8 Mart 2010 Pazartesi

Etli Patlıcan Yemeği


Şu günlerde patlıcanlı tariflere fena sarmış durumdayım, bu yemeği ilk defa Hatice'de yemiş ve çok beğenmiştim, tarifini almamla her hafta yapmam bir oldu desem abartmış sayılmam, son yaptığımın patlıcanını ve suyunu çok koymuşum, buna rağmen yine tadı harikaydı, patlıcanlı tarifler sevenler buyurun tarifin devamını okumaya...
Malzemeler
  • 2 orta boy tombiş patlıcan
  • 1 kg kuşbaşı doğranmış yağsız et
  • 2 orta boy küp küp doğranmış kuru soğan
  • 2 orta boy kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet küp küp doğranmış yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1\2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1\2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz. (isteğe bağlı azaltılabilir veya artırılabilir)

Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını pijama şeklinde soyup küp küp doğrayın. Tuzlayarak acı suyunun çıkması için bekleyin. Acı suyu çıktıkdan sonra suyunu süzerek suyunu süzün. Etleri küp küp doğrayıp teflon tencereye koyup altı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikden sonra etler hala pişmemişlerse biraz kaynamış su ilave ederek suyunu tekrar çekmesi için bekleyin.
Bu arada domateslerin kabuklarını soyup, soğanlarla ve biberle birlikte küp küp doğrayın.


Etler suyunu çektikden sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin, biraz sıvı yağ ilavesi ile soğanlar ölene kadar pişirin.
Soğanlar şefaflaşınca soğanlarımız kavrulmuş demektir.
Küp küp doğradığımız biberleri, domatesleri ve sarımsağı ekleyip kavrulması için karıştırarak pişirelim.
Domatesler ve biberler piştikden sonra patlıcanları ilave edelim ve karıştıralım.

En son salçalı sosu hazırlayıp patlıcanların üzerine dökelim, baharatları da ekleyip patlıcanlar şeffaf rengi alana kadar altı kısık ateşte pişirin. Piştikden sonra altını kapatalım.

Fırınlayacağımız tepsiye alıp 350 F )175 C de en az yarım saat pişirelim.

Fırından çıktıkdan sonra servise hazır demektir. Afiyet Olsun...

14 yorum:

  1. Coook lezzetli gorunuyor.Hemen deneyecegim:)))). Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. ben bu yemegi, nurdancigimin bana ikrami olarak tatma serefine eristim.:) coook lezzetliydi. ilk firsatta deniycem,ellerine saglik nurdancim... esra afacan

    YanıtlaSil
  3. Sehnazcigim goruntu gercektende tadin bir gostergesi, cok lezzetli oluyor gercektende, simdiden afiyet olsun,

    Esracim, bak senin icin hemen koydum siteye, hemencecik yapda bana da haber ver nasil oldugunu :))

    YanıtlaSil
  4. himmm Nurdancigim harika gorunuyor ...sanki benimkini gecmis...ellerine saglik :)) her zamanki gibi elinin degdigi hersey guzel oluyor ...

    YanıtlaSil
  5. Haticecim, guzel yorumun icin tesekkur ederim ;) seninkini gecebilir mi hic, yediginde notunu verirsin, goruntuden notumu aldim kabul ediyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Ac karna pek bakmamak lazim, yada hemen yapma imkani varsa baska tabi....

    YanıtlaSil
  7. Nuray ablacim, bu ikramlarin hepsinden yemis olmama ragmen ben bile resimlere baktigimda nasil canim cekiyor anlatamam :))

    YanıtlaSil
  8. Senin caninin cekmesi normal sekerim:D

    Neyseehh, ilk defa tasinma telasi arasinda Nurdancugumun bir ikrami olarak yemis ve patlicanlarin cig konduklari halde nasil bu kadar lezzetli olabildiklerine bir anlam verememistim. Denedim ben de gecen gun, harika oluyor gercekten. Tavsiye ediyorum herkese. Pek de ugrastiran bir tarif degil ustelik.

    YanıtlaSil
  9. Ayy Gulcan cok komiksin, sabah sabah guldurdun beni :))

    Bende soracagim soracagim hep unutuyorum, nasil oldu yemegin? begendin mi diye? yorumu okuyunca tarifin tuttuguna ve begenmis olmana sevindim,
    Afiyet olsun canim :)

    YanıtlaSil
  10. şükriye eminseroğlu25 Mart 2010 10:46

    nurdancım, bu tarif patlıcan yemeğinden ziyade güveç gibi olmuş, ellerine sağlık fırında kızarması harika olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Annecim zaten bunu burdan bi arkadasimin annesi TR'de firinda guvec ismiyle misafirlerine sunuyormus, guvecin farkli bir versiyonu tadi harika, patlican yemeklerini yedigimde aklima nedense hep babanem geliyor...

    YanıtlaSil
  12. saray kebabi ismiyle bir arkadasim yapmisti bunu, begenmistim. ben de yapiyorum artik. farkli olarak ustune bol kasar ve de mantar koyuyorum.eline saglik.

    YanıtlaSil
  13. Cok lezzetli gorunyor,bunun 10 kisilik tarifini verermisiniz.Ben iftara misafirlerme yapmak isteyorum lutfen..

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık,ben bu yemeği fırınlamadan yapıyorum..

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers