18 Temmuz 2013 Perşembe

Itfaiye Arabasi Temali Dogum Gunu Pastasi

Gecikmeli bir post olmasin, oglumun dogum gunune ozel olsun diye bugun bu tarifi ekliyorum, ne kadar zor sartlar altinda ekledigimi tahmin bile edemezsiniz. O gune ozel iki ayri pasta yapmis olmama ragmen bloga simdilik bir tanesinin tarifini ekliyorum insallah bir sonraki yazimda da 3 yas pastasinin yapimini anlatirim, aslinda mantik olarak 1. yas gunu ve 2. yas gunu pastalariyla ayni bu yuzden onu suanda eklemesemde olur diye dusundum,

1. ve 2. yas gununde oglumun en yakin arkadaslariyla birlikte Atlanta'da kutlamistik ama suanda Atlanta'dan cok uzaktayiz, yeni yasinda yeni arkadaslari ve her daim yaninda olacagi kardesiyle birlikte kutlayacagi nice seneleri olsun insallah.

Iki kardes olmasi guzel ama yas araliginin az olmasi gercekten de cok zor, hele ki gurbetde! Annem sagolsun uzunca bir sure yardimini esirgemedi, gurbet demedi geldi, annem evladina yardim etmek torunlarina bakmak icin geldiginde canimdan cok sevdigim dedemi, babasini kaybettik :( annelerin hakki odenmez, iste birde bu yuzden annemin hakkini nasil odeyecegimi bilmiyorum, insallah bir sonraki yas gununde tum sevdiklerimizle bir arada kutlayacagimiz saglikli, basari dolu nice yaslarimiz olur.

Oglumun istegi uzerine itfaiye arabasi temali bir yas pasta yaptik, pastayi gorunce mutlu olacagini zannediyordum cunku o gormeden gizli gizli yaptim, pastayi gordugunde ki tepkisi; "Annnnneee neden ambulansta yapmadin" oldu, ee tabi ben itfaiye arabasina sevinecek sarilacak boynuma atlayacak diye bir tepki beklerken boyle soylemesi ister istemez kisa sureli bir sok etkisi yaratti, uzunca bir girizgahtan sonra sira geldi cok kolay olan pastamizi kisaca anlatmaya dilerseniz videolu anlatimi icin burayi da tiklayabilirsiniz.

Malzemeler
  • 3 paket dikdortgen kek ( bunu evde kendinizde yapabilirsiniz, kekini begendiginiz bir pandispanyayi borcama veya tepsiye dokun pistikten sonra uc esit parcaya bolun, ayni sonuca ulasacaksiniz) ben iki cocuk iki de pasta bunun yaninda baska ikramlarda hazirladigim icin hazir paket kullanmayi tercih ettim, tercih size kalmis
  • Negro veya Oreo biskuvi (tekerler icin)
  • Whipping cream veya frosting, ben whipping cream kullandim erimesin sicaktan diyede hazir pudingle karistirdim ve kirmizi gida boyasi ilave ettim.
  • Itfaiye arabasinin isiklari icin jelibon

 Yapilisi
Oncelikle whipping creamle, hazir puding karisimini karistirin, cok kati olduysa sutle kivamin yogunlugunu azaltabilirsiniz.
1. paketi acin ve tam ortada ikiye kesin bu itfaiye arabasinin on kismini olusturacak.
 Kestiginiz parcayi birlestirin.
 Arasina hazirladigimiz kremadan surerek parcalarin birbirine yapismasini saglayin.
Bu ikinci kek paketimiz, bunu da 1 el genisliginde veya resimde gordugunuz sekilde kesin, bu itfaiya arabasinin ust kismini olusturacak parca.
 ucuncu paket kekimizde kesmeden herhangi bir islem uygulamadan kullanacagiz, sadece hazirladigimiz kremayi uzerine ve kenarlarina suruyoruz. Resimde gordugunuz sekilde parcalari yerlestirin.
 Kremayla pastanin tamamini kaplayin.

Beyaz krem santiyle pencerelerini ve uzerinin merdivenini yapin, isterseniz gri renkle isterseniz beyaz renkle kenarlarini kontor cekin. Tekerler icin Negro biskuvilerimizi kenarlara yapistirin. Iste bu kadar basit, Pastamiz hazir :)

Resim cekmeden once pastanin uzerindeki sekerlemeler cocuklar tarafindan yendigi icin imdadimiza cup cakelerin uzerindeki M&M'ler yetisti :)


 
 Cocuklarin begenerek yiyecegini dusundugum kucuk bezeler hazirladim, Tarifi icin burayi tiklayabilirsiniz.
Her cocuk gibi oglumda McQueen'i cok sevdigi icin hem gelenlere hemde ogluma jest olsun diye el emegi goz nuru bu kurabiyeleri yaptim, bunu da cok zor sartlar altinda yaptigim icin birdaha yapar miyim bilmiyorum, yiyenler gorenler cok begendi :) hatirasi olsun diye bunu da bloguma ekliyorum


Bu guzel ve lezzetli cup cakeleri de Akif Kerem'in yeni tanistigi arkadaslarindan biri getirdi, instagram kullaniclari bilirler Nisinara ' ya ve guzel kizina buradan tekrar tesekkur ediyoruz.


Bir sonraki tarifimiz kismet olursa 3 numarali yas pasta tarifi olacak. Sabirla okudugunuz icin tesekku ediyorum...

Canim oglum ilk goz agrimiz, iyi ki dogdun, nice guzel yaslarin olsun insallah, sevdiklerinle, seni sevenlerle birlikte...

5 yorum:

  1. Eline saglik canim nice mutluluklara.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. haha bana baya bi tanidik geldi bu pasta :)) biz de 6. yas gunumuzu kutladik iki hafta once. 6 seklindeki pastamizi tabii ki de eksik etmedik :) 5'ten sonra bu kolay oldu valla.
    ne kadar da ugrasmissin. ellerine saglik. sirtin, belin nasil da agrimistir.
    dogum gunun kutlu olsun Akif Kerem, Allah hayirli nice yaslar nasip etsin.

    YanıtlaSil
  3. akif keremciğimin doğum günü kutlu olsun...inş dördüncü yaşına gelmeden cismende görebiliriz o gül kokulu pamuk yanaklarından doya doya öpebiliriz:)anneni seni ve kardeşini çok özledik,akifciğim... o kadar şanslısınki annen sana ruhunu katarak pastalar kurabiyeler yapmış,o kadar güzel ve lezzetli gözüküyor ki ekrandan elimi uzatıp arabalı kurabiyelerinden bir tane alıp mirzaya veresim var..yanaklarından çok çok öpüyorum sende anneninkileri öp olur mu benim için:)

    YanıtlaSil
  4. akif keremciğimin doğum günü kutlu olsun...inş dördüncü yaşına gelmeden cismende görebiliriz o gül kokulu pamuk yanaklarından doya doya öpebiliriz:)anneni seni ve kardeşini çok özledik,akifciğim... o kadar şanslısınki annen sana ruhunu katarak pastalar kurabiyeler yapmış,o kadar güzel ve lezzetli gözüküyor ki ekrandan elimi uzatıp arabalı kurabiyelerinden bir tane alıp mirzaya veresim var..yanaklarından çok çok öpüyorum sende anneninkileri öp olur mu benim için:)

    YanıtlaSil
  5. Canım tarifine bayıldım cok guzel ve kolay görünüyor .Numanima ilk yas gunü icin kolay ve cok guzel bir tarif olacak ins.akifimede Rabbim hayırlı uzun ömürler versin ins.

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers