12 Mart 2010 Cuma

Lahmacun

Atlanta'da lacmacun denildiğinde akla gelen iki isimden biri de Kıymet abladır, hem pratikliği, hem elinin lezzetiyle bize yine harika taddaki lacmacunların tarifini vermek için evine davet etti bende koştura koştura tarifi almak için soluğu Kıymet ablanın evinde aldım, ayy iyiki de gitmişim, baya da özlemişim tadını, kesinlikle harika oluyor, mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum...

Malzemeler

Hamuru İçin
-2 su bardağı ılık su
-4 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı toz maya
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı sıvıyağ


Kıyma Harcı için
-1 kg kıyma
-4 orta boy domates
-2 adet yeşil biber
-1 büyük kuru soğan (veya iki küçük)
-Maydonoz
-2 yemek kaşığı biber salçası
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı kırmızı biber
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı tuz
-5-6 diş sarımsak (isteğe göre azaltılabilir veya çoğaltılabilir)
-3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
-5-6 adet yeşil soğan
- Tuz

Yapılışı

Kıymalı harcı hazırlamak için kıyma hariç diğer malzemeleri teker teker robotdan geçirin.

Karıştırma kabına alıp kıymayla birlikte hepsini karıştırın. Biraz beklersiniz kıymalı karışım sulanıyor, ama hemen yapacaksanız 1 çay bardağına yakın su ekleyip karıştırabilirsiniz.

Hamuru 2lb'lik ekmek makinenizde veya kendiniz elinizle yoğuruıp hamuru dinlendirin.

Mandalinadan biraz daha büyük parçalar kopartıp yuvarlak yapın. 30'a yakın hamur bezesi elde ediyorsunuz. isteğe bağlı daha büyük veya daha küçük parçalarda elde edebilirsiniz. Hamur bezelerini teker teker merdane ile açalım.
Servis tabağından birazdaha küçük hamuru açalım.
Yanmaz tavaya hamuru koyup, kıymalı harcı hamurun üzerine güzelce yayalım. Altı pembemsı bir renk alınca altı pişen hamurları kenara alıp bekletin. (Bekletme amacımız fırında bir defada 6-8 tane pişeceği için hamurların birikmesi için bekletiyoruz)

Önceden ısıtılmış 475-500 F (225-250C) fırında kıymalar pişene kadar pişiriyoruz. (Ben lahmacun kokularıyla mest olduğumdan fırında pişme aşamasını unutmuşum resimlemeyi)

Pişen lahmacunları yeşil salata, turşu, limon ve köpüklü ayran eşliğinde servise sunabilirsiniz.

Bizim masamız maşallah pek bir doluydu, biber turşusu, salatalık turşusu, maydanoz, domatesle süslenmiş yeşil salata, limon, ayran, ve Rumeysa'nın hazırladığı Allah ne verdiyse pastası ;), Figen ablanın kemalpaşa tatlısı, Sohbet muhabbet lahmacunlarla birlikte unutulmaz TR tadında bir gündü, Kıymet ablacım herzamanki misavirperliğinle yine önce gönüllerimizi sonrada harika lahmacunlarınla midemizi feth ettin, çok çok çoook teşekkürler...


10 yorum:

  1. oyyyy oyyy oyyyyyyyyy...
    gamzedeyyimmm devaaaa bulmammmm:)
    Kıymet ablanın o güzel lahmacunlarından yemek bana da nasip olmuştuuuuuuuu :D

    güzel günlerdi...yad etmeme sebep oldun...
    Sağolasınnnn;)

    YanıtlaSil
  2. nurdancim dun de bir arkadasimla dedik ki guzel bir tarif bulsak da lahmacun yapsak sen cok yasa emi :) en yakin zamanda yapicam insallah bunu , nefis gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. Gamzcecim, ogrenci olupda Kiymet ablanin lahmacun ve pidesini tadmayan yoktur herhalde, ayy ne guzel herkesin duasini aliyor, Rica ederim canim, yad etmek istedigin baska tarifler ve gunler olursa bana haber veri, gideyim senin icin ozel olarak alayim tariflerini :))

    Elifcim, mutlaka yap canim, hatta yakin olsak yaptiginda beni de cagir diyecegim ama olmaz herhalde, neyse nasip olurda birgun gelecek olursam, gelmeden once siparisimi veririm :))
    Afiyet olsun simdiden, ay nasil canim istedi, kalkip yapsam mi ki acaba??

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglık bugun bende yedim ama Taci'den :))

    YanıtlaSil
  5. New York'dan,
    Taci'yi bilmem ama bizim yedigimiz cok lezzetliydi:) Yaparsaniz birgun eger, simdiden afiyet olsun ...

    YanıtlaSil
  6. Bu yapmis, bu pisirmis, bu yemis. Zavalli Gulcan da hani bana hani bana demis:)

    YanıtlaSil
  7. Ay cok hossun Gulcancim, birgun birlikte hem yapar, hep pisirir hemde yeriz :)hani bana diyen de olmaz bu sefer insallah :P

    YanıtlaSil
  8. Lahmacun çok güzel görünüyor ama ben ayrana takıldım. Bende 2 yıldır Şikago da yaşıyorum ve burda en çok aradığımız şey yoğurt. Hepsi krema gibi ayranlar köpürmüyor. Siz hangi yoğurdu kullanıyorsunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ayrani evde ben disinda kimse sevmedigi icin acikcasi bir kiyaslama icine girip olmazsa olmazlarim arasina eklememistim Yaparsam eger marketlerde bulabileceginiz fage, chobani ya da ev yogurdu turk bakkalindan almak isterseniz de merve suzme yogurdu tavsiye edebilirim daha cok kopurmesi icin mixer, el blendirinin frappe baslgini kullanabilir ya da kucuk bir size milk frothed alip ayraninizi daha kopuklu yapbilirsiniz, gerci az bir maden suyu ilavesiyle baya kopuk elde ediyorum az birazda karbonat ya da kabartma tozu kullanlari duymustum ama denemedigim
      icin bilemiyorum farkli bir alternatif olsun istersenkz diyr yazmak istedim, umarim yardimci olabilmisimdir, resim seneler oncesine ait o yuzden tam hatirlayamiyorum ayrani ev sahibi nasil yapmisti, lahmacunu evde yaptigina gore muhtemelen yogurt da ev yogurdudur☺️Normalde bloga gelen yorumlari zamaninda gorup hemen cvp veremiyorum, ayni isimle instagram hesabim var oradan sorularinjz olursa daha hizli donus yaparim Chicago'ya selamlar hayirli gunler

      Sil
    2. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. İnstagram hesabınızı da takipteyim çok güzel paylasimlar var :) Sevgiler.

      Sil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers