1 Ocak 2014 Çarşamba

Tres Leches Cake (Uc Sutlu Kek)

2014 senesinin ilk tarifi tatli olsun, agzimizin tadi hic bozulmasin bu tatli kadar guzel ve tatli bir sene gecirelim diye paylasmak istedim.

Bu lezzetli kekle, sevgili Ferda ablamin harika ikramlarda bulundugu gunlerden birinde tanismistik, beyaz kekleri sevmem! revaniden de hoslanmam! iste goruntusunden kaynakli benden iki eksi puan almisti bile, acikcasi bunu yiyecegime sofradaki baska tatlara sakliyim hakkimi demistim, gozum gidiyor geliyor bu keke takiliyordu, hadi dedim bununda hatri kalmasin minik bir kare alayim tadini da tatmis olurum diye dusundum, bir catal almamla, aman Allah'im bu nasil guzel bir tat demem, akabinde ikinci, ucuncu, dorduncu, besinci dilimi almam kacinilmaz oldu tabi :) Benim gibi dusunenler varsa diye bu keki Ferda abla ne zaman yapsa fahri sponsoru olarak keki tanittim, ee dedim bu guzel lezzetden kimse mahrum kalmasin diyerek hemen tarifi aldim, yaparken resimlerini cektim ama tabi eklemeye yeni firsatim oldu, bu kekin tarifi de yine Atlanta gunlerimde hazirlanmis olmasi sebebiyle benim icin ayri bir onem tasimaktadir efendim :)

Ferda ablacigima buradan selam eder, bu tarifi bizlerle tanismamiza vesile oldugu icin ona sevgilerimi, dualarimi ve de tesekkurlerimi gonderiyorum. 

Kekin tarifi bildigimiz pandispanya tarifidir, sizin yaptiginiz bir tarif varsa onu da kullanabilirsiniz. Kekimizi yapmadan once firinimizi 375F veya 180-185C'ye ayarlayalim.

  Malzemeler
  • 4 tane orta buyuklukte yumurta
  • 3 fincan seker
  • 4 fincan un
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1/2 limon suyu
  • 1 paket vanilya
 Sut karisimi icin
  • 1 teneke kutu evaporated sut
  • 1 teneke kutu sweetened condensed milk
  • 1 kutu (475 ml) heavy whipping cream (Cig krema)
Yapilisi
Yumurtalarin beyazlarini yuksek devirli mikserimizde kopuk olana kadar cirpalim, cirptigimiz kapi ters cevirdigimizde yumurta beyazlari kaptan dokulmuyorsa olmus demektir.
Kopuk olan yumurta beyazlarinin icine toz sekeri ilave ederek tekrar cirpalim.
En son yumurta sarilarini da ekleyelim.
Ve cirpma islemine devam edelim. Bu asamadan sonra mikserimizi artik kullanmayacagiz.
Kopuk kopuk olan kek karisiminin icerisine unumuzu, vanilyamizi ve kabartma tozumuzu ilave ederek tahta kasik yardimiyla kabaran kekimizin sonmemesi icin nazikce karistiralim.
Karisima limon suyumuzu da ekleyelim.
Unumuzu kek karisimin icinde kaybolana kadar karistiralim.
Daha onceden yagladigimiz buyuk borcama kek karisimini dokelim.
Kabarciklar olusmasin diye firina vermeden once tepsiyi tezgaha bir kac kere vuralim. Kekimiz firinda piserken bizde sutlu karimi hazirlayalim. Gormus oldugunuz bu uc karisimi sos tenceresine alarak kaynatmadan isitalim.
 
Condensed milk yogun kivamli oldugu icin onun daha akiskan olmasi icin hepsini isitiyoruz, ilidiktan sonra ocagimizin altini kapatalim.
Firindan cikartip kekimizi sogutuyoruz.
Kekimiz soguduktan sonra ilimis olan sutlu karisimi kekin uzerine dokerek islatiyoruz. En az bir gece buzdolabinda beklemesi lazim. Ertesi gune kek sutlu karisimin hepsini cekmis olmasi lazim, eger hazirladiginiz sutlu karisim az gelmis kek yer yer kuru kaldiysa bu sutlu karisimin yarisini tekrar hazirlayarak kekin uzerine dokebilirsiniz, benim yaptiklarimda gerek olmadi ama Ferda abla bunu dip not olarak belirtmisti.
Kekimizi dilerseniz once kesip sonra uzerine sutlu karisimdan dokebilirsiniz. Kekimizin uzeri kurumasin diye uzerini kapatarak buzdolabinda dinlendiriyoruz.
Ister sade olarak, ister krem santiyle susleyerek servis edebilirsiniz.
Meksika tatlisi olan bu keki denediginize pisman olmayacaksiniz, simdiden yapacak olanlara kolay gelsin, afiyetler olsun efendim :)

10 yorum:

  1. Gercekten cok guzel bir kek tavsiye ederim mutlaka deneyin, nurdancim senin sunumda ayri guzel ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin Hulya'cigim yiyipte bu keki begenmis biri olarak yorum yazman beni cok mutlu etti opuyorum cankm

      Sil
  2. Canim ellerine saglik cok güzel nefis görünüyor .Yeni yilin kutlu saglik ve huzurla gecsin sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ediyorum, amin hepimiz icin guzel bir sene olur insallah :)

      Sil
  3. Guzel gorunuyor denemek istiyorum .ama TR de bu sut karisimlari yerine ne kullanilabilir bi fikriniz varmi sormak istedim.heavy cream tr de var fakat digerleri icin tavsiyeniz varsa alabilirim .kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Heavy whipping yerine sut kremasi veya cig krema,
    evaporated sut, suyu kismen alinmis buharlastirilmis sut demek, bu sutun tadi heavy whipping cream kadar agir sweetened condensed milk kadar da tatli degil bu yuzden evaporated milk yerine cok
    kaynatip suyunu buharlastirdiginiz sutu kullanabilirsiniz sweetened condensed milk Turkiye sut receli diye geciyormus ismi, sutu sekerle kaynatip icine kabartma tozu atiyorlarmis bunu da kendiniz yapabilirsiniz diye dusunuyorum, umarim vermis oldugum bilgiler aciklayici olmustur.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba güzel tarifiniz için çok teşekkürler. Ellerinize sağlık. Sizinki kadar güzel olmasa da bir tarif de ben vermek istedim http://www.ustasindanlezzetler.com/yalanci-tavuk-gogsu-tarifi.html

    YanıtlaSil
  6. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    Çay Kazanı

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers