7 Nisan 2015 Salı

Nisastali Citir Borek


2015 yilinin ilk tarifi aslinda cikolata soslu cheese cake olacakti kayit islemini tamamlayamadigim icin ilk tarif bu guzel borekle olsun istedim ve tarifi vermek icin sabirsizlaniverdim. Tarifi Esra'ya ait olan bu lezzeti sizlerle bulusturmama vesile oldugu icin kendisine tesekkurlerimi gonderiyorum.

Bu arada telefonumdan ekledigim ilk yazim, video eklememe buradan izin vermedigi icin sadece tek bir resimle sizleri bu guzel boregin tarifiyle basbasa birakiyorum hepinize guzel bir hafta diliyorum

Kesinlikle deneyin pisman olmayacaginizin garantisini verebilirim

Nisastali Borek Tarifi 

1 tepsilik

*2 yumurta aki 
*1 cay bardagi su
*1 cay bardagi sivi yag
*1 cay bardagi sut
*1 fiske tuz
*1 fiske seker
*1 yemek kasigi elma sirkesi
*1 miktar yas maya (Ben 1 tatli kasigi toz maya kullandim)
*4 su bardagi un (800 ml) unu eleyerek ekleyin once 3 su bardagini ilave edin elisinize yapismayacak yumusak bir hamur olana kadar un eklemeye ilave edin, unun markasi, kalitesi, yogunlugu farklilik gosterebilir ben King Arthur'un kirmizi renkli All purpose olanini kullandim

Ic Malzemesi
*Beyaz Peynir
*Irice dovulmus ceviz
*Susam (Kavrulmus olup olmamasi farketmiyor) 




Bu malzemeyi mutfak mikseriyle veya elinizle yogurun, unu ilave edip kulak memesi yumusakliginda yumusak bir hamur kivamina getirip iyice yogurun yaklasik 15 dk

 Bu hamuru 2ye ayirip, bir kismini acabildigimiz kadar iyice acip bugday (ben misir kullandim) nisastasini acilan hamurun heryerine bolca suruyoruz incecik rulo yapip gul seklinde kivirip kenara koyuyoruz. Diger kisminada ayni islemi yaptiktan sonra bekleyen 1. kismi tepsi olcusunde yeniden aciyoruz. tepsiyi yaglayip yerlestiriyoruz. Arasina peynir, ceviz yada kiyma malzemesini koyuyoruz. Hamurun 2. kisminida acip malzemenin uzerine yerlestirip boregi kareler halinde kesip uzerine 2 yumurta sarisini suruyoruz. Corek otu veya susam ekiyoruz. 1 su bardagi sivi yagini (ben light zeytinyagi kullandim) hamurun uzerine dokuyoruz. Yarim saat tepsiyi dinlenmeye birakiyoruz ve isinmis firina 400 F- 200C'de pisiriyoruz



23 yorum:

  1. EN SEVDİĞİM LEZZET BÖREK,HELEDE AÇMAYSA:))ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlayınSil
  2. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. El açması böreğin tadı bir başka oluyor.

    YanıtlayınSil
  3. Kolay yemek tarifleri harika bir tarif elinize sağlık bu arada takipçinizim artık :)

    YanıtlayınSil
  4. malatya haber Olarak Sizi Takip  Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)  

    YanıtlayınSil
  5. O yogunlukta 3 tatli boncukla,tarif yollayabildigin icin tebrik ederim.sen yapinca bir baska guzel oluyordur.her insanin elinin lezzeti baska.sen ve annenin bir baska,yummmy.

    Zor bir borege benzemiyor, carsaf boregi gibi degil.goruntusu harika.tadini sen begendiysen kesin enfestir.

    Senin guzel cocuklarini buyutup bir aile pastanesi acman lazim.amerika da sart.herkes gelir harika lezzetlerine...

    Seni cok ozledik.yuzu ve yuregi guzel,eli becerikli kardesim.

    YanıtlayınSil
  6. Birsey soracaktim,cevize ve susama allerjisi olanlar,ic malzeme baska ne olabilir nurdancigim.

    Borek yapiminda kullandigin ic harclarida birgun bos zaman bulursan yazarsan sevinirim.

    Bence lezzeti veren en onemli kisim.harc kotuyse borek fiyasko...

    Harc cesitlerini ve hangi borekler icin tavsiye ettigiji yazarsan super olur.

    Optum

    YanıtlayınSil
  7. Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Cafe Malzemeleri
    Endüstriyel Mutfak
    Etsiz Çiğ Köfte
    Patatesli Börek
    Biber Dolması

    YanıtlayınSil
  8. Sayfanızı çok beğendim benim sitemdeki lezzetlere de göz gezdirmek istermisiniz. http://www.oktayusta-yemektarifleri.com
    Şimdiden teşekkürler efendim.

    YanıtlayınSil
  9. Anne Köftesi Tarifi-http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/2016/02/anne-koftesi-tarifi.html

    YanıtlayınSil
  10. Üff üf çok lezzetli görünüyor, çayla beraber yemesi enfes olur heralde, ellerinize sağlık.
    hünerli tarifler

    YanıtlayınSil
  11. Selam aleykum. Bologunuz kapanmismi? Yeni yazilarinz yok

    YanıtlayınSil
  12. light zeytinyağı hangisi türkiyede varmı

    YanıtlayınSil
  13. Baklava yapmanın püf noktaları için bakıp makale yazabilirsiniz... https://neydek.com/video/1986-yilindan-bugune-baklava-tarifinin-puf-noktalari.html

    YanıtlayınSil
  14. iyi bir site teşekkürler.
    her şey çok leziz görünüyor Alanya satılık daire

    YanıtlayınSil
  15. Bu yorum yazar tarafından kaldırıldı.

    YanıtlayınSil
  16. gerçekten nişasta ile yapılan harika bir tarif ayrıca son yaptığım yumuşacık pasta tarifine bakıp yorumlarsanız teşekkür ederim
    https://www.harikaevisleri.com/2018/04/yumusacik-pasta-tarifi.html

    YanıtlayınSil
  17. Merhabalar, size bu lezzetli tarif için teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık www.gumushaneden.com isimli sitemize sizide bekliyoruz.

    YanıtlayınSil
  18. Nurdancigim, ben Meryem ablan. Sana ulasmak istiyorum.
    Email adresime email at lutfen.
    omirkena@gmail.com

    YanıtlayınSil
  19. inoksan servisi olarak gönderinizi beğendik
    http://inoksanservisi.com/

    YanıtlayınSil
  20. fagor servisi olarak taifinizi beğendik
    http://fagorservisi.net/

    YanıtlayınSil
  21. Endüstriyel Mutfak Servisi olarak blogunuzu beğendik.
    https://www.beratendustriyel.com.tr/

    YanıtlayınSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers