14 Aralık 2009 Pazartesi

Simit

SOKAK SiMiTi (Ortalama 5 adet için)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı toz veya instant maya (Instant mayanın özelliği una direk katıp hamuru yoğurmanız, ılık suda kabarması için beklemiyorsunuz)
  • 1 çorba kaşığı tuz (isteğe göre artırılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar All purpose un
  • kavrulmuş susam (teflon tavada aldığınız susamları orta ateşte kavurarak elde edebilirsiniz)
  • pekmez+su
Yapılışı

  1. Ilık suyu hamuru yoguracağınız kaba dökün, maya ve şekeri ekleyerek karıştırın ve karışımın kabarması için en az 5 dakika bekleyin, karışım köpük köpük olunca maya gelmiş oluyor.(Mayalanma sicakligi kucuk parmagimizin dayanabildigi sicaklik)
  2. Köpük köpük olan karışıma tuz ve un koyulur ve hamur yoğurulur, poğaca hamurundan daha sert bir hamur olması lazım.
  3. hamurun mayalanması için yoğurduğunuz kabın üzerine kapak örtebilir veya streçle kaplayabilirsiniz.
  4. hamurdan large yumurta büyüklüğünde yuvarlaklar alıp uzun şerit halinde avucunuzun altında ezerek şekil verin. İki uzun şerit elde ettikden sonra iki şeritle saç örgüsü şekli verip iki ucunu birleştirin.
  5. temiz bir yere yaptığınız simidi koyun ve mayalanması için bekleyin, üzerine suyla karıştırılmış pekmezi sürün, bu sırada hamur bitene kadar simit yapma işlemine devam edin.
  6. hazırlanmış simitleri susam dolu kabın içine koyun hamurun üstüne ve altına susamlar yapışacak şekilde susamların hamura yapışmasını sağlayın.
  7. Sprey yağla yağlanmış tepsiye dizin,önceden ısıtılmış 450F fırında en az 10 dakika pişirin, üzerinin kızarması için broilde 2 dakika bekletmeniz yeterli.
Afiyet Olsun :)

2 yorum:

  1. canim,

    senin tarifini kullandik cooking class'ta, cok guzel sonuc verdi, eline saglik.

    ben bloga pek vakit bulamiyorum ama sana maille update gondereyim, haftaya cumartesi belki Atlanta'ya gelme ihtimalimiz var, umarim gorusuruz.

    muhabbetle

    Kamer'in annesi

    YanıtlaSil
  2. Senden haber alabilmek ne guzel :)
    Tarifi begenmenize sevindim canim, simit konusunda kendimi daha cok gelistirdim, gelistirmis oldugum haliyle yeni bir ubdate edecegim tarifi :) bu yeni uydurdugumda cok guzel oluyor, citir citir
    Madem blogu ubdate etme firsatin olmuyor, maille beni mutlaka bilgilendir, resimler gonder bisiler yap iste :) 2,5 aydan sonrasini merak eder oldum :D
    Cumartesi Atlanta'ya gelmenize sevindim, gorusmek isterim tabi, kime geliyorsun napiyorsun, bi mail at haberleselim canim

    cok optumm

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers