurdancigim eline saglik ,sunuda anladimki ac karnina senin bloga bakilmiyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. betul ablacigim ac karnina ne markete gidilir ne de boyle yemek siteleri kontrol edilir yoksa yoksa :))

      Sil
  5. ellerine sağlık canım.çok güzel gözüküyor.
    hemen davet menüme ekliyorum.
    en kısa zmanda deneyip buraya yazarım.
    teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim ablammm cok tesekkur ederim, denediginde yorumunu bekliyor olacagim selamlar

      Sil
  6. Enfes gorunuyor. Ellerinize saglik. Yufka bulunca deneyeceklerim arasinda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim, simdiden afiyet olsun

      Sil
  7. süper gözüküyor ellerine sağlık. Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim, en yakin zamanda blogunuzu ziyaret edecegim selamlar

      Sil
  8. they seem yummy i will try it asap,happy to see you ın this blog,i miss you my friend..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canimm benimm bende seni cok cok coook ozledim, mutlaka bu tarifi denemelisin gercekten de cok guzel

      Sil
  9. Hayirli aksamlar Nurdan Hanim sitenizi yeni kesfettim ve inanilmaz mutlu oldum cunku gurbet ellerde ozledigim tum tatlara ulastim tesekkur ederim.Sokak simidini cok severim gorunce hemen yaptim sonuc mukemmeldi yerken gozyaslarima engel olamadim Allah sizden razi olsun.Bircok tarifinizi denedim en sonunda da kaymagi yaptim hepsi cok guzeldi kaymakta cok guzel oldu.Yazilarinizi sabirsizlikla bekliyorum....(Bende Amerika'da yasiyorum)Sevgilerle...Canan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ediyorum Canan hanim yazdiklarinizla beni cok mutlu ettiniz, ayy nasil mutlu oldum simdi anlatamam, amin Allah cumlemizden razi olsun,
      gurbetde olunca degeri cok farkli oluyor degil mi afiyet olsun herbiri icin selamlar

      Sil
  10. diyette olmasam hemen kalkip yapardim yani okadar sahane gozukuyor, ellerinize saglik blogunuzu izlemeye aldim
    benim bloguma da beklerim
    http://tatlikiraz.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ediyorum, en yakin zamanda bende blogunuzu ziyaret edecegim selamlar

      Sil
  11. ellerinize sağlık.bu da diğerleri gibi çok güzel.ayrı ayrı fotolama işi gerçekten şahane..

    sanırım tarif göremiyorum dediğim telefondan baktığım için görememişim.bilgisayardan hepsi görünüyor :)
    ---yeni yazı yayınladığınızda mail ile bildirim sistemi olsa ne güzel olurdu...selamlar..............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mail listeme kayit olursaniz tarifi bloguma ekledigimde size de hemencecik ulasir :)
      guzel duygu ve dusunceleriniz icin tesekkur ediyorum
      selamlar

      Sil
  12. Ben bu tarifi dukan diyetine uyarlarim ama :)

    YanıtlaSil
  13. merhaba.....mail listesine nereden kayıt olunacağını bulamadım :)

    YanıtlaSil
  14. GECEDEN YAPILSA BEKLESE ERTESİ GÜNE PİŞSE TADINDA BİR DEĞİŞİKLİK OLUR MU ACABA?

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers