Canim blogum farkindayim seni bir hayli ihmal ediyorum, ama biliyorsun ki kardes bir blogumuz daha var, burada yasayan tanidigim tanimadigim insanlara daha faydali olabilecegini dusundugum icin o bloguma daha cok agirlik verdim, umarim beni anlarsin :) bak agzimizin tadi yerine gelsin diye siradaki tarifler basligi altinda acmis oldugum tariflerimi yayinlamaya basladim bile :)
Harika tattaki hashasli cevizli kek i yapmanizi siddetle tavsiye edebilirim, zira yiyen herkesin istisnasiz tarifini istedigini ve benim vermedigimi ustune bloguma ekleyince tarifini ordan alirsiniz dememe ragmen hala ekleyememis olmanin mahcubiyetiyle ilk bunu ekliyorum sevgili tarifini bekleyen dostlarim :)
Malzemeler
- 2 su bardagi (toplam 400 ml) robotdan gecirilmis ceviz
- 1.5 su bardagi hashas tohumu (poppy seeds) 250 ml
- 150 gr oda sicakliginda bekletilmis tuzsuz tereyagi (1.5 stick)
- 2 paket toz vanilya
- 5 orta boy yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu (1 tatli kasigi)
- 1 su bardagi un
- 1,5 su bardagi (250 ml yani 1 cup) seker
Uzeri icin
- 1 kase Whipped cream veya 2 poset krem santi
- 1.5 cay bardagi hindistan cevizi (damak zevkinize bagli olarak eklemeyebilirsiniz)
- Suslemek icin ceviz, findik, badem veya antep fistigi ici
Yapilisi
Oncelikli olarak yumurtanin sarilarini ve de beyazlarini ayri kaplara ayirin. Yumurtanin beyazlarini mikserle kopuk kopuk olana kadar yuksek devirde cirpin.
Baska bir kasede oda sicakligindaki yumusak tereyagini ve de 1 cup sekeri ekleyin.Sekerin taneleri eriyene kadar cirpin, krema kivamina ulastiginizda mikseri kapatin.
Yumurtanin sarilarini karisima tek tek ekleyerek cirpin.
Yumurtalarin karisima iyice karistigina emin olduktan sonra ceviz, vanilya, elenmis unu ve kabartma tozunu katarak mikserle karistirmaya devam edin.
Toz hashas tohumunu da karisima ilave edip firini 180 C, 350 F'a ayarlayin,
Onceden yaglanmis en buyuk boy borcama karisimi dokup onceden isitilmis firina borcami yerlestirerek yaklasik 25- 30 dakika pisirin.
Kekin kivami normal kek kivamlarindan daha sivi gelebilir, un ilavesi yapmayin pisiyor eninde sonunda :))
Keke batirdiginiz kurdan temiz ciktiginda firini kapatabilirsiniz. Kekimiz soguduktan sonra krem santinin icin hindistan cevizini ilave edip karistiriyoruz ve kekimizin uzerine suruyoruz. En az bir gun buzdolabinda beklettikten sonra ustunu istediginiz gibi susleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Cok sevdigim bir lezzet ceviz ekleyerek denegelim bir dahaki sefere, ellerine saglik, ben diger bloguna yorum birakamiyorum, kabul etmiyor beni :)
YanıtlaSilSevgili Seyma,
YanıtlaSilTesekkur ederim, ceviz hashasa cok ama cok yakisiyor :)
Diger bloguma neden yorum birakamadigini anlamadim, yorum denetleme ayarlarina baktim hersey normal gibi duruyor, anonim veya adi url kismini tiklayarak yorum birakmayi denedin mi?
selamlar
hem benim,misafirlerimin hem de annemin çok sevdiği bir tarifin farklı bir versiyonu.çok güzel gözüküyor.en kısa sürede bunu da deneyeceğim.
YanıtlaSildiğer tariflerini de sabırsızlıkla bekliyorum.
Selam Delaware'den
YanıtlaSilsekerini sanirim 1 cup katacagiz resimde oyle gorunyor. Ellerine saglik bende bugun yapmak istiyorum.
Keki denedim Nurdan cok guzel oldu sadece hasasim olmadigi icin hasassiz yaptim genede guzel oldu misafirler cok begendi.
YanıtlaSilnurdancim hatirliyorum bi kere tatmistim bu tarifini senden. nasil da lezzetli olmustu. yerken citir citir hashasin tadini aliyo insan. tarif bende yoktu,cok tesekkur ederim paylastigin icin.
YanıtlaSilantepten esra :)
Nurdan'cim yine super bir tarif. Misafirim var aksama, ne yapayim diye bile dusunmeden once gelip bir bakayim dedim seceneklere :) hashasli keki de canim nasil istedi simdi sabah sabah :))) Bakalim hashas bulailirsem hemen bugun deneyecegim. ellerine saglik, kimilir kimlere nasip oldu yemek. loguna bakarken yasadigim kiskanclik krizleri bir gun sona erer mi dersin? optum...
YanıtlaSilBen arasina da krem santi koyacagim... cikolatali. hmmmm yummyyyy :)))
YanıtlaSilharika olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar Nurdancigim, ellerine emeklerine saglik cok güzel tariflerin var, sunumun muhtesem, cok güzel aciklamali, bu hashasli kekin de muhtesem görünüyor, sevgiler....
YanıtlaSil