Şu günlerde patlıcanlı tariflere fena sarmış durumdayım, bu yemeği ilk defa Hatice'de yemiş ve çok beğenmiştim, tarifini almamla her hafta yapmam bir oldu desem abartmış sayılmam, son yaptığımın patlıcanını ve suyunu çok koymuşum, buna rağmen yine tadı harikaydı, patlıcanlı tarifler sevenler buyurun tarifin devamını okumaya...
Malzemeler
- 2 orta boy tombiş patlıcan
- 1 kg kuşbaşı doğranmış yağsız et
- 2 orta boy küp küp doğranmış kuru soğan
- 2 orta boy kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet küp küp doğranmış yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1\2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1\2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz. (isteğe bağlı azaltılabilir veya artırılabilir)
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyup küp küp doğrayın. Tuzlayarak acı suyunun çıkması için bekleyin. Acı suyu çıktıkdan sonra suyunu süzerek suyunu süzün. Etleri küp küp doğrayıp teflon tencereye koyup altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikden sonra etler hala pişmemişlerse biraz kaynamış su ilave ederek suyunu tekrar çekmesi için bekleyin.
Bu arada domateslerin kabuklarını soyup, soğanlarla ve biberle birlikte küp küp doğrayın.
Etler suyunu çektikden sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin, biraz sıvı yağ ilavesi ile soğanlar ölene kadar pişirin.
Soğanlar şefaflaşınca soğanlarımız kavrulmuş demektir.
Küp küp doğradığımız biberleri, domatesleri ve sarımsağı ekleyip kavrulması için karıştırarak pişirelim.
Coook lezzetli gorunuyor.Hemen deneyecegim:)))). Ellerinize saglik.
YanıtlaSilben bu yemegi, nurdancigimin bana ikrami olarak tatma serefine eristim.:) coook lezzetliydi. ilk firsatta deniycem,ellerine saglik nurdancim... esra afacan
YanıtlaSilSehnazcigim goruntu gercektende tadin bir gostergesi, cok lezzetli oluyor gercektende, simdiden afiyet olsun,
YanıtlaSilEsracim, bak senin icin hemen koydum siteye, hemencecik yapda bana da haber ver nasil oldugunu :))
himmm Nurdancigim harika gorunuyor ...sanki benimkini gecmis...ellerine saglik :)) her zamanki gibi elinin degdigi hersey guzel oluyor ...
YanıtlaSilHaticecim, guzel yorumun icin tesekkur ederim ;) seninkini gecebilir mi hic, yediginde notunu verirsin, goruntuden notumu aldim kabul ediyorum :))
YanıtlaSilAc karna pek bakmamak lazim, yada hemen yapma imkani varsa baska tabi....
YanıtlaSilNuray ablacim, bu ikramlarin hepsinden yemis olmama ragmen ben bile resimlere baktigimda nasil canim cekiyor anlatamam :))
YanıtlaSilSenin caninin cekmesi normal sekerim:D
YanıtlaSilNeyseehh, ilk defa tasinma telasi arasinda Nurdancugumun bir ikrami olarak yemis ve patlicanlarin cig konduklari halde nasil bu kadar lezzetli olabildiklerine bir anlam verememistim. Denedim ben de gecen gun, harika oluyor gercekten. Tavsiye ediyorum herkese. Pek de ugrastiran bir tarif degil ustelik.
Ayy Gulcan cok komiksin, sabah sabah guldurdun beni :))
YanıtlaSilBende soracagim soracagim hep unutuyorum, nasil oldu yemegin? begendin mi diye? yorumu okuyunca tarifin tuttuguna ve begenmis olmana sevindim,
Afiyet olsun canim :)
nurdancım, bu tarif patlıcan yemeğinden ziyade güveç gibi olmuş, ellerine sağlık fırında kızarması harika olmuş.
YanıtlaSilAnnecim zaten bunu burdan bi arkadasimin annesi TR'de firinda guvec ismiyle misafirlerine sunuyormus, guvecin farkli bir versiyonu tadi harika, patlican yemeklerini yedigimde aklima nedense hep babanem geliyor...
YanıtlaSilsaray kebabi ismiyle bir arkadasim yapmisti bunu, begenmistim. ben de yapiyorum artik. farkli olarak ustune bol kasar ve de mantar koyuyorum.eline saglik.
YanıtlaSilCok lezzetli gorunyor,bunun 10 kisilik tarifini verermisiniz.Ben iftara misafirlerme yapmak isteyorum lutfen..
YanıtlaSilellerinize sağlık,ben bu yemeği fırınlamadan yapıyorum..
YanıtlaSil