30 Ekim 2013 Çarşamba

Patatesli Citir Borek




Tadini nasil anlsatsam simdi size bilemedim, hani boyle cekirdek citlerken bir turlu birakmak istemezsiniz ya, yedikce yiyesiniz gelir, bitirene kadar iciniz rahat etmez, iste bu tatda sizde benzer hisler uyandiracaktir eminim, citirligini uzunca bir sure korumasi da bu boregi diger boreklerden farkli kilan bence en onemli ozelliklerden biri, yapimi da oldukca kolay, tarifin sahibesi sevgili "acemi sef" linke buradan ulasabilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 paket ucgen yufka (dilerseniz yuvarlak yufakiy da ucgen seklinde kesebilirsiniz, buradaki yufkalar hem cok kalin hemde genelde yapisik oldugundan cok ugrastirici olmasin diye ben ucgen kullandim, tercih size kalmis)
  • 1 su bardagi siviyag (Amerika olcusuyle 200 ml)
  • 4-5 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi sirke
  • tuz
Ic malzemesi icin
  • Ben 2-3 orta boy kup kup dogranmis kuru sogan kullandim damak tadiniza gore miktari degisebilir (Ne kadar cok sogan kullanirsaniz o kadar tatli ve de lezzetli olur) 
  • 4-5 orta boy sari patates (golden potatoes)
  • siviyag
  • maydonoz
  • karabiber
  • tuz
  • kirmizi biber
  • nane
Yapilisi

Oncelikle unu, yagi, tuzu karistirma kabina alarak karistirin en son sirkeyi ekleyin, sirke ekledikten sonra karisim koyulasacaktir, koyulasmadiysa un ilave edebilirsiniz, veya cok bulamac gibi olduysa yag miktarini cogaltarak surulebilir kivami yakalayabilirsiniz, kivam olarak boza kivamini yakalamaniz gerekiyor.


Ic malzemesini hazirlamak icin once soganlari zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun ve ocagin altini kapatin, daha sonra icine daha onceden haslamis oldugunuz patatesleri rendeleyin veya catalla ezin, tuzu, baharatlari ve ince ince dogramis oldugunuz maydonozlari da ilave ederek karistirin.




Ucgen yufkanin uzerine hazirlamis oldugunuz unlu yagli sostan surun.



Uzerine ikinci ucgen yufkayi koyun.

Uzerine tekrar hazirlamis oldugunuz unlu yagli sos karisimindan surun, varsa evinizde kucuk bir yardimci, ondan da yardim alabilirsiniz, bu tarifi Atlanta'dayken bir gun bloga eklerim dusuncesiyle resimlerini cekmistim, yayinlamak bugune kismetmis, bu minik el Akif'in

Yufkanin heryerine guzelce surdugunuze emin olduktan sonra,



Pizza kesici veya bir bicak yardimiyla ortadan ikiye kesin
Ikiye kestigimiz yufkanin genis olan kismina hazirladigimiz patatesli harctan koyalim,


Kenarlarini ice dogru katlayip rulo seklinde saralim.
Yufkalarimiz bitene kadar ayni islemi uygulayalim.
Yagli kagit serilmis tepsiye hazirladigimiz borekleri yerlestirelim.
Uzerine kalan sostan surelim, sosumuz kalmadiysa tekrar yapabilirsiniz, eger sosunuz arttiysa buzdolabinda agzi kapali bir sekilde bir sonraki borek yapma niyetinize kadar saklayabilirsiniz.
Dilerseniz uzerine yumurta sarisi surebilirsiniz.
375 F- 180C de uzeri kizarip yufkalariniz citir citir olana kadar pisirin. Dilerseniz bu boregi ansizin gelecek olan misafirleriniz icin firindan cikip ilidiktan sonra agzi kilitli buzdolabi posetlerine koyarak saklayabilir, misafiriniz gelmeden yarim saat once buzluktan cikartip firinda tekrardan isitip tazeligi bozulmadan yiyebilir ve ikram edebilirsiniz.
Yapacaklara simdiden kolay gelsin, bu boregi denedikten sonra bildiginiz tum borek tariflerini rafa kaldiracaksiniz :)

Kahvaltiya gelen misafirlerime hazirlamis oldugum sofrada en begenilenlerden biri de bu guzel citir borekti :) daha fazla gecikmeden tarifi sizlerle paylasayim istedim.

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers