23 Haziran 2013 Pazar

Instagram'da ki Pastane pogacasi


 
Instagram takipcilerimin buyuk bir kismi bu tarifin yayinlanmasini bekliyordu, bircoguna tarifi mail yoluyla gondermis olsamda, arsivimde yerini almasi ve bu harika pogacalardan haberi olmayanlarin olmasi icin, yakaladigim ilk firsatda bloguma eklemek istedim, 

Bu pogacayi denediginizde, bu zamana kadar bildiginiz tum pogaca tariflerini (blogumdakiler haric :) unutmak isteyeceksiniz :)) Herkes tarafindan cok begenilen bu pogaca tarifinin asil sahibi sevgili Zeynep'mis, ama ben bu pogacayi sevgili Sevde' de yemistim, bizleri bu pogacayla tanistiran iki guzel insana buradan tesekkurlerimi sunuyorum :)

Gelelim pogacamizin tarifine, orjinalinde icinde hicbirsey yoktu, ben patates sogan karisimi yaptim, cok yakisti, istege bagli peynirli de olabilir.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yogurt (200 ml)
  • 1 paket (1 yemek kasigi) ınstant kuru maya (oda sıcaklığında yaş mayada olabilir.)
  • 1 paket tereyagi (2 stick) oda sıcaklığında.
  • 1 su bardağı sıvı yag (200 ml)
  • 1 pk. kabartma tozu,  hem maya hem kabartma tozu demeyiniz. evet ikiside var.
  • 1 tatlı kaşıgı seker
  •  1 tatlı kaşıgı tuz
  •  2 yumurta beyazı (sarısını üzerine sürüyorum)
  • 5- 6 su bardağı un. (Yumusak bir hamur elde edecek derecede un miktarini ununuzun kalitesine gore azaltip cogaltabilirsiniz)
Yapilisi

Once sivilari karistiralim, mayayi da kucuk bir cay bardaginda  ilik su ve seker ile cozdurup mayalandiralim, sonra karisima dokelim, sivilardan olusan bulamacin icine un ilavesi yapalim.

Yumusak ele yapismayan bir hamur elde edince yogurma kabinin uzerini strech filmle kaplayip buzdolabinda en az  1 saat bekletelim, olurda geceden yapip sabaha kadar bekletirseniz daha makbul olur.


Buzdolabindan cikan hamurumuz kabarmis, sekil almak icin hazir.
Hamurumuzdan istedigimiz buyuklukte parcalar alarak elimizde yuvarliyoruz. Ben mandalina buyuklugunde yaptim.
Eger icli hazirlamak isterseniz bir tabakta elinizle hamuru inceltin,


Icine istediginiz harci ilave ederek,
Kenarlardan baslayarak ortaya dogru bohca gibi toplayip yuvarlayin.


Yuvarladiginiz pogacalari yagli kagit serilmis tepsiye dizin, uzerlerine bicak yardimiyla + seklinde kesin
Uzerlerine ayirdigimiz yumurta sarisini surelim.
Istege bagli susam veya corek otu ilave edebilirsiniz.


Onceden isitilmis 180-190C veya 360-375F de uzerleri kizarana kadar pisirin, sicak sicak servis yapin, artan pogacalari hava almayan bir kabin icinde uzerleri kurumamasi icin saklayin,
Simdiden afiyet olsun,


Bu da misafirlerim icin hazirladigim, soframizdan bir kuple

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers