26 Mart 2014 Çarşamba

Pharmesan crusted tilapia



 Amerika'da ki tilapialarin ciftliklerde yetistigini ve bu ciftliklerde her turlu yemle beslenebilir oldugunu ogrendikten sonra icinde de yuksek oranda civa bulundurmasi sebebiyle de artik icime sinmediginden bu baligi evime sokmuyorum ama hali hazirda hazirlanmis bir tarifim var bloga eklesem mi eklemesem mi diye gunlerce dusundum,hani  olurda illede tilapia yemek istiyorum derseniz boyle guzel bir tarifi sizlerle paylasmak istedim. Deneyip denememek size kalmis :)

 Ismi pharmesan crusted olsa da helal pharmesan peyniri bulamadigim icin cheddar cheese ile yaptim, Red lobster'a gidipte menuden pharmesan crusted tilapiayi secip favorileri arasina ekleyenler bu tatin guzelligini zaten biliyorlardir daha detayli anlatmaya gerek duymuyorum :)piyasada helal pharmesan bulamayinca  bu tata olan ozlemini evde cheddar cheese ile yaparak gideriyordum.

Bu kadar aciklamadan sonra gelelim lezzetli baligimizin tarifini sizlerle paylasmaya, ,evde nasil yapilabilirin arastirmasi icerisine girince sagdan soldan yararlandigim ama suanda hatirlamadigim cesitli sitelerden derleme yaparak kendi damak tadima en uygun tarifi bulup sizlerle paylasmak istedim, sagdan soldan derleme yapmamin sebebi tek bir tarife koru korune bagli kalamamamdan kaynaklidir efendim :)

Malzemeler
  • 50 gr tereyagi
  • 1 paket krem peynir (Philelphia cream cheese kullandim)
  • 1 bardak (200 ml) heavy whipping cream (Cig krema veya sut kremasi)
  • 1 tane rendelenmis sarimsak
  • 1,5 su bardagi(300 ml) rendelenmis pharmesan peyniri (Ben cheddar cheese kullandim)
  • Bir tatli kasigi tuz
Yapilisi
Tereyagini sos tavasinda eritip icine krem peynir ilave edin,


Krem peynirli tereyagi karisimi eriyene kadar guzelce orta dereceli ateste pisirin

Koyu kivamli sosumuzu hazirladiktan sonra icerisine heavy whipping cream yani sut kremasi ilave edin ve karistirmaya devam edin, bu asamadan sonra sarimsagi rendeleyip tuzu da ilave edebilirsiniz.
Son olarakta ocagimizdan indirmeden once peynirimizi rendeleyip peynirin hafifce erimesi icin karistirip ocagin altini kapatiyoruz.
Damak tadiniza gore isterseniz karabiber de ilave edebilirsiniz.

Tilapialarimizi hazirlarken oncesinde guzelce yikayip havlu pecete ile kurulayip fazla suyu varsa suzdurmus oluyoruz. Hazirlamis oldugumuz sosu onlu arkali baliklarimizin uzerine firca yardimiyla suruyoruz.
Yaglanmis tepsiye veya borcama baliklarimizi yelstirip kalan sosu uzerine dokuyoruz, sosun fazla gelecegine inaniyorsaniz hepsini dokmeyin. Pisirilmis kalan sosu sonradan makarna icinde kullanabilirsiniz, cok lezzetli oluyor :)
Peynirimizi rendenin en ince tarafiyla rendeliyoruz. Ben bir paket peynirin yarisini sosun icine yarisini baliklarin uzerine kullandim.
Peynirimizi baliklarin uzerine serpiyoruz.
Peynirlerimizin uzerine ekmek kirintilari swrpistiriyoruz bu da bambaska bir tat katiyor tavsiye ederim.
Ekmeklerimizin kizarmasi ve daha lezzetli olmasi icin uzerine sprey yag kullaniyorum.
Kullanmis oldugum peyniri Trader Joes'den aldim, tadini cok begendim, Meijer varsa yasadiginiz yerde Kosher cheddar peyniri oradan da bulabilirsiniz. Bunun yaninda helal sertifikali Cabot peynirini de kullanabilirsiniz.
350F-175 C de baliklarimizin uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.
Sicak servis yapiyoruz, servis yaparken yaninda patates puresinin de yakisacagini dusunuyorum, afiyet olsun efendim.

4 yorum:

  1. Nurdancim sahane gorunuyor, ellerine saglik. Dun bolca seni andim, arkadaslar bizdeydi, snin tariflerini konusuyorduk. Bu arada cok ozlemisiz seni, keske burada olsaydin :(

    YanıtlaSil
  2. Merhaba nurdan hanım bende abd de florida tallahassee de yaşıyorum sizin bloğunuzu yeni keşfettim:) tilapia balıkları bizde çok tüketiyorduk malum burda ondan başka balık tanımıyorum:) ama son günlerde böyle söylentiler var çok soğuduk bu balıktan tariflerinizi çok beğeniyorum sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  3. Merhaba nurdan hanım bende abd de florida tallahassee de yaşıyorum sizin bloğunuzu yeni keşfettim:) tilapia balıkları bizde çok tüketiyorduk malum burda ondan başka balık tanımıyorum:) ama son günlerde böyle söylentiler var çok soğuduk bu balıktan tariflerinizi çok beğeniyorum sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    Çay Kazanı

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers