1 Haziran 2012 Cuma

Garniturlu Tavuklu Borek


Bu lezzetli boregi kim yediyse tarifini blogda mutlaka yayinlamalisin demislerdi, kismet buguneymis, bunun daha farkli versiyonunu Rumeysa'da yemistim tarifte biraz ekleme ve cikarmalar yaparak bu haline getirdim.
Iftara misafirlerinize hazirlayabileceginiz doyurucu, lezzetli ve guzel boregin tarifi icin yazinin devamini okuyabilirsiniz.


Malzemeler
  • 3-4 adet orta boy kuru sogan (kup kup dogranmis, dilerseniz daha fazla veya az da kullanabilirsiniz.)
  • 2 adet Orta boy patates (kucuk kup kup dogranmis)
  • 2 adet orta boy kabuklari soyulmus domates (kup kup dogranmis)
  •  2adet  orta boy havuc (kup kup dogranmis veya havucunuz inceyse yuvarlak kesilmis)
  •  1 adet kucuk konserve bezelye (1 su bardagi haslanmis veya dondurulmus bezelyede olabilir)
  •  2-3 adet tavuk gogsu (kup kup dogranmis, haslanmis ben kemiksiz chicken ties kullaniyorum cok lezzetli oluyor) (1 freezer bag tavuk kullandigim icin tam adet versemde az olabilir)
  • 2 yemek kasigi salca (domates veya biber)
  •  2-3 dis sarimsak (rendelenmis veya minik minik dogranmis)
  • Istediginiz baharatlar ben karabiber, kirmizibiber ve kekik kullandim.
  • 1 paket ucgen yufka
Yufka sosu icin
  • 1 su bardagi yogurt
  • yarim su bardagi siviyag
  • 1 yumurta
  • yarim su bardagi sut
  • damak tadiniza gore tuz
Servis sosu icin
  • 1 su bardagi yogurt
  • 2-3 yemek kasigi mayonez
  • 1-2 dis rendelenmis sarimsak.
Yag sosu icin
  • 1-2 kasik tereyagi
  • biraz zeytinyagi
  • kirmizi biber, 
  • nane
Yapilisi

 Kup kup dogranmis soganlara damak tadiniza gore tuz ekleyip yagda kavurun.


 Kavrulan soganlarin uzerine kup kup dogranmis patatesleri ilave edin.


 Patateslerle soganlari kavurduktan sonra havuclari ekleyin.
 Kucuk dogranmis domatesleri ve sarimsagi ekleyin. Salcayi da ekleyerek karistirin.
 Tavuklari onceden haslayin, sonra kup kup dograyin, ben birgun oncesinden yaptigim icin bu islemi goruntusu biraz garip geldi simdi :)
 Patatesler yumusamaya basladiktan sonra tavuklari ilave edip karistirin.
 En son bezelyeleri ekleyin.
Su ilavesinden once baharatlari ekleyip sebzelerin baharatlarla ozdeslesmesi icin biraz pisirin en son uzerini hafif kaplayacak kadar kaynamis su ilave edin )hasladiginiz tavugun suyunu ilave ederseniz kesinlikle daha lezzetli olur.)
 Suyunu cekene kadar pisirin, karisimin bu sekilde birbiriyle ozdeslesmis olmasi gerekiyor, suyunu cekmezse lezzetli olmuyor karisim sulu kaliyor, isin puf noktasi suyunu tamamiyle cekmesi.
 Yufkanin sos malzemelerini karistirma kabina alip hepsini karistiralim
 Yufkadan bir tane alip uzerine 1.5-2 kasik sostan dokelim fircayla yufkanin heryerine sostan surelim.
 Ikinci yufkayi alip diger yufkanin uzerine koyalim ve tekrar 1-2 kasik sosumuzdan dokerek yufkanin heryerine fircayla surelim.
 Yufkanin genis kisminin ortasina dolu bir yemek kasigi tavuklu ic harcimizdan koyalim.
 Kenarlarini ice dogru kiviralim.
 Sigara boregi sarar gibi saralim.
 Onceden yagladigimiz tepsiye dizelim. Kalan sosu boreklerin uzerlerine surelim.
 375F 180 C'de uzerleri kizarana kadar pisirelim.
Mayonez, yogurt, sarimsak ve tuzu karistirip servis tabagina aldigimiz boregin uzerine bol miktarda dokelim, yag sosu icin tereyagini kizarttiktan sonra biraz zeytinyagi ilave edelim, ocaktan almaya yakin kirmizi biber ve nanemizi ilave edelim, servis tabagina aldigimiz boreklerin uzerine yogurtdan sonra istedigimiz miktarda ilave ederek sicak servis yapalim.
Afiyet olsun.

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers