Herkesin, her yörenin kısırı farklı olur, bu da Remziye'nin kısırı, Nedir Remziye'nin kısırını farklı kılan? Yiyen herkesden yükselen; "Kim yaptı bu kısırı harika olmuş?" cümleleri biraz daha farklı kılma sebeplerinden biri, genelde de olumlu dönütler alan bu kısırı bloguma koymazsam sizleri bugüzel kısırdan mahrum bırakacağımı düşünüp hemencecik yayınlayıvereyim dedim. Eğer yaptığınız kısırlar bu şekilde değilse, birde bunu denemenizi tavsiye ederim. Tane tane lezzetli bir kısır tarifini öğrenmiş olmaktan mutluluk duyacağınızı ümit ediyorum...
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağından biraz fazla limon suyu (ekşiyi seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- 7-8 tane taze soğan
- Kornişon turşu 10-15 adet
- 1/2 su bardağına yakın zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- Damak tadına göre ; Kırmızı toz biber, karabiber, sumak ve ilave etmek istediğiniz diğer baharatlar
Yapılışı
Bulgurumuzu kaseye alıyoruz, üzerine biber ve domates salçasını ekliyoruz, sonra sıcak suyumuzun içine limon suyu ve tuzu ekliyor, karıştırıyoruz ve bulgurumuzun üzerine döküp,
Hemencecik karıştırıp kapağını kapatıyoruz
Bu şekilde 15-20 dakika bekletiyoruz. Dilerseniz üzerine havlu da örtebilirsiniz.
Daha sonra elimizle iyice karıştırıp kırmızı toz biber ve sumak (kullanmak istediğiniz diğer baharatları da bu aşamada )ekliyoruz.
Sonra doğradığımız maydanoz, soğan ve turşuları ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
En son bir su bardağına sıvı yağımızı ve nar ekşimizi karıştırıp, kısırımızn üzerine döküyor ve karıştırıyoruz....