15 Ocak 2010 Cuma

Tarçınlı Kurabiye



Düşünüyorum, taşınıyorum, bu kurabiyeden daha lezzetlisini, daha ağızda dağılanını yediğimi hatırlamıyorum.

Bu kurabiyenin bir numaralı fun'ı ben olmadığım için, Atlanta'da tadan herkes tarafından çok beğenilen bir kurabiye ünvanı aldığından dolayı, bende blogumda yayınlamazsam çok fazla şey kaybedeceğimi düşünüp, tarifi bekleyen sevgili arkadaşlarımı daha fazla bekletmeme adına hemen yayınlıyim dedim.

Bilin bakalım, bu lezzetli mi lezzetli, harika taddaki, kurabiyemizi kim yapmış olabilir?

Malzemeler
  • 2 su bardağı (400 ml) mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağından biraz az pudra şekeri (180 ml)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket (2 stick)oda sıcaklıgında eritilmiş tuzsuz margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı (200 ml) un

Üzerini Süslemek için

  • Tarçın

Yapılışı

Un Hariç, bütün malzemeler yoğurma kabına alınır.

Yoğrularak hamurun içindeki malzemeler birbirine iyice karışması sağlanır. Un sonradan yavaş yavaş ilave edilir. Un miktarını ayarlamak çok önemli, az ilave edilirse kurabiyeler pişerken biraz dağılıyorlar, çok ilave edilirse kurabiyeler pişerken sertleşiyor ve ağızda dağılan kkurabiye çeşidinden olmuyor malesef, unu sonradan ve azar azar eklemenın sebebi budur.

Lokum gibi yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğrulur.


Hamurdan İstenilen büyüklükte parçalar alınır ve yuvarlanır. Önceden yağlanmış ya da yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
325 F'da 150-160 C'de yaklaşık 20 dakika pişirilir. Kurabiyelerin üzeri beyaz, altları hafıf pembemsi olana kadar pişirilir.
Piştikden sonra fırından çıkartılır, soğuması için beklenir. Soğuduğuna emin oldukdan sonra üzerlerine tarçın serpilir.

Ağzı kapalı bir kapta en az bir hafta aynı tazelikde muhafaza edilebilir.


Kurabiyeyi kimin yaptığını tahmin edemeyenler için burdan ismini deşifre etmek istiyorum :) O Atlanta'dakı gelmiş geçmiş pastane tadında kurabiyeler yapan yegane isim,

O Kurabiye denilince akla gelen ilk isim

Tabiki bu isim Remziyeeeee, Atlanta'ya ve blog dünyasına bu tadı tattırdığın için sana sonsuz teşekkürler :)

26 yorum:

  1. Remziye bir de diyorsunki , ben hic yemek yapmadim evlenmeden once. Gercekten super tutturuyorsun kurabiyeleri.Ellerine saglik canimm

    Sukran

    YanıtlaSil
  2. Soylediklerine aynen katiliyorum sukrancigim, bide Tr'de bisiler bilseymis evlenmeden once, kimbilir neler yaparmis hayal edemiyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Nurdancım bloğun hayırlı olsun. Çok iyi etmişsin açarak ama keşke daha önce haber etseydin :) Kaç tane tarif yayınlanmış bile. Artık takibindeyim inş.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Nurdan;

    ben Aslıhan'ın ablasıyım. düşün-c den takipçindin, şimdi buradan da o güzel tariflerini takip edeceğim kısmetse
    bloğun hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  5. Aslihancigim selamlar canim, siteme hosgeldin sefalar getirdin :)) Cok fazla tarif yayinlayipda insanlari cook oncesinden bilgilendirmedim, arsivim birazcik doldukdan sonra herkese ayni anda haber verdim, yani senin sonradan haberin olmadi :))

    YanıtlaSil
  6. Hilalcim, cok tesekkur ederim, izleyici kitlemin giderek cogalmasi beni cok mutlu ediyor :)
    Tanistigima cok memun oldum,
    Selamlar :)

    YanıtlaSil
  7. en kısa zamanda deneyip yorumumu yapacağım.
    çok teşekkürler böyle bir güzel tarifi bizlerle paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  8. Tarifi denemeni ve bu harika kurabiyeleri tatmani sabirsizlikla bekliyor olacagim :)

    YanıtlaSil
  9. Nisasta paketini gorunce ne kadar tanidik geldi :))
    Boza satan bir yer bilmiyorum, aradigim bir lezzet olmadigi icin olabilir ama sorararim gittigim Turk cafelere varsa sana yazarim :)
    Bu arada ellerine saglik kurabiye cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  10. Nurdancığım bloğun hayırlı olsun.Diğer blgdayken de zaman zaman tariflerine göz atıyordum.Ama bu blog fikrini de çok iyi düşünmüşsün.Seni buna teşvik eden arkadaşlarına da buradan teşekkürler:)Kurabiyelerin çok güzel görünüyor bir ara deneyeceğim inşaallah.

    YanıtlaSil
  11. Tesekkur ederim Elifcigim :)
    Kurabiyelerin goruntusu kadar lezzeti de harika :)En yakin zamanda denemen dilegiyle...

    YanıtlaSil
  12. NURDANIN YEMEKLERI, PASTALARI BOREKLERI, COREKLERI ANNE ELI DEGMIS GIBI...

    HALA PEK GIDIP EVINE TADAMASAMDA FOTOLARDAN ANLADIGIM O... :)

    YanıtlaSil
  13. Goncacim tesekkur ederim canim, insallah yaptigim seyleri taddigin zamanlarda gelir :)

    YanıtlaSil
  14. benimkiler boyle tombis tombis olmadi, hatta piserken epey korkuttular beni dagilacaklar diye (benim firin biraz daha yavas pisiriyor bi de) ama azicik yassi da olsalar, yiyen herkes cok begendi. icindeki yag orani beni kotu hissettirmedigi anlarda yapacagim bir kurabiye tarifim var artik. tesekkurler canim!

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Arife Tarif Gerek28 Ocak 2010 20:54

    Fatmacim canim, muhtemelen unu az gelmistir,benimkisi de bi kere oyle olmustu, sonrasinda yapa yapa kivamini tutturdum :))
    Ellerine saglik canim,

    YanıtlaSil
  17. dun yine denedim, ama bu sefer de benim akilsizligim yuzunden toparlamakta epey zorlandim hamuru, ama azmettim ve oldu sonunda, yiyen herkes cok begendi ve Amerikali bir kiz tarifini istedi. Tarifi verirken olculeri Amerikalilarinkine gore yazayim diyorum da simdi bu kiz ml yi gorup katiyi sivi olcusuyle nasil olcucem diye dusunmesin, ne kullanayim? (benim zorlanmamdaki sebep te turk su bardagim olmadigi icin normal bi bardakla olcmem, 1,5 olcu yapmam ve de margarin/tereyagi kombosu kullanmam). bilmem acik oldu mu sorum canim?

    muhabbetle

    YanıtlaSil
  18. Fatmacim,
    ml yazma sebebim Amerikan olculerine uygun olmasi icindi, sen bile zorlandiysan onlar hayli hayli zorlanir gibime geldi simdi,
    olcu cuplari oluyor ya bunlarin bardak seklinde, orda 200 ml yazdigi icin bende oyle yazmistim, simdi baktim bardaga
    200 ml= 3\4 cup+50 ml
    50 ml de 1 yemek kasigi oluyor canim,
    yani 200 ml= 3\4 cup+ 1 yemek kasigi,
    180 ml= 3\4 cup,
    Margarin veya tereyagi da zaten oda sicakliginda oldugu icin, ve paketde stick kullanildigi icin yag olcumunde zorlanacaklarini zannetmiyorum,
    umarim benim yazdigimda aciklayici olmustur,
    Anlatamadigim nokta olursa lutfen yaz, seve seve yardimci olurum :)
    Ellerine saglik bu arada...

    YanıtlaSil
  19. hmm, bu daha iyi oldu ama sormamin sebebi kati ve sivi olcum kaplarinin farkli olmasi ya da benim oyle bir izlenime sahip olmamdi. Ben simdi verdigin olculerle soyliyim o zaman... Asil tesekkurler sana canim, benim gibi beceriksiz biri bile bu kurabiyeyle meshur olacak yakinda...:)

    YanıtlaSil
  20. Canim benim ben hic duymamistim sivi ve kati olcu kaplari diye bir ayrim oldugu, zira food chanelda gorduklerim beni bu sekilde dusunmeme sebep olmusda diyebilirim,
    Estagf canim, duyanda seni hakkaten beceriksiz zannedecek, mutevaziligie luzum yok Fatmacim, aramizda yabanci yok biz bizeyiz :)
    Kurabiyenin favori kurabiyeler arasina girmesine sevindim, ne mutlu bana :)
    Selamlar canim

    YanıtlaSil
  21. ya benim yorumlarim niye cikmazki anlamadim:)nese canim takipcinim buralarda da unun yayilmaya basladi kurabiyeyi yaptim ama begenmedim yag kokuyordu tarife uydum demek el degisikligide farkedio tariflerde ama agizda dagiliyordu helva gibiydi hadi gari gel ara bitsin artikin:)

    YanıtlaSil
  22. arife tarif gerek12 Ekim 2011 18:28

    Zelihacigim,
    Geldim gari hala beni takip ediyor musun :)
    Tarifi her yapisimda tuttu sekerim muhtemelen Azerbeycandaki yaglarin dokusundan kaynaklaniyordur kokusu, birde Trde dene bakalim, hala yag kokacak mi :D

    YanıtlaSil
  23. Nurdan ablacığım,bu tarifinizi de yaptım.Önce hersey çok güzel gitti ta ki Unu katmaya başlayınca, çok dikkat etmediğim için zorlandım ama sizin tavsiyeniz üzerine hafif sıvıyağ kullandım daha iyi oldu.Püf noktası;unu koyarken dikkat etmek sabırla azar azar koymak gerek.Ama tadı süper ve ağızda dağılıyor ne diyim?Eşimde, bende çok beğendik.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Nurdan hanïmcığım ben de instegramda yayınladıktan sonra kurabiyeleri yaptım.yalnız čok lezzetli olmasına rağmen biraz śekillri yayïldı ,un miktarını yavaş yavaś ilave etmeme rağmen top top olmadı.unun olčusü 1bardaktan cok azı bardakta kaldı yumsak bir hamur kivami demistiniz o yuzden ilave etmedim.Dondurma kasigi ilede denedim ondada sizinki gibi olmadı, bir puf noktasi varmı acaba? Sevgilerimle ....Mutfakkolik.net Emel

    YanıtlaSil
  25. Eline saglik olsun. Harika gozukuyor..

    YanıtlaSil
  26. Eline saglik olsun. Harika gozukuyor..

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers