cilekli limonata
- 3 limon kabugu ve suyu
- 1 bardak toz seker (200 ml)
- 2 bardak su (1 bardagi sicak) (400 ml)
- yarim kg cilek
- 2-3 dal taze nane
Yapilisi
- Limon kabuklarini rendenin ince tarafiyla rendeleyin,
- Toz sekerle karistirip elinizle ovun,
- Limonun kabugu sekere gecince limonatanin rengini ve limonun aromasini yakalmis oluyoruz,
- Daha sonra kaynamis suyu sekerin uzerine dokelim, sekerlerimiz erisin,
- Limonun suyunu sikip kalan suyu da ilave edelim,
- Cilekleri rondodan gecirip hazirladigimiz karisimin icine dokelim,
- Tadina bakin, eger az gelirse birazdaha seker ilavesi yapabilirsiniz
- Daha keskin bir limon tadi olsun isterseniz limon tuzu kullanabilirsiniz
- Yapraklarindan koparmadan daliyla birlikte limonatanin icine naneleri atin
- Bir gece buzdolabinda bekletin
- Ertesi gun tel suzgecten gecirin
- Surahinin icine goruntu katsin diye cilek dilimleyebilirsiniz, nane yapraklari koyabilirsiniz veya limonu ince dilimler halinde yuvarlak sekilde kesip kabuklariyla birlikte limonatanizi susleyebilirsiniz
- Bu karisimi en fazla uc gun icinde tuketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun :)