18 Temmuz 2011 Pazartesi

ILK DOGUM GUNU PASTASI VE IYI KI DOGDUN AKIF KEREM :)



Sevgili blogum,



Biliyorum senden ayrilali uzunca bir sure oldu, ama sen de biliyorsun ki bu sure icerisinde ailemize dunya tatlisi biri katildi, onunla vakit oyle guzel, oyle hizli gecti ki, sana ayiracak zaman bulamadim.



Biliyorum oglum dunyaya geldikten sonra seni ikinci plana attim, senden cok oglumla gecirdim vakitlerimi, biliyorum ki onun bir gulusunu bile gorememek seninle gecirecegim vakitden cok daha onemliydi, degerliydi benim icin bu yuzden ayri kaldigim her bir gun icin bile pismanlik duyamadim, aklima geldin sana yazilan yorumlar sayesinde, ama yine de  kefe'nin agir basan tarafi hep oglumdu, napalim kismet diyeceksin sevgili blogum, ama bak sana bir surpriz yaptim, oglumun ilk dogum gunu pastasini hemen zamaninda post ettim, sirf sen darilma, senin de gonlun olsun istedim, baristik degil mi?



Hadi gel birlike kutlayalim oglumun ilk dogum gununu, ve dogum gunu vesilesiyle de YENIDEN MERHABA demis olalim olur mu  :))



Nasil yaptik?



Pandiyspanya yapimini buradakinisuradakini  veya oradakini uygularak yapabilirsiniz, tepsimin buyuklugu resimdeki kekimin buyuklugundeydi, biliyorum cok yardimci oldum, soz en yakin zamanda olcup, bicip ne kadar oldugunu yazacagim, biz iki pandispanya karisimi olcusunden yaptik,



Daha onceden yapmis oldugum cikolatali frambuazli pastada yapmis oldugum ganaj olculerinin aynisini kullandim, buradan bakabilirsiniz.



Gelelim carcabucak anlatmaya



Pastamizi servis yapacagimiz tepsinin uzerine aldim, almadan oncede tepsiyi aleminyum folyo ile kapladim



Pandispanyayi resimdeki gibi uc parcaya boldum.



Pandispanyanin kenarlari duzgun olsun diye bicakla yuvarlak olan kisimlari duzgunce kestim.


Sonraki asamada pandispanyanin ucuncu parcasini 1 seklinin burun kismini yapmak icin resimdeki gibi kestim.
Kestigim parcayi resimdeki gibi hizaladim, fazla gelen kisimlari tirasladim.
Simdi sira 1 sekli verdigimiz pastayi katlarina ayirmaya, parcali bir kek olmasi sebebiyle sadece iki kat yapsak daha guzel olacagini dusunup sadece ortadan ikiye kestim.
Ortadan ikiye kat seklinde kestigim pandispanya katlarini benim favori kahve kremam findik aromalimla tat verdim.
Resimde gordugunuz cool whip creamle pandispanya parcalarinin uzerine surdum.
Cikolatali pastalarimin favori meyvesi raspberryi (ahududuyu) cool whipin uzerine serpistirdim, yine raspberrye cok yakisan cikolata parcaciklarini unutmadim, irili ufakli nasil arzu ederseniz ekleyebilirsiniz.
Sira geldi pandispanya parcalarini, raspberrylerin uzerini kapatmaya.
Resimde goruldugu gibi pastamiz bitmek uzere.
Butun pandispanya parcalarini raspberrylerin uzerini kapattiktan sonra yine cool whiple pastamizi sivayarak son halini vermeye basladim bile.
Butun parcalar hazir, uzerleri cool whiple sivandi, sirada ne var?
Tabiki hazirladigimiz num num num ganajimizi pastamizla bulusturmaya,
Ganaji pastanin uzerine genis yuzlu bir bicakla guzelce surdukten sonra, whip creamle istediginiz sekilde susleyip pastanizi sonlandirabilirsiniz.
Iste oglumun ilk dogum gunu pastasti tamamlandi, bakmayin bu kadar kolay anlattigima, merakli bir cift goz bacagima yapisip tezgahta neler olup bittigini anlamakla mesguldu, tezgaha oturdugunda ise pastanin tadina herkesden once bakmak istercesine yapmis oldugu hamleleri iskalatmakla ugrastim bir sure, gunler oncesinde hazirlamis olsamda bu zamana kadar yedigim en guzeli, en pastane tadinda olaniydi,



Sizce de oyle mi?? :)
Bu acemice yapilmis gibi gorunen pasta, yukaridaki 1 numarayi hazirlamakta harcadigim zamani, asagidakinden caldigim zamanin ispati olsun diye koyuyorum, yazik onun boynu bukuk kaldi ama tadi en az ustteki kadar guzeldi :) en azindan yiyenler oyle dedi :))



Canim yavrumm iyi ki dogdun, ve iyi ki bizim oglumuzsun, Rabbim seninle birlitke kutlayacagimiz nice dogum gunlerini nasip etsin bize, saglik, sihhat, basari, hep seninle olsun annecigim, seni cook seviyorum melegim...



Bu minyatur 1 numarali pasta da oglumun :) insallah bugun bakacak bakalim tadina, bilmiyorum begenecek mi? El, goz, parmak, avuc heryeri yiyecek sanirim, tabi ki kiyafetlerini de unutmamak lazim :)


Bu minyatur 1 numarayi da yukaridaki buyuk 1 numaradan kalan kucuk kare parcayla yaptim, asamalari ayni oldugu icin tekrar resimlemeye gerek duymadim.


1 numarali pasta yapiminda bana yardimci olan Atlanta'nin kesfedilmemis pasta ustasi Emine'ye cok ama cook tesekkur ediyorum. Iyi ki oglunun dogum gunune gitmisim, yoksa nerden haberim olacakti oyle bir gizli yetenekten :) ogluna hem trenli hemde 4 seklinde yaptigi pastayi gorunce baya sasirmis, oglumun 1 numarali pasta yapimi icin hemen kendisinden randevu almistim, sagolsun kirmadi geldi, birlikte guzel bir ekip calismasi cikardik, kendisi gec kesfedilmis bir hazine, Atlanta seni gec kesfetti belki ama Gainesville gittiginde seni kesfetmekle zaman kaybetmesinler diye buradan reklamini da yapmis bulunuyorum :))


Ve benim sacma da olsa tum sorularimi eksizce cevaplayan, pasta yapimi, fikri, her asamasinda beni destekleriyle yalniz birakmayan arkadasim Gokce'ye cooook tesekkur ediyorum...


Yeni bir yazida tekrar bulusmak dilegiyle simdilik Hoscakalin...

28 yorum:

  1. oy yerim ben bu prensi ya,doğum günü şapkasıyla ayrı bir tatlı çıkmış ya sevimli :) Pasta gayet shinny ve süper gorunuyor! harikasın bu tarz bi pastaya cesaretim olmazdı büyük ihtimalle ama sen harika yapmışsın adım adım fotograflar en cok benim işime yarayacak sanırım :)))
    ben hiç bir şey yapmadım ki sadece gördüğümü okuduğumu duyurdum orada olup gelip bizzart yardım etmek isterdim :))
    Nice güzel yaşlara beraber saglıkla mutlulukla huzurla inşallah :)) 2.yaş pastasınıda böyle anlatımlı isteriz ona gore :)

    YanıtlaSil
  2. test edildi, onaylandi, perfecto!

    YanıtlaSil
  3. ne kadar harika olmuş.waoooov.
    şimdilik kısaca yazayım.en kısa zmanda uzun uzun yorum yapacağım.şuan vaktim yok.yeğenimin ilk doğum gününü kutlarım.

    YanıtlaSil
  4. Hosgeldin :) tebrik ederim kucuk beyin yeni yasini, nice senelere :)

    YanıtlaSil
  5. CANIMMM.RABBIM UZUUN VE SAGLIKLI BIR OMUR VERSIN INS SANA OGLUSUNLA.NICE NICE SENELERE AKIF KEREM

    YanıtlaSil
  6. EEE O ADSIZ BENIM BU ARADA (MUBERRA TEYZE TAMPADAN)

    YanıtlaSil
  7. dün akşam baktım ya nurdan bir sürü resim koymuştu tarif eklemeye fırsatı oldu mu aceba diye:):):) oyyyyy kuzummmmm benimmmm:):)
    ellerinize sağlık güselim... Allah daha nicelerine hayırlısıyla kavuşturur inşallah..

    YanıtlaSil
  8. yaaaaa bende istiyorummmm bende bende:))
    halasinin kuzusu ve biricik annesi... birlikte cok gusel huzurlu saglik dolu gunlere insallah.... sizleri cokkkkkkkk seviyoruz iyiki varsınız...

    YanıtlaSil
  9. bilgi nur halan19 Temmuz 2011 04:52

    süper olmuş çokk güzel gözüküyor :)) bizde isteriz:)) Allah nice hayırlı uzun ömürler versin anneli babalı sevdikleri ile büyümek nasip etsin:) gözlerinizden öpüyorum halan

    YanıtlaSil
  10. sevgili nurdan,akif kerem'in doğum günü kutlu olsun, ona çok uzun ve sağlıklı bir ömür diliyor sevgiyle öpüyoruz...patanızda çok nefis ve harika görünüyor :)daha nice yaşlara inşallah,sevgiler...

    Vedia Adıgüzel

    YanıtlaSil
  11. pastan gercekten cok guzeldi.
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  12. canim ya 1 oldu mu senin yaramaz, yasi uzun, bahti guzel olsun insallah.

    Bu arada bloglar alemine dondun ne mutlu!

    fatma

    YanıtlaSil
  13. Ya gelememistim dogum gununuze uzulmustum ama simdi daha cok uzuldum. cok sey kacirmisim :(

    YanıtlaSil
  14. Canim, ellerine saglik. yine cok ugrasmissin her asamayi gosterecegim diye. insallah daha nice yaslarini birlikte kutlarsiniz. Akif Kerem'e takrar hayirli ve uzun bir omur diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. bilmezmiyim nurdancim bu lezzeti. elifin de dedigi gibi porfekto!!!!....

    YanıtlaSil
  16. yukardaki adsiz benim nurdancim,esra afacan.:)

    YanıtlaSil
  17. iyki doğdun akif kerem nice hayırlı yıllara şanslı bebek:)

    YanıtlaSil
  18. bu ara da ben nurcan adsız olarak gitti msj.

    YanıtlaSil
  19. Gokcecigim guzel yorumun icin tesekkur ederim canim, senin gibi pasta ustasindan tam not almak gurur verici, insallah nasip olursa 2. yas pastasini da rakamli yapabilirim, ama 1. rakami kadar kolay olmayacagini dusunup vazda gecebilirim :)

    Elifcigim begenmene sevindim :)

    Ablacigim canim cok sagolasin, internetsiz halinde bile sinirlari zorlayip bana zamaninda yorum yazmissin ya uzun yazmasanda o benim icin yeter canim cok sagol :)

    Sevgili Seyma (NY) hooosbulduk :) tesekkur ederiz tebriginiz ve de guzel yorumunuz icin.

    Muberracigim canimm cok tesekkur ederim, cok mutlu oldum :)

    Aysecigim cok sagolasin canim guzel dusuncelerin ve de yorumlarin icin, bizde seni ve minik fasulyeyi cok seviyoruz :)

    Halacagim, cok tesekkur ederim guzel dusuncelerin ve de dualarin icin :)

    Vedia teyzecigim, cok tesekkurler guzel yorumun ve de dileklerin icin :)

    Melikecigim begenmene sevindim.

    Fatmacigim evet bizim ufaklik bir yasinda oldu hatta suanda yarin 13 aylik olacak :) sagolasin guzel yorumlarin icin.

    Ebru Garden Aysecigim,
    Bizde gelememis olmaniza uzulmustuk neyse kismet degilmis,

    Sevgili Emiko,
    Guzel dusuncelerin ve de dileklerin icin cok tesekkur ederim, aciklayici olsun diye her asamayi resmetmistim, umarim boylesi daha faydali olur :)

    Esracigim,
    guzel yorumun icin tesekkur ederim :)

    Nurcancigim sagolasin canim,
    eminimki senin kizinda cok sansli bir bebek senin gibi bir anneye sahip oldugu icin :)

    YanıtlaSil
  20. Bu yakisiklinin dogumgununde malesef tasinma telasindaydik yazamamistim simdi gorunce hemen yazayim dedim.Oncelikle annesi o tombalagi benim icin soyle sesli sesli op olur mu:)))Akif Keremcige Rabbim uzun,saglikli ve sizlerle beraber mutlu yillar nasip etsin,anne baba olarak sizlere hep guzel gunlerni gostersin ins.Nurdancim.Gelelim pastaya valla agzimizin suyu akti:)) oyle bir goruntusu var ki hele uzun zamandir burda dogru duzgun guzel turk usulu pasta yiyemeyince bayagi ozledigimi anladim kerem'in pastasini gorunce:))Neyse yiyenlere afiyet olsun diyelim bizede boyle guzel bir pastayi yemeyi Kerem'in 2.yasgunun de nasip eder ins. RABBIM:))))) Ellerine saglik Nurdancim.

    YanıtlaSil
  21. canım bütün tariflerin çok harika hepsi çok güzel ve pratik.ellerine sağlık.akif keremi öp benim yerime seni seviyorum .bilginur halan

    YanıtlaSil
  22. Meryem ablacigim canim,
    Dogum gunu tebrigin icin tesekkur ederim, soylediklerini aynen yaptim, cocuk neye ugradigini sasirdi walla :))
    Sen gel sana da yapayim ablacigim, ozlem gidermis oluruz her iki acidan da :))

    Halacigim,
    guzel dusunelerin icin cok tesekkur ederim,
    Akif kerem'i optum senin yerine,
    Selamlar :)

    YanıtlaSil
  23. selam Atlantanin pasta sefi...
    demek istiyorum Nurdancim sana gercekten super olmustu bu pasta da tipki daha oncekiler ve sonrakiler gibi...ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  24. yukardaki adsiz Fatma Bahcaci dir sevgili bayanlar...

    YanıtlaSil
  25. Nurdancim arkadasim kizi icin yapti ve bizde afiyetle yedik canim tarif cok kolay,goruntu tam not, lezzet super ..yuregine saglik canim...

    YanıtlaSil
  26. ne kadar güzel bir pasta hele akif keremin yaş günü için olunca daha da güzel veanlamlı ellerine sağlık canım.nuran halan

    YanıtlaSil
  27. pastalarına bayılıyorum nurdan görüntüleri çoooook güzel .yaptıklarımın hepsi cok güzel oluyor.artık günlerimde senin tariflerini yapıyorum.ellerine sağlık canım.selamlar çocukları öp benim yerime

    YanıtlaSil
  28. şekilli pasta maharetli kadınların işidir bede yapacağım... inşallah o kadar maharetim vardır.

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers