17 Ağustos 2011 Çarşamba

Hatice'nin Gercek Pastane Pogacasi (Karakoy Pogacasi Tadinda)


Hatice'nin o guzel ikramlarinin bilmeyeniniz yoktur sanirim. Kayseri'li olmasindan mi kaynakli bilemiyorum ama yaptigi ne olursa olsun hepsi birbirinden lezzetli oluyor. Daha onceden baska bir tarifini daha vermistim, ona da buradan ulasabilirsiniz. Kizi da esi de cok ama cok sansli benden soylemesi :) ee tabi evine misafir olanlar da :D

Neysenik gelelim tarifimize, Hatice'ninkiler kadar guzel yapamasamda ve her yaptigimda ortaya bambaska ama hepside birbirinden lezzetli olsada arsivimde bulunmasi ve de tarifi merak edenler acisindan siteye eklemeye karar verdim.

Hatice'ye her gittigimde "ne olur bana o pogacandan yapsana" diyordum, o da sagolsun benim bu istegimi her defasinda yerine getiriyordu, tarifi vermis olsada kendisinin yaptiklarina herzaman talibim :)

Gelelim tarifimize

  • 1 paket 250 gr tereyagi (2 stick)
  • 2 yumurta (sarilardan biri ustune kalanlar icine)
  • 1 cay bardagi siviyag (en kucuk boy cay bardaklarindan)
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1 cay bardagi sut
  • 1,5 tatli kasigi maya
  • 1 cay kasigi seker
  • 1,5 tatli kasigi tuz
  • Yaklasik 4 cup un (1 kg)
Ic Malzemeleri
  • 1.5 cup (Buyuk su bardaklarindan) kirik peynir
  • Arzuya gore istediginiz kadar maydonoz.
Uzerini suslemek icin susam

Yapilisi

Ilk olarak tereyagimizi ocagin uzerinde veya mikrodalgada eritelim. Tereyagi erirken, ilik bir caybardagi sutun icine seker ve mayayi ekleyip karistiralim. Yoguracagimiz kabin icerisine cay bardagini koyup bekleyelim. (En kucuk cay bardagi dedim malzemeler kisminda ama bende en kucugu olmadigi icin bu bardagin yarisindan biraz fazla sut koydum. Resim sizi yaniltmasin)


Mayamiz kabrana kadar bekleyelim.



Sirasiyla kalan malzemelerimizi yogurma kabina ekleyelim ve karistiralim.



Erittigimiz tereyagi elimizin dayanabilecegi ilikliga geldiginde yogurma kabimizdaki malzemelere ilave edip karistiralim.


Unumuzu eleyerek yavas yavas dokup puruzsuz bir hamur elde edelim.

Diger mayali hamurlardan farkli olarak hamuru yogurduktan hemen sonra sekil vermemiz gerekiyor. Olmasini Istedigimiz buyuklukte hamurdan parca alarak elimizin ortasinda hamuru acip icine ic harcini koyup bohca seklinde yukari toplayip elimizde nazikce yuvarladiktan sonra agzi kapali kismi asagi gelecek sekilde aralikli olarak tepsiye diziyoruz.


Uzerlerine yumurtanin sarisini surup catalin ters yuzuyle sekil vererek arzuya gore uzerine susam serpiyoruz ve hamurmuzun mayalanmasi icin tepside yaklasik 1,5 saat bekletiyoruz.


Resimden de anlasilacagi uzere pogacalarimiz kabarmislar ve aralarinda bosluk kalmayacak sekilde tepsiyi guzelce doldurmuslar, iste son asama :)


Onceden isitilmis 350 F- 175°'de pogacalarimizin uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun.



17 yorum:

  1. ooo, bu tarif de nefis gorunuyo arifim tarifim.:)
    listeme aliyorum,deniycem insallah...tesekkurler nurdancim...esra

    YanıtlaSil
  2. Canimmm super gorunuyor pogacalar, senin elinden hic birsey kurtulamaz, benimkilerden daha guzel gorunuyorlar. Himmm olsada yesek simdi ....Artik pogaca yemeye sana gelecegiz ona gore :) Guzel iltifatlarin beni cok mutlu etti canim benim. senin guzel bakisin . Allah razi olsun... Hatice O.

    YanıtlaSil
  3. şükriye annen20 Ağustos 2011 10:06

    çook güzel olmuş. ellerine sağlık .
    biz de öyle tarif arıyorduk. hemen yapacagız
    inş seninki gibi güzel olur ...aynı pastanede satılanlar gibi olmuş .haticeye de verdiği tarif için teşekkürler..selamlarımı gönderiyorum.bebişini de öpüyorum ...

    YanıtlaSil
  4. bloguna dönmeni dörtgözle bekliyorduk.hayırlı olsun tekrardan.ellerine sağlık canım.en kısa zmanda denemek istiyoruz annemle birlikte.
    yaptıktan sonra yorumumuzu yazarız :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık poğacalar çooook güzel görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim bende.

    YanıtlaSil
  6. Nurdancim kac kere denedim ama birturlu basaramadim yorum gondermeyi bu son deniyisim ins. basarili olurum.Oncelikle tarifi veren Haticeye tesekkur edeyim ve burdan senin vesilenle yavrusunu Rabbim anali babali buyutsun ins. diyeyim.Haticeye yazdigin guzel iltifatlari bende aynen senin icin dusunuyorum.Bence senin esin ve kucuk Keremcikte cok sansli cnm.Senin gibi hem guzel hem marifetli bir ese ve mukemmel bir anneye sahipler.Gelelim tarife muthis bir goruntu Ramazan da da bakamiyo ki insan boyle nefis tariflere,ama en yakin zamanda deniycem ins.Denedikten sonra izlenimlerimi yazarim.Gerci simdiye kadar senin sitenden aldigim hicbir tarifte hayal kirikligi yasamadim, ellerine saglik canim.Keremi de seni de cok opuyorum.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Arife tarif gerekmemiş arif zaten arifmiş..
    Elinize saglık. Benim de en çok sevdiğim yöntem resimlerle açıklamak.
    Amerikanın neresindesiniz?
    Sevgiler iyi günler..

    YanıtlaSil
  9. Bende buna benzer pastane pogacasi yapiyorum. Valla cok guzel oluyor. Bunu da deneyecegim. Yalniz ben artik kolaya kacip atiyorum tum malzemeleri ekmek makinesininin herhangi ekmek programina.....10=15 dakikada ipek gibi hamur cikiyor ortaya.

    YanıtlaSil
  10. Esracigim evet resimdeki gibi nefis ama tutturma olasiligi biraz riskli :))

    Haticecigim herzamanki mutevaziligin yine uzerinde :) birgun sen yaparken izlesem eminim ki neden her defasinda farkli bir lezzet yakaladigimin cevabini ogrenmis olurum

    Annecigim,
    tesekkur ederim guzel yorumun icin umarim yapip afiyetle yemissinizdir :))bizde seni cok optuk anneannesi :))

    Ablacigim guzel yorumun icin tesekkur ederim,
    eskisi kadar kisa sureli tarifler ekleyemesemde donmus olmama bende cok sevindim :)

    Sevgili tarif,
    denediniz mi tarifi? sonuc nasil oldu?

    Meryem ablacigim,
    sonunda yazabilmene cok sevindim :))
    Umarim tarifim seni hayal kirikligina sevk etmemistir, ayrica guzel dusuncelerinin kat ve kat fazlasini bende senin icin dusunuyorum canim benim bende seni cok seviyorum :)

    Sevgili mutfak dili,
    bloguma ve AMerika'ya hosgeldiniz :)
    Guzel dusunceleriniz icinde tesekkur ederim, evet resimlerle daha aciklayici oluyor bencede :)
    Ben Atlanta Ga dayim sizde anladigim kadariyla Texas tasiniz degil mi?

    Sevgili adsiz,
    Hamur makinesinde yogurtmak her nekadar pratik olsada bana sevgimi katma noktasinda yetersiz kaldigni dusundurdugu icin ele kuvvet yogurmayi tercih ediyorum :)

    YanıtlaSil
  11. gecen gun bir kahvalti icin rica ettiler bende bu tarifi yapayim dedim cokda iyi etmisim ...Tarifini isteyen arkadaslara direk senin adresi verdim canim..paylasimlar icin cok sagol..:)

    YanıtlaSil
  12. deneyen varmi

    YanıtlaSil
  13. deli cesaretiyle direkt misafirlerim icin yaptim,süper ötesi oldu tesekkürler:))

    YanıtlaSil
  14. bu yazdığınız tarifler hikaye hata nerede diye soracak olur iseniz hata margarinde kullanacağınız margarin can kulağı ile dinleyin (susuz margarin ismi alba)bu margarini kullanmadığınız sürece pastane poğçası kıvamında poca yapmanızın imkanı yok bu margarini nereden temin ederim diye bir soru yöneltir iseniz metro marketlerden temin edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. maya tutmadı :(

    YanıtlaSil
  16. süpersiniz tam benlik tarifler elinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Anlatiminiz cok guzel cokmaciklayici. Bende iki sefer denedim bu tarifi fakat basarili olamadim. Hamurum cok yagli oluyor un kattikca da sertlesiyor. Mayalanma sirasinda fazla kabarmiyor. kurabiyeye benzer bir sey cikiyor ortaya. Puf puf yapamadim. :(

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers