14 Aralık 2009 Pazartesi

Pastane Açması



** Verdiğim malzemeden iki tepsi çıkıyor, siz istersniz ölçüyü yarı yarıya azaltabilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt (Yaklaşık 200 ml)
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta (İki sarı üstüne diğerleri içine)
  • 7 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı mahlep (Bambaşka bir tad veriyor)
  • All Purpose un (Kulak memesi kıvamını yakalayıncaya kadar)
Peynirli Harcın içindekiler
  • 1 cup ezilmiş peynir.
  • 4-5 tane yeşil soğan
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 1 yumurta ( isterseniz iki tane de kırabilirsiniz)
Yapılışı
  • Ilık su, süt, toz maya ve şekeri yoğuracağınız kaba alıp karıştırın, maya gelip karışımı köpük köpük olana kadar bekleyin yaklaşık 5-7 dakika.
  • Maya geldikden sonra yumurta, tuz,siviyag, mahlep ve unu katıp kulak memesi yumuşaklığına gelen kadar yoğurun.
  • Hamurun mayalanması için en az 10-15 dakika hamurun üstü kapalı şekilde bekleyin.

  • Hamur mayalandıkdan sonra küçük bezeler alıp silindir şekline getirin. Bir ucundan tutup diğer ucu sonuna kadar bükün ve iki ucu birleştirin.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve hamurun kabarması için yarım saat bekleyin. ( Ben gecenin bir yarısı yaptığım için o kadar bekleyemedim, beklediğinizde iki katına çıkıyor)
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.
  • Simit şekli yerine kendi dilediğiniz fakli şekillerde verebilirsiniz. Ben 1 tepsi acma şeklinde diğerini peynirli minik pideler şeklinde yaptım.
  • Hamurlar iki kati büyüklüğüne ulaştığında 375-400 F'da (190-200C) 15-17 dk pişirelim

Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. denedim gerçektende çok güzel oldu.hemen tarif defterime yazdım.
    hem bayağı da bir çok çıkıyor.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. dün yine yaptım.tadı bir harikaydı.
    misafirlerim de çok beğendiler.
    tarif için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. bugun esimle aramda soyle bir konusma gecti:
    esim (e):(elindeki (bir arkadasin verdigi) acmaya saskin gozlerle bakarak) ilginc...
    ben (b):taniyamadin galiba. acma.
    e:yillar oldu yemeyeli
    b:hadi canim kesin yemissindir. soyle hamarat hanimlarin evine misafirlige gittiginde filan.
    e:sanmiyorum.
    b:(arife tarif gerek'te bir acma tarifi oldugunu bilmenin guven ve rahatligiyla) e o zaman ben sana bugun yapivereyim hemen.
    e:hamarat hanimlarin yaptigini soylemistin yanilmiyorsam.
    b: :S
    e: :D
    ...
    ve acma piser...
    ...
    b:eee?
    e:super. daha once parmaklarimi yememis olsaydim simdi yerdim
    :)
    ...
    tarif icin tesekkurler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tipik es iste once yerden yere vurup sonra yuceltiyorlar :)

      Sil
  4. 1 su bardagi sivi yag demissiniz ama nerde kullanicaaz yazmamissiniz.

    YanıtlaSil
  5. Canim Emikom benim,
    bu yorumu gecen sene yazmissin cevaplamak bugune kismetmis :))
    Cok guzel betimlemissin olayi, yaninizda olayi yasamis gibi zihnimde canlandirabildim, afiyet olsun...

    Sevgili Deniz Coban,
    Haklisiniz, onu nerede kullanacagimi yazmamisim, sivi karisimin icine onu da ilave edip hamur oyle yoguruyorsunuz, hemen duzeltiyorum
    tesekkurler...

    YanıtlaSil
  6. Nurdan ablacım,ellerinize ve emeğinize sağlık.Ben bu tarifinizi denedim.Çok memnun kaldım ve sürekli yapıyorum.Gercekten çok güzel oluyor ve kabarıyor.

    YanıtlaSil
  7. Benim tarif tutturdugum tek yemek sitesi inanin bunuda denedim ve cok beyendik.Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  8. Kuru mayayı ve mahlepi amerikada nereden bulabillirim, siz nereden edindiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru mayayı her markette(kroger,wallmart)unların yanında bulabilirsiniz.Mahlepi ise Türk bakkalı yada arap marketlerinde bulabilirsiniz.

      Sil
  9. Mutlaka yapmam lazim , cocuklarim icin super olur

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers