30 Temmuz 2013 Salı

Krem Peynirli Brokoli Corbasi

  Brocoli corbasiyla ilk olarak Sweet Tomatoes'da tanistik. Sweet tomatoes'in vegetarian corbalari arasinda en begendigim favori corbam diyebilirim, malesef sadece yilin belli donemlerinde bu corbayi yapiyorlar, dolayisiyla her gittigimde bulamiyorum, bu yuzden bu corbayi evde ayni lezzetde nasil yapabilirim diye arastirdim, her yaptigim birbirinden farkli lezzetde ve guzellikteydi ama benzer sonuclar elde edememistim, taki Emine ablanin, brocoliyi suyla degil cig kremayla hasla o zaman ayni oranin corbalari gibi oluyor diyince kollari sivayip soyledigi sekilde yapmaya, iste bu sonunda artik bende Sweet tomatoes'deki kadar guzel brocoli corbasi yapabiliyorum :)), denemenizi siddetle tavsiye edecegim bu harika corbanin yapimi da cok kolay, tavsiye ediyorum, denediginize pisman olmayacak, bana cok dua edeceksiniz :))
Blogumdaki corbalar kismina ekledigim ilk tarifim umarim gerisi gelir :)

Malzemeler
4 Kisilik
  •  Yarim Kg saplarindan ayrilmis brocoli
  • 2 orta boy veya bir buyuk kuru sogan
  • 2 yemek kasigi tereyagi veya zeytinyagi
  • 1 su bardagi heavy whipping cream veya cig krema (brocoliyi haslamak icin)
  • 1 cay bardagi heavy whipping cream, corba pistikten sonra ilave etmek icin
  • 1 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi nisasta
  •  1 yemek kasigi krem peynir (peynir tercihinize kalmis dilerseniz peynirsizde yapabilirsiniz)
  • 2 su bardagi sicak su daha sivi bir kivam isterseniz su miktarini arttirabilirsiniz.
  • Damak tadiniza gore tuz ve karabiber
Yapilisi

Brocoliyi saplarini keserek guzelce yikayp corbayi yapacaginiz tencereye alin ve uzerine 1 bardak cig kremayi ilave edin, tencerenin kapagini kapatip orta isida brocoliler renk degistirip yumusayana kadar haslayin.
Baska bir tavada tereyagini eritip uzerine kup kup dogramis oldugunuz soganlari ilave edip, pembelesinceye kadar kavurun.


Soganlarimiza tuz ilave edip kavrduktan sonra un ve nisasta ilavesi yapin,
Unun kokusunun cikmasini saglamak icin birazdaha kavurun ve ocagin altini kapatin.
Brocoliler yumusamis, rengi degismis ve cig krema tamamiyle azalmis oldugunda ocagimizin altini kisin,
Ben corbalarda iri taneleri sevdigim icin patates eziciyle ezdim, dilerseniz siz bu asamada blendir kullanabilirsiniz.
Iyice ezildikten sonra,
Kavrulmus soganlarimizi karisima ilave ediyoruz,
Sicak suyumuzu da ilave ederek karistirmaya devam ediyoruz, ocagimizin altini birazcik aciyoruz,
Kaynayana kadar pisiriyoruz, kaynadiktan sonra ocagin altini iyice kisiyoruz,
1 kasik krem peynir ilave edip peynirin corbayla ozdeslesmesi icin birazdaha ocagin altini acik tutuyoruz, peynirimiz eridikten sonra ocagin altini kapatiyoruz.
Damak tadiniza gore karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz, ben corbada sogan tanelerini sevdigim icin bu asamadan sonra blendir kullanmadim, dilerseniz siz bu asamada da blendir kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. Gecen hafta misafirlerime ne corba yapsam diye dusunurken sen post ettin bu tarifi evdede brokoli varken deneyeyim dedim iyide etmisim..tarifler senin siteden olunca hersey ne kadarda kolaylasio ..tarif isteyenleri direk senin bloga yonlendirmek ayrica zevkli..;)paylasim icin tesekkurler canm..not:normalde arkadasin cocugu brokoli corbasi sevmezmis ..bunu cok sevdii..;)
    Tugba b.

    YanıtlaSil
  2. Tugbacigim canim, normalde ben brocoliyi de corbasinid a hic sevmezdim damak tadima
    hic uygun gelmiyordu tadi, ama bu lezzetli corbayla tanisinca herkesin haberi olsun istedim bu tariften, senin ve misafirlerinin begenmesine ayrica sevindim canim, opuyorum cok selamlar

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers